OM eist 10 jaar in hoger beroep filefuik-killer Maikel R.

Auteur: , 44 Reacties

Het is inmiddels meer dan 2 jaar geleden dat benzinedief Maikel R. een automobilist doodreed, maar de zaak is nog niet afgehandeld. Het Openbaar Ministerie vond de 6 jaar cel die hij door de rechter kreeg opgelegd niet genoeg, en eiste vandaag in hoger beroep 10 jaar celstraf.

Killer Maikel

Dit is niet geheel zonder risico, het Gerechtshof zou ook tot een lagere strafmaat kunnen besluiten, waarop dan eventueel weer cassatie mogelijk is. Het zinde het OM niet dat R. veroordeeld werd voor fatale roekeloosheid in plaats van doodslag, en dus probeert het Ministerie in tweede instantie zijn gram te halen. R. zelf vindt natuurlijk dat hij superonschuldig is en eigenlijk gisteren nog vrij had moeten komen.

Mocht het Arnhemse Hof meegaan in de strafeis, dan zou dit pakweg het verschil betekenen tussen vrijlating in 2015 (zoals nu het geval is) en vrijlating in 2018-2019. Overigens werd Maikel Rechard eveneens een rijverbod van 10 jaar opgelegd, deze eis blijft staan. Wij vragen ons af wanneer dat verbod dan ingaat: al toen hij in de cel verdween of pas na zijn vrijkomen. In het eerste geval zou het wat een wassen neus zijn immers. (via)

Update: rij-ontzegging is gelukkig geen wassen neus.44 reacties

Nu heb ik geen inzage in het vonnis maar het is te doen gebruikelijk dat een vonnis ingaat op de dag van uitspraak. De rijontzegging is dus een wassenneus. In het ongunstigste geval mag hij dus de eerste 6 jaar dat hij vrijkomt niet rijden.
Niet dat hij daar wat aan gelegen zal laten overigens, dit ongeluk veroorzaakte hij immers ook terwijl zijn rijbewijs al ingevorderd was.
@tupperware:

o,ja .. iemand in een rolstoel een rijontzegging opleggen ..
racist ..
Het is toch crisis? laten we dan ook gaan bezuinigen op de straffen. Geef mij het pistool maar haal ik de trekker wel over, veel goedkoper dan zo’n gevangenisstraf.
@lambo4all:
je kunt beter bezuinigen op dom gelul
@super: Volgende keer dat jij je centjes overmaakt aan de belastingsdienst, denk dan even na hoe blij Meneer maikel is dat je zijn gevangenis straf betaald. als eerlijke hardwerkende benzine betalende nederlander.
@lambo4all:
bedankt voor je zorge, maar wees gerust, belasting betalen in nederland doe ik overigens al een tijdje niet meer.

en ik maak me overigens meer zorgen over mensen als jouw ouders die hun koter onzin laat uitkramen op het internet.
@super: wat vind jij dan een passende straf voor een moordenaar? Want let’s face it, dat is ie.
@lambo4all:
een maandje in een cel…. met jou
@super: ontdanks dat je nu gigantisch om de vraag heen draait, en ik je antwoorden op 2 manieren kan opvatten, vind ik dat wel een goed idee. Hoewel een dag wel lang genoeg is, crisis he!
@lambo4all:
ik negeer je vraag, ik draai er niet omheen
@lambo4all: Dat is brute moord, dan ben je zelf nog een gradatie erger dan een dief met roekeloos vluchtgedrag imo.
@alcantara: mensen die anderen doodrijden om 80 euro te besparen hebben geen plaats in de maatsschappij. dat ze de maatsschappij geld kosten is al helemaal te zot voor woorden, gewoon neerschieten die hap. Bespaart een hoop problemen.
@lambo4all: heb jij wel eens van ethiek gehoord?
@lambo4all: “mensen die vluchten voor de politie om 80 euro te besparen en daarbij een ongeluk veroorzaken waarbij iemand omkomt” is niet het zelfde als doodrijden om “80 euro te besparen”. Gelukkig weet de rechter dat wel.
@mashell: oh dus nu is het ineens goed? Hij is er geen haar beter door in mijn ogen, het maakt voor de nabestaanden ook helemaal niks uit. Ze moeten de boodschap is goed overbrengen dat dit soort gedrag niet getollereerd wordt. Dan weten die sjonnies ook is waar ze aan toe zijn als ze gepakt worden, dan denken ze wel 2x na.
@lambo4all: Dus de volgende keer dat iemand iemand doodrijd omdat hij haast had en 10km te hard rijd schiet jij die ook dood?
Natuurlijk is hij schuldig aan vluchten en is daarbij schuldig aan de dood van iemand.

