Ondertussen in België: Volvo V40 verandert in vuurzee

Auteur: , 53 Reacties

Silly Volvo. Je bent helemaal geen Ferrari.

Volvo-monteur Peter heeft gisteren vroegtijdig afscheid moeten nemen van zijn Polestar-blauwe Volvo V40. Op de terugweg van zijn vakantie, ter hoogte van Gellingen, begonnen dashboardlampjes “op een ongewone manier te knipperen”, waarna zijn dochter niet veel later vlammen uit de achterkant zag komen.

Een noodstop volgde, en Peter kon met zijn vrouw en dochter de auto tijdig ontvluchten. ‘Tien seconden later, en we waren dood geweest’, zegt hij in het Nieuwsblad. Volgens Peter ontplofte de Volvo namelijk enkele momenten nadat hij uit de auto was gestapt. Wut? Een auto-ontploffing? Die hebben we lang niet meer gehad.

Volvo Nederland ontkent tegenover ons dat de V40 is ontploft, en op de foto’s is ook geen heftig geëxplodeerde Zweed te zien. Ze onderzoeken de zaak momenteel samen met Volvo Zweden, maar kunnen nog geen uitsluitsel geven over de oorzaak van de brand. Een ietwat penibele situatie voor Volvo, aangezien ze dit jaar al 5.500 V40’jes op de Nederlandse wegen hebben gezet en het model met 1.616 exemplaren de best verkochte auto van de maand juli was. Die hebben liever geen smetje op hun V40-blazoen. Er zijn echter geen andere incidenten met de V40 bekend. To be continued…

Met dank aan alle tipgevers.53 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Wat, best verkochte auto van NL? Daar moet een 14% bijteller versie van zijn zeker?!
@gregorius: Met de CO2 uitstoot van dit model zit het in ieder geval wel snor…
@potver7:
Wel jammer dat het roetfilter niet echt zijn best doet….
Hopelijk mag ie z’n baan houden, ouwe klokkenluider…
Als alle Veaulveau’s dat nou eens deden; of misschien ook weer niet, nu kunnen we de gevallen ‘ net niet ‘ beter herkennen..
@2800cc: Volvo’s doen dat niet. Dat zijn degelijke wagens. Als je een benzine Volvo hebt wordt de olie ook niet zwart en hij verbruikt het ook niet. Dat is pas degelijkheid.
Zozo, Dick van Dyke z’n Jag XJ ook al. Vraag me toch af waarom je er de laatste tijd zoveel in de fik ziet vliegen. Wellicht dankzij de enorme hoeveelheid electronica in een beperkte ruimte.
@E34M5Touring: Overigens in Zwitserland, afgelopen vakantie, voor het eerst een autobrand vanaf bijna het begin en van heel dichtbij gezien. Ongelofelijk hoe snel zo’n ding uitbrandt. Schrok er echt van. Je moet dat nog wel op tijd doorhebben anders wordt het een lastig verhaal.
@E34M5Touring: Ik zag een week geleden een Clio RS afbranden in Monaco.. ook een vreemd gezicht..
@Jochempie: Wat is een vreemd gezicht? Een Clio RS in Monaco?
@E34M5Touring: jaar of 13-15 geleden.zijn er hier in het dorp 3 afgebrand. 1 heb ik toen nog doen stoppen (was een peugeot 405) minuutje of 5 en er was nix van over. Best spectaculair om te zien.
Alleen wil je het ni meemaken.
De ontploffinkjes bij een auto brand zijn meestal banden die ontploffen of de brandstoftank die “ontploft”
@E34M5Touring: er vliegen er helemaal niet meer in de fik, er zijn meer media (lees autoblog) de graag beelden van brandende auto’s naar jou brengen.
Ahh, de best verkochte auto van de maand juli, dat verklaart waarom ik die V40 zo vaak zie. Alleen jammer dat ie zo vaak grijs of zwart is.
Deze vlammende versie is tenminste mooi blauw.
@screamer: Behalve dat het allemaal D2’s zijn, vind ik juist bij de Volvo V40 dat er veel kleuren worden besteld en het staat hem allemaal goed! Rood, Polestar blauw, wit, zwart
@WId: de D2 is anders een prettige motor, snel zat.
Oooooooooooooooooh, I scared now.
Die ‘ontploffing’ was natuurlijk gewoon de brandstof die vlam vatte. Toch wel bizar en eng om mee te maken, zeker met kinderen op de achterbank.
Huh, er zit een Belgiës of Zweeds kenteken op de auto.. Er staat niet in het artikel of het daadwerkelijk een nler is. Wel vreemd en zonde!
@SpeedfreakR: Is een Belgisch kenteken, da ziede van hie.
Toch toevallig dat dit weer in Ghislenghien (Gellingen) is gebeurd. Die plaats trekt blijkbaar brandhaarden aan…
Verdienen automonteurs in België zo goed dat ze zich een splinternieuwe V40 kunnen veroorloven? Je zou bijna zeggen dat-ie er een handeltje naast doet…
@potver7: Er is een leuke actie waarbij werknemers van de Volvo fabriek in Gent een Volvo kunnen huren/leasen (ik dacht iets meer dan een 200 euro/maand)
@potver7: slaat natuurlijk nergens op, wie weet heeft hij heel lang gespaard ervoor of andere redenen. Ik ken zat monteurs die nieuwe wagens rijden. Of wat hoop mensen doen is dat ze er 1 leasen of op afbetaling.
@dahlback: Van leasen of een lening wordt een auto niet goedkoper hoor. Integendeel zelfs.
@potver7: Ohja, en in België verdient een monteur in fabriek met wat nachtwerk iedere maand makkelijk 2000 euro netto; een Volvo V40 van 22-25k (in België) is dus best wel een logische aankoop…
@upstream: Hmm, zomaar even een netto jaarsalaris aan een auto stukslaan… Ik zou het niet doen! Maar goed, ik heb waarschijnlijk wat andere financiele prioriteiten.
Trouwens, het afgebeelde exemplaar ziet er niet uit als het instapmodelletje…
@potver7:
Ik weet niet of het bij Volvo ook zo werkt, maar bij Mercedes krijgen werknemers 25% korting op een nieuwe auto. Die verdwijnt na een jaar weer de handel in als “jahreswagen”.
Die lui rijden dus bijna voor nop…. Zo reed een maatje van mij dus elk jaar een nieuwe Benz.
@potver7: Denk dat er op autoblog mensen zitten die meerdere jaarsalarissen “stukslaan” op een wagen :-)
@upstream: inderdaad. En veel gezinnen hebben twee auto’s van enkele jaarlonen.
@potver7: alsof een V40 zo duur is hier.
Zal het iets te maken kunnen hebben met die airco-vloeistof waar Mercedes op tegen is?
Veiligheids systeem van Volvo wat er voor zorgt dat je nergens tegenaan rijdt.
Vlammen kwamen van achteren, band staat in de hens. Recent nog commentaren gehoord van problemen met banden op met name Volvo (wel ander type) zou te doen hebben met de nieuwe verplichte eco compounds.

