Olieprijs sluit 2014 af met diepterecord

Auteur: , 10 Reacties

Hiep-hiep-hoera voor lage olieprijzen! In een jaar tijd is de prijs voor een vat olie nagenoeg gehalveerd, en dat merken we aan de pomp.

Gas fight!!

Op 31 december 2013 kostte een vat Brent olie a 151 liter $109.95, tegen de koers van toen (€1 = $1,379) 79,73 euro. Vandaag de dag is deze bijna gehalveerd: een vaatje Brent tik je momenteel op de kop voor $56,77. Helaas is de dollar momenteel wat sterker (€1 = $1,214), dus omgerekend komen we uit op 46,76 euro. Geen 48% daling zoals bij de dollar, maar toch een nette 41%.

De Nederlandse staat kost het alleen BTW-derving, de accijnsinkomsten blijven gelijk. De adviesprijzen voor benzine/diesel bedragen nu 1,59/1,29 euro de liter, eind 2013 was dit nog 1,76/1,47 euro. Echter, wie vandaag voor 1,59 tankt is behoorlijk duur af. Wij drinken er vanavond een flesje Pol Roger op!

The only way is DOWN

Bron: Ycharts

Voor Rusland zijn de champagnedruiven wel zuur: niet alleen levert hun olie ze steeds minder op; ook de Russische roebel, die zich de laatste dagen knap herstelde van de eerdere valutahysterie, gaat weer onderuit: hij verloor vandaag bijna 8% aan waarde.

De verwachting voor de lange termijn is dat de olieprijs relatief laag blijft, hij zal hooguit tot een dollar of 80 per vat stijgen, zo denken de meeste analisten. Met die kennis gaan we prettig 2015 in!10 reacties

Dat vind ik toch is wat! Maar zeker komt er de volgende periode de hoogte record
@mercedesbenz63: het
@ettie: een
Volgens mij komt er weer extra btw verhoging op de peut in 2015. Dus helaas is niet alles zonneschijn.
Al kost het 8 euro per liter het maakt mij geen zak uit.
Zijn de wegen lekker rustig.
@audirijder: ach ja, nu je electrisch gaat rijden, of wellicht al electrisch rijdt. Kan het je geen snars meer schelen, de rest van het benzine/dieselrijdend volk zoekt het maar uit. Beetje egoïstisch vind je niet
@marikoelolo: Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Ah een pol roger! Ja ben ik ook liefhebber van. Beter dan dat slootwater van een Moet.
Hopelijk blijft het langer zo, kan ik vaker genieten van mijn mustang gt
Haha zoolander

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).