Onze aanstaande koning stopt zijn gasten in Volvo’s

Auteur: , 47 Reacties

Oranjes en gezapige Volvo's. De traditie wordt voortgezet.

Op privégebied zien we aanstaande koning regelmatig in zijn Volvo XC90 komen voorrijden, al dan niet met een Argentijnse hockeymoeder achter het stuur. De koninklijke gasten zullen morgen echter vervoerd in 15 auto’s die verrassend veel gelijkenissen met de prins vertonen: degelijk, tikkeltje saai, soms zuipt het hard, ietwat aan de zware kant, maar met een standvastig imago: de S80.

Voorzien van AA-kentekens werden ze alle 15 bij de koninklijke stallen in Den Haag uitgestald voor een foto- en videoshoot. Ook kregen ze nog een uitgebreide inspectie. Beelden op Autojunk.nl en in de gallery.

Ben jij dat, Schlijper?47 reacties

Vind Volvo eerlijk gezegd wel passen voor het Koningshuis een nette auto zonder met andere dingen geassocieerd te worden.
@agera: ik associeer het met het KLPD. Ik vind Spyker beter bij Wimlex passen, ook vanwege de Gouden Koets.
@alcantara: terechte associatie… ;)
Zie toch liever 15 S600’s op AA-kenteken…
@deniz0319: liever niet! weet je wel niet wat dat kost?!
*mompelt iets met “mijn verloren belastingcenten”.. *
@bigcar: achja beter aan dat dan aan alex zn nieuwe vakantiehuisje.. beetje imago kan het koningshuis wel gebruiken. Stoffige boell
@bigcar:
Die 15 S80’s zijn geheel op kosten van VCNL.
@bram240: Beste medeblogger, Verkeerscentrum Nederland (VCNL) werkt onder het bestuur van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, van Rijkswaterstaat, dus van ons (de belastingbetalers).
@deniz0319:
Al was het alleen maar om authority te tonen
@deniz0319: Die rijden er ook. Dit is maar een klein aandeel wat je ziet. Ik woon naast het Okura waar veel gasten onder worden gebracht en er komen hier de hele dag al dikke Mercs, 7 series en Volvo’s langs vaak tegelijk en allen met politie escort.
Met alle respect hoor, maar ik begin nu echt die on-eindeloze hoeveelheid waardeloze rode doorlink stukjes in de teksten helemaal zat te worden. Vorig jaar zat er nog enige vorm van meerwaarde aan, het had tenminste nog wat met het artikel te maken. Nu gaat het volgens mij puur om de pageviews. Ik snap de reden erachter natuurlijk wel, maar het is hartstikke onplezant. Het lijkt godverdomme wel op een slet met aids die elke kans benut om je in bed te krijgen, dat wil je namelijk ook helemaal niet..
@bigcar: onplezant ??
@deniz0319: Ambetant bedoelt hij.
@bigcar: Het begint inderdaad erg irritant te worden. Als ze nou nog een beetje een normale kleur hadden, rood leest echt gewoon ruk.
Het is niet alleen de linkjes, maar ook dat de tekst duidelijk aangepast wordt om zoveel mogelijk oude artikelen te noemen, waardoor de nieuwswaarde nog verder naar beneden wordt gehaald.
@bigcar: ‘Aanstaande koning’ linkt naar stukje over W.A.’s auto’s. ‘Volvo XC90’ linkt naar Volvo XC90-content. ‘Hockeymoeder’ linkt naar mediacoderel (extern) en ‘ soms zuipt het hard’ linkt naar een S80 V8-rijtest. Serieus, dit is hoe wel al jaren werken. AL JAREN! En hou die sletvergelijking lekker binnen je vriendengroep.
@ricardo: Toch moet je ze ergens wel gelijk geven. Vorige week stond er een tekst met bijna meer rood als normale woorden volgens mij
. Zeker de plekken waar een filmpje genoemd word en je op de link klikt in verwachting het filmpje te zien waarna je op een compleet andere plek beland zijn erg irritant. Ik snap de hele SEO functie wel maar ergens heeft het als site ook meerwaarde om naar bezoekers te luisteren in plaats van je direct zo op de tenen getrapt te voelen. Je kan niet ontkennen dat de hoeveelheid rode linkjes per artikel AL JAREN vergroot.
@darkpluisje: Ik zie het probleem niet, je bent niet verplicht om op elke link te klikken.
D/t-fouten vind ik veel storender.
@alcantara: Helemaal mee eens, het gros mag wel eens een spellingscursus volgen, kanonnen zeg hier wordt wat af ‘gemoterd’…
@darkpluisje: Meer rood dan normale woorden? Show me, please. Verder is mijn punt: we linken naar relevante artikelen. Dan is niet opeens vorig jaar veranderd. Iets dat @bigcar even uitgelegd moest worden. ;)