Zou het…?
@heidekonijn: vanwege de snelheid waarmee je rijdt, lijkt het al snel of de vlammen uit de achterkant komen. Dat wil niet zeggen dat de brand daar ook echt woedt of ontstaan is.
@escort77: Op de foto is toch duidelijk te zien dat de brand aan de achterkant zit. En volgens mij staat-ie al stil…
@potver7: Leek me ook, langs de andere kant als er brandende vloeistof (olie?) uit de voorkant komt spet die tegen de achterband en gaat die helemaal in de fik. Alhoewel olie niet zo snel fikt. En diesel al helemaal niet. Zal dus een benzine geweest zijn mogelijk? Leidingkje over?
Maand of 3 geleden was er op de a15 bij papendrecht ook een uitgebrand. Dus dit is het 2e incident?
@dragspert:
Nope, dat was een V60.
Wat is er gebeurd met die oude hoekige volvo’s?
Laatste paar jaren heeft het merk bij mij een slechte indruk gemaakt.
@bogey: Hetzelfde als met oude hoekige Opels en oude hoekige Datsuns.
@bogey:
Dat heet nou evolutie…, elk nieuw model een nieuwe vormgeving geven die meer bij het tijdsbeeld past… ipv de oude onder het kopieerapparaat leggen….
@jrk68: Mooi dat je dat door hebt, maar het lijkt of je me niet begrijpt/wil begrijpen.
Die hoekige modellen waren indertijd betrouwbaar, die van deze tijd duidelijk niet meer.
Key-word: betrouwbaarheid
Was misschien niet duidelijk genoeg in mijn eerste post.
@bogey: betrouwbaar yeah right. Na twee hoekige Volvo’s wilde mijn vader er nooit nog één. Ik heb nu een V60 D4 en ik vind het een geweldige auto. Voor mij geen Duitsers meer. Je kan met elk merk pech hebben. Ik heb vroeger een Alfa gehad en nooit problemen gehad. Mijn BMW daarentegen…
@driftkicker: Is ook zo, je moet gewoon geluk hebben. En al zeker met al die electronica.
@bogey: ‘Duidelijk niet meer’ dus jij baseert op één brandende V40 jouw standpunt dat álle niet vierkante Volvo’s (bah wat waren die lelijk) onbetrouwbaar zijn… Nou hier thuis hebben wij een S60, op wat standaard onderhoud na geen problemen. Wat nou onbetrouwbaar?
@autobart: Wie zegt dat ik me enkel op deze baseer?
Iemand in de familie heeft altijd volvo gereden. Nooit problemen met hun 740 GLT of 740 GL. Met de V50 die ze nu hebben staan ze alleen maar in de garage.
En ok dat zijn dan nog maar twee voorbeelden. Als je vandaag de dag de dealer binnenstapt en bestelt moet je gewoon een hoop geluk hebben.
Ik denk dat enkel lexus of iets in die stijl nog betrouwbaar is, kan naïef zijn, maarja.
@bogey: die hoekige Volvo’s waren een misstap tussen de mooie afgeronde Volvo’s (PV544, Amazon, P1800) en de huidige ook weer mooie generatie.
@mashell: Vind mijn 240 toch eeuwig mooi heur..
Potje campingaz te heet geworden?
Scandinavische troep… Lekker in dat vieze koude stukje Europa houden
@keesje1987: Aha wat is er dan troep aan?
Durf bijna geld te zetten op een of beide achterremmen… Op terugweg van vakantie. Dus vol bepakt en langere tyd hogere snelheden bij hogere temperaturen. Een tyd lang mochten politie volvo’s niet langdurig achtervolgen.. Misschien is dat aapje terug..
Beste Forum-leden,