En als het gaat om geld had de politie beter niks kunnen doen. Geen politie inzet+Geen vluchten+Geen verkeersongeluk+Geen slachtoffer+Geen rechtzaak+Geen celstraf -80 euro diesel= miljoenen bespaard
Zo zo stoere praat hoor. Tuurlijk schiet jij hem wel ff door zijn kop.
@vespinie: het zal je verbazen hoe weinig moeite het me zal kosten. Ik heb namelijk geen medeleiden met mensen die het leven van onschuldigen vernietigen, en ben van mening dat deze niet in de maatsschappij thuishoren.
@lambo4all:
zo zo, en hoeveel heb je er al uit de weg geruimd?
@super: geen 1.
@lambo4all:
m.a.w. je lult maar wat dus
@lambo4all: horen mensen zonder enig greintje aan inlevingsvermogen (zoals jouw stoere praat hier suggereert) eigenlijk wel thuis in de maatschappij? Ik hoop echt dat het slechts stoere praat is want anders kon jij wel eens de volgende Bin Laden of Breivik gaan worden.
@mashell: hoeveel inlevingsvermogen heb je nodig om te zien dat deze moordenaar niet thuis hoort in deze wereld? Hij geeft de politie nog de schuld ook!
@lambo4all: Geef ik hem ook wel gelijk in. Als politie zou je ook moeten weten dat dit zou kunnen gebeuren. En de gevolgen/gevaren hiervan moeten inzien. Maar erg genoeg dat dit gebeurd is.
@chimaera: je bent niet goed wijs. Laat iedereen maar gewoon benzine stelen en laat de politie vooral niet optreden
! Top idee! Hippie
Ik hoop dat ze hem levenslang geven.
@jarnobakker:
je kunt beter hopen dat hij zijn leven betert, een goede baan krijgt en gigantisch veel belasting gaat betalen, want anders je wraakgevoel je alleen maar geld.
@super:
anders kost
@super: ik heb er wel wat geld voor over om hem lekker voor de rest van z’n leven te laten brommen.. Maarja dat zal nooit gebeuren
Ik wens hem een eenzijdig ongeluk. Mag ik dat zeggen?
Welke straf krijgen de veroorzakers van de filefuik?
@barchetta:
Een aai over de bol en een schouderklopje van Ivo O.
Zal maar niet zeggen wat ik vind van deze gast en wat voor straf hij zou moeten krijgen.Is niet ethisch heb ik begrepen…
@rob68: ookal verschillen onze meningen nogal, op dit vlak verstaan wij elkaar denk ik rob. Maar ik zal me maar stil houden, het is inderdaad niet “netjes” om moordenaars de dood in te wensen, verzorgingsstaat noemden ze dat toch?
Van mij mag meneer jarenlang opgeborgen worden, maar ik zie weinig kans voor het OM in hoger beroep. In geval van doodslag is er sprake van opzet, in geval van dood door schuld heeft de dader niet nagedacht over de gevaren terwijl hij dat wel had moeten doen. Nadenken als je achtervolgd door de politie vlucht valt volgens mij niet mee, maar ik ga het niet uitproberen.

Op grond van wat wettelijk mogelijk is zal de 6 jaar straf mogelijk al een maximale optelsom van de strafbare feiten zijn:
Wetboek van Strafrecht Artikel 307 punt 2:
Indien de schuld bestaat in roekeloosheid, wordt hij gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste 4 jaren of geldboete van de vierde categorie.
“Een kat in het nauw doet rare sprongen” tuurlijk is deze man schuldig, maar de vraag is waaraan?
Diefstal of moord?
Diefstal is duidelijk, maar moord……
De politie is ook in de fout gegaan.
Ik blijf maar denken aan die overval op Ten Brincke Geldtransport in A’dam toen was er weinig reactie van de politie……
De benzinedief was een makkelijke prooi voor de petten, dan durven ze wel die schijterds.
@stirling: de politie is altijd fout he! En maar zeiken. Als het je dochtertje was geweest had je hem eigenhandig de wereld uit willen helpen, maar nu ligt het aan de politie. En niet aan de man die het ALLEMAAL heeft veroorzaakt.
@lambo4all: Niet altijd.
En wat mijn “dochtertje” betreft in dat geval bleef ik toch bij mijn standpunt.
De politie probeert hun fouten weg te moffelen met nog hogere eisen, maar keer op keer gaan ze daarmee op hun bek.
In DH maakten ze die fout ook met een juwelier.
@stirling: gast doe niet zo raar! De enige die hier schuld heeft is de vluchtende dief.. Denk je dat de politie ook een nepfile had gecreƫerd als ze hadden geweten dat dit zou gebeuren? Wat een softe linkse praat man.. De wereld gaat kapot door dit soort zieke gedachtes
6 jaar cel is voldoende…
op voorwaarde dat ie dan 6 jaar met een naambadge van Robert M.of een andere pedo rond loopt
De zaak is lastig.

Natuurlijk is de man schuldig, maar moord kan je het niet noemen. Zijn doel was vluchten voor de politie en niet om iemand te doden. Maar met dat vluchten heeft hij wel iemand vermoord.
Tja wat moet je zo iemand voor straf geven.
@reistje: dood door schuld.. 15 jaar en levenslang rijontzegging.. Geen 10 jaar, wat een onzin
Wegenverkeerswet 1994 artikel 180 lid 7: de termijn van ontzegging wordt voorts verlengd met de tijd dat de veroordeelde gedurende de ontzegging rechtens zijn vrijheid is ontnomen.
Geen wassen neus dus.
Het is niet goed te praten en inderdaad een fikse straf hoort hierbij.
Zowel bij justitie als diegene wat het gedaan heeft, justitie heeft namelijk de mensen met opzet een file laten veroorzaken…..!!!!!
Terwijl als het ze zelf te heet wordt de daders laten gaan en nu de onschuldigen mensen een menselijk schild laten vormen.
Dus diegene wat het bij justitie beslist heeft even lang mee de cel in als de bestuurder.
Gr. En hopelijk zal dit er toch van komen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).