@ricardo: Kan het zo snel niet vinden maar het stond me bij dat het even geleden was. Enfin het is niet nodig om het punt te maken. Ik maak zelf geen probleem van de linkjes maar probeer bigcar zijn punt iets te nuanceren en ik geef toe, ik heb teksten gezien die fijner lazen. En als je dingen op internet zet moet je er ook tegen kunnen dat mensen kritiek hebben op je spelling, zinsbouw of dit soort dingen. Meteen hoog van de toren blazen heeft geen zin en als 1 van de medewerkers van autoblog had ik een andere reactie verwacht. Bigcar maakt zijn punt wat grof maar je kan hem ook anders op zijn punt wijzen als een ”Wij runnen de site, vind je het niet leuk rot je maar op.” Uiteindelijk moeten jullie het toch ook van de lezers hebben.
@darkpluisje: Van wat jij in je laatste twee zinnen aanhaalt is geen sprake. Ik weerleg dat het ‘waardeloze linkjes’ zijn, want relevant. En dat we dit niet opeens gisteren zijn gaan doen. Verder: kritiek wordt gewaardeerd. Ook al jaren. ;)
Beter dan witte busjes in ieder geval, dat vond ik wel zo lelijk staan.
In Zweden hadden ze bij het huwelijk van prinses Victoria maar liefst 85 witte S80’s, da’s pas indrukwekkend: http://www.luxuo.com/wp-content/uploads/2010/06/swedish-royal-wedding.jpg
@John-Lammers: we mochten niet nog meer linkjes in het artikel stoppen, dus die hadden we overgeslagen;)
http://www.autoblog.nl/archive/2010/06/11/volvo-voor-al-uw-feesten-en-bruiloften
@John-Lammers: al die lampenkappen op die foto hahaha, mooi man.
@John-Lammers: Saab kon niet leveren…
Prius photobomb!
Je rijdt even comfortabel als in een 5-serie zonder dat mensen het idee krijgen dat je een te dure zelfstandige bent.
@driftkicker: Als lid van het Koningshuis hebben mensen sowieso al het idee dat je een te dure uitkeringstrekker bent.
@alcantara: Ja misschien wel, maar als het Mercedes of Audi was zat iedereen opmerkingen te geven over zijn belastinggeld dat verspild werd en nu niet.
S80 Polestar is wel wat voor Wim-Lex!
@wesley072: Moeten we straks nog meer belasting betalen.
Zo das lekker reclame maken…
Prima auto. Lekker ruim en comfortabel. Jaar in een D5 mogen rijden. Absoluut geen straf.
ben benieuwd voor wie die prius is
Volvo’s zijn altijd een dikke plus. Maar verder heb ik het eigenlijk al gehad met dat hele koningshuis gedoe.
die nummer 104 en 105 waren vanmiddag op Schiphol te zien!
niks traditioneels aan ! als er een vervoermiddel zeer hollandsch en traditioneel is, is het de fiets ! gewoon old-skool iedereen met de fiets laten vervoeren!!! dat is pas kicken :)
of gewoon paard en koets uiteraard :D
EN ER STAAT EEN PRIUS #pruisforlifebitch
@bakkertje10:
En wat moet onze afgetreden Koningin dan?
Ze kan moeilijk met de bus gaan toch?
Klote volvo’s! Mijn haat aan die auto’s en mensen die ze rijden is echt niet te beschrijven!!!
@gerritdriessen: Ik heb dat met Golfjes. Die petjes weten niet wat voorrang van rechts of hoffelijkheid is. Wat is jou reden?
Een S80 Long Wheelbase? Staat dat in de Nederlandse prijslijsten bij Volvo?
Toch is het wel gek. Stel je bent de zoon van de Sultan van Brunei. Dan weet je dat je vader de grootste auto verzameling ter wereld heeft met de meest exclusieve auto’s denkbaar. En dan word je in Nederland in zo’n Volvo geduwd. Dan is het te hopen dat die man z’n Tena aanheeft……..
Heeft iemand deze Volvo’s op TV voorbij zien komen? Toen ik keek leek het alsof alle gasten bij de Nieuwe Kerk aankwamen in Connexxion bussen, hier er daar een Volkswagen LT personenbusje of een Mercedes Vito.
Ik dacht dat AA kentekens altijd hergebruikt werden?
Volgens mij rijd of reed Beatrix met AA-90 of AA-95. Had/heeft Maxima AA-86, maar op de foto’s zie ik alleen AA nummers die een stuk hoger zijn. Ik denk trouwens dat het een leuker effect heeft als je de “normale” kentekens van deze auto’s bij elkaar ziet.Dus de kentekens die de auto’s voeren buiten de officiele gelegenheden.

Staan die auto’s overigens op 1 plek bij elkaar gestald of is dat zo gedaan voor de foto? Dacht dat er bij de paleizen standaard al een paar van die auto’s stonden….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).