allereerst wil ik graag melden,
dat NIEUWSBLAD.BE, een nog grotere SENSATIE-BRON is dan de Story !!!

Er klopt namelijk nauwelijks iets van hun verhaal !
Bij vraag om een rectificatie met de ware feiten, wordt je doorverwezen naar hun juridische dienst !

ONTPLOFFEN verkoopt natuurlijk, veel beter dan brand !!!

Ik ken de getroffen bestuurder (PETER), namelijk persoonlijk, en hij wordt dankzij de sensatie-zoekers van het NIEUWSBLAD.BE,
op diverse forums, afgeschilderd als een domme Belg, die waarschijnlijk zelf aan zijn auto geknoeid heeft !

Sorry NIEUWSBLAD.BE, en andere SENSATIE-zoekers,
Peter is namelijk één van de beste, en meest toegewijde Volvo-monteurs die ik ken !

Tevens zijn, zijn achternaam, woonplaats, en verhaal van het slachtoffer,
allemaal foutief, en zelf verzonnen door het NIEUWSBLAD.BE

HIJ HEEFT ZELFS MET NIEMAND (buiten de brandweer, en de takeldienst) gesproken !!!

Ik zal in het kort even uitleggen wat er gebeurd is;

Peter, was na enkele dagen vakantie, met zijn V40, en een AANHANGWAGENTJE !!!, op de terugweg naar huis, toen er plots een storing verscheen op de display, ivm het BLIS-systeem, dit zit tegewoordig thv de achterbumper. Natuurlijk geen enkele reden, om je auto aan de kant te zetten !
Hij slaat af op een rotonde, en krijgt een foutmelding ivm de richtingaanwijzer op de aanhanger. meteen daarna wordt de brand opgemerkt.
De beide storingen zijn dus ontstaan door de brand ! Hij parkeert zijn auto, langs de kant, en iedereen stapt uit, daarna heeft hij nog alle bagage uit de auto gehaald, zijn aanhangwagen die zelfs op slot zat, op de auto !!!, nog van de auto afgekoppelt, en weggeduwd !!!
En dan, heeft hij de politie en brandweer gebeld, en voordat die er waren, was de auto natuurlijk afgebrand.

Van ontploffen van de auto, is dus nooit sprake geweest !!!

Na het blussen van de auto, is er een takelwagen gekomen, om de auto weg te slepen.
Het aanhangwagentje, is dan aangekoppeld aan de takelwagen, en de verlichting hiervan, bleek ook nog perfekt te werken !
Dus daar lag, ook zeker niet de oorzaak !

Waarschijnlijk is er tijdens het rijden, iets brandend, of smeulend, onder de wagen, ter hoogte van de achterbumper terecht gekomen.
Dit is dan aangewakkerd door de wind, tot een vuur.

De juiste oorzaak, zal nog wel door de deskundigen, ( dus zeker niet, door de sensatiezoekers van het NIEUWSBLAD.BE) worden achterhaald.
Spijtig dat door toedoen van zo´n SENSATIE-krant, Volvo, en PETER (het slachtoffer), in een negatieve belangstelling komen.

Dit wou ik toch even vertellen.

ASA

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).