Ooggetuige: Nico Rosberg schuldig aan crash Italië

Auteur: , 15 Reacties

Vorige week ging een promo-actie van Mercedes met het Duitse voetbalelftal gruwelijk mis. Er vielen 2 gewonden, maar Mercedes was er snel bij om alle schuld te ontkennen. Nu komt er een ooggetuige naar voren met een heel andere lezing.

Nico Rosberg

Het ongeval vond plaats in Zuid-Tirol (Italië), rond het Duitse trainingskamp. Mercedes Motorsport had een paar coureurs en enkele snelle bolides opgetrommeld, waarmee over een ogenschijnlijk afgesloten parcours werd geracet, met de voetbalspelers als passagier. Bij een manoeuvre schepte een van de Mercedessen, met DTM-rijder Pascal Wehrlein achter het stuur en voetballers Julian Draxler en Benedikt Höwedes als passagier, twee omstanders.

In een officiële verklaring meldde Mercedes Motorsport dat “Pascal Wehrlein injured two people whom he unexpectedly encountered walking on the closed course.” Duidelijk een gevalletje van schuld ontduiken, wat indien het waar is, volledig terecht zou zijn.

Tegenover het Keulse Express verklaart een ooggetuige echter dat het heel anders ging. Enkele auto’s reden zeer dicht op elkaar, toen Rosberg plotseling en zonder reden hard op zijn rem stampte. De ooggetuige interpreteerde dit als een gebrek aan parcourskennis. Wehrlein stuurde (naar verluidt in een 45 AMG-model) in een reactie naar links, en schepte een 63-jarige toerist, die zwaargewond per helikopter afgevoerd moest worden, en een medewerker van de gemeente, die als steward dienst deed.

Daarnaast verklaart de ooggetuige: “afzettingen waren er niet, alleen de parkeerplaats was met lint afgezet.” De Italiaanse politie heeft de zaak nog in behandeling. Nico Rosberg, die overigens weer de allerdikste vriendjes is met teammaatje Lewis Hamilton (maar niet heus, dit moesten ze echter zeggen van hun PR-agenten), uitte vrijwel direct na het ongeval zijn medeleven per twitter.15 reacties

ok, het artikel staat echt vol taalfouten
@trident: En een zin begint met een hoofdletter…
@trident: boehoe, ik heb het artikel gelezen en ik heb er allemaal overheen gelezen, de tekst is zeer duidelijk leesbaar.
gevalltje zeiken om het zeiken..
mensen moeten er naar eens mee ophouden, taalnazi uithangen begint een beetje uit te raken
@bierbuik:

Ik raad ze aan om in de kroeg eens iemand te wijzen op zijn taal fouten.
Wat denk jij, durven ze dat ook ?
@thierryvth: Iemand die in de kroeg bier staat te drinken is niet een blog aan het schrijven voor zn brood.
Zonder reden hard remmen, kan mij niet voorstellen dat een ervaren F1 coureur dit zomaar zou doen!?
Rosberg remde plotseling en zonder reden? In het artikel van Express staat nochtans dat het waarschijnlijk komt omdat Rosberg de route niet kende …
@puhpuh: Dat is de interpretatie van de ooggetuige. Eigenlijk moet het ‘unprovoked’ zijn. Heb het zinnetje van parcourskennis toegevoegd.
Ehm, maar dan nog. een afgesloten parcours is afgesloten. Ook al hangen er alleen lintjes omheen, die hangen er niet voor niets.

Het is ook bij afzettingen op straat altijd weer vreemd om te zien hoeveel mensen er denken dat de afzetting niet voor hun bedoeld is…
Nico reversed into them.
@Ferraghini: Nadat ie zich had “verremd”
Waarom plaatst men speculatie wanneer er al een video is van het ongeluk?
Beetje vreemde uitspraak van deze ‘ooggetuige/ervaringsdeskundige die blijkbaar alle feiten heeft en kent’…. Omdat Rosberg zou hebben geremd omdat hij het parcours niet kende, is hij plots schuldig? Is die gast die er achter rijdt niet degene die op moet letten op zijn voorganger?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).