Ook Cadillac aan de stekker met de CT6 PHEV

Auteur: , Geen reacties

Dat Cadillac's voorlopige topmodel, de CT6, als plug-in hybride zou komen was al bekend. Maar meer dan die informatie gaf Cadillac ons niet. Tot nu, het merk doet een boekje open over de stekker-versie van de CT6.

Cadillac CT6 PHEV

Vooralsnog bestond het motorenaanbod van de Cadillac CT6 uit een 3.0 BiTurbo V6 (406 pk), een 3.6 V6 (340 pk) en een 2.0 Turbo (270 pk). Voor de PHEV-versie is die tweeliter gekoppeld aan twee elektromotoren, waardoor het totale vermogen uitkomt op 340 pk. Het koppel bedraagt 585 Nm. Dankzij een accupack met 18,5 kWh kunnen er ook wat kilometertjes volledig elektrisch worden gereden, hoeveel de elektrische actieradius echter is, houdt Cadillac nog even onder de pet.

Dat Cadillac de CT6 op de Autoshow van Shanghai toont, is geen toeval. In het land van de draak zijn ze namelijk gek op grote sedans met veel beenruimte en dat is precies wat de CT6 biedt. Dat de CT6 ook in China op de markt verschijnt lijkt dus een zekerheidje, of we de stekker-Caddy ook in Europa gaan zien, blijft nog even de vraag.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).