Robert De Niro speelt Enzo Ferrari in film over diens leven

Auteur: , 32 Reacties

Nope, geen lullige B-ster, maar gewoon een legendarische tweevoudig Oscar-winnaar in de rol van Il Commendatore. En dan heb je nog niet eens gehoord wie wellicht de regie gaat doen...

Zoek de verschillen

Niemand minder dan De Niro zelf verklapte aan de Italiaanse krant Il Messaggero dat hij de rol van Enzo Ferrari zal vertolken in de film over het leven van Enzo Ferrari. Dat is op zich al goed nieuws, maar Robert De Niro meldt verder dat de opnames al op korte termijn zullen beginnen. Dat is maar goed ook, want van uitstel komt afstel. Er ligt als sinds 2004 een script klaar en dat is tot op heden nooit verfilmd. Het is echter onduidelijk of dat script, dat vorig jaar weer eens werd afgestoft, ook de basis vormt voor deze film.

Destijds zou de film geproduceerd worden door Cecchi Gori Pictures, nu lijkt de productie in handen van Gianni Bozzacchi van Triworld, aldus La Gazetta dello Sport. Dit productiehuis heeft op haar beurt weer een deal gesloten met Tribeca Film Festival, opgericht door niemand minder dan De Niro. Bozzacchi heeft grootse plannen, voor de regie wil hij niemand minder strikken dan Clint Eastwood. Die was volgens de producer geïnteresseerd, maar wilde wel het script nog doorlezen.

De film zal overigens niet het hele leven van Enzo beslaan, maar zich focussen op de periode vanaf 1945, ofwel van de beginperiode van Ferrari als autofabrikant tot aan zijn dood in 1988. Voor de oorlog was Enzo Ferrari coureur en directeur van het raceteam van Alfa-Romeo. Ook bouwde hij vlak voor de oorlog zijn eerste auto: de Auto Avio Costruzioni 815, die vanwege het juist verbroken contract met Alfa-Romeo nog geen Ferrari mocht heten. We zijn benieuwd of Enzo’s avonturen met zijn ASA 1000 ‘Ferrarina’ en de ruzie met Giotto Bizzarrini ook nog voorbij komen in de film.

Foto De Niro: Georges Biard, Creative Commons, met dank aan Rick voor deze filmtip!32 reacties

Perfecte besluit ik ben een zeer groot fan van Robert de Niro als Al Pacino, met een van die twee kan het gewoon niet misgaan.
@michaelcorleone: En zo is het! Hoewel, ik weet niet of je ooit ‘Killing Season’ gezien hebt, met De Niro en Travolta. Tenenkrommend slecht.
@kapiteinaudi: Yep ik heb hem gezien en viel tegen er zijn trouwens nog een aantal die tegenvallen van zijn recente films. Wat verlang ik soms naar de jaren’70 t/m jaren’90 waarin de beste misdaadfilms zijn gemaakt. The Godfather, Scarface, Once Upon A Time in America, The Untouchables, Goodfellas, Cape Fear, Bronx Tale, Carlito’s Way, Heat en Casino. Uiteraard zijn er meer, maar dit is voor mij het rijtje met twee legendes Al Pacino en Robert de Niro.
@michaelcorleone: absoluut eens!
@michaelcorleone: Alhoewel ‘Righteous Kill’ bizar slecht was, ondanks DeNiro en Pacino. Heat daarentegen was briljant (evenals The Godfather Part II, maar daar hebben ze nooit samen in gespeeld).
@gtwillem: weinig aan te voegen, ben het helemaal met je eens. Heat was briljant De Niro als Neil McCauley meesterlijk geacteerd. Bij The Godfather II hebben ze beide deelgenomen, maar niet samen indedaad. Righteous Kill moet snel vergeten worden.
@gtwillem: Ik snap niet dat De Niro en Al Pacino akkoord gingen en zich leenden voor een rol in Righteous Kill.
@michaelcorleone: Ja en dan denk ik aan Ronin en Heat:-)
@centho: Inderdaad er zijn er veel meer, daar zat ik ook aan te denken mij lijstje kan langer maar ik moest hem inkorten. Ronin blijft een klassieker met natuurlijk die onverwoestbare Audi S8 een schitterende film.

Ook buiten deze (misdaad) genre heeft Robert de Niro in een aantal pareltjes gespeeld.
Ik weet niet of je Sleepers hebt gezien?? het is deels drama /deels misdaad maar dat is ook echt een aanrader.
Verder heb je The Deer Hunter, Raging Bull, Mean Streets en natuurlijk Taxi Driver niet te vergeten. Eigenlijk te veel om op te noemen. Robert de Niro en Al Pacino geweldige acteurs zijn het, jammer dat ze niet wat jonger zijn. Konden we meer genieten van die twee.
Zit ik hier op te wachten ?
NEEN
Zeker niet als je je bedenkt dat de beste brave zooiensteker van een Enzo Henry Ford gruwelijk heeft belazerd en ik kan me niet voorstellen dat Amerikaans geld zoiets breed zal uitmeten in zo’n film.
(Doordat Enzo Ford belazerde, was Henry Ford II zo woest dat hij opdracht gaf om Le Mans te winnen, en dat is eigenlijk weer de reden geweest voor het ontstaan van de GT 40 van FORD.) maar dit terzijde.
Ford wilde toen ook nog eens Citroën overnemen, in diezelfde periode.

Verder zal ik – dit is wederom een aanname- de film tenenkrommend bekijken als er niet uitkomt dat Enzo ’s winters in zijn speciale Mini reed en als directiewagen een zilvergrijze Peugeot 404 had en absoluut geen vaste Ferrari !
Waarom de Peugeot ?
Ontworpen door één van Enzo’s weinige vrienden door dik en dun : de Oude Pininfarina
@desjonnies: Het valt me tegen dat je deze comment niet in paarse inkt hebt neergepend, waarde desjonnies ;)
@desjonnies: rustig aan he, misschien dat ze dat er allemaal netjes in verwerken. Eerst maar afwachten of die er uberhaupt komt en dan zien we wel of die goed is of apenballen zuigt.
Geinig weetje van die mini btw, dat wist ik nog niet. Bedankt daarvoor!
@desjonnies: ik denk dat jij het verschil tussen een documentaire en een speelfilm niet kent
@desjonnies: Klinkt als n top script!
@desjonnies: Hoeveel meer stof wil je verzamelen voor een film? Wordt een toppertje als ik dat zo lees :)
@desjonnies: was het wel een mini? of een italiaanse innocenti?
@hans75:
Echte Mini, gekregen van Issigonis, een Coopertje, uiteraard…..
Ik geloof trouwens dat Innocenti later pas Mini’s is gaan bouwen in Italië.
Top!
Bastardo! You talking to me?
Over Ferrari, zijn vriend Pininfarina en zijn persoonlijke wagens uit de zestiger jaren, let vooral op de aparte knipperlichten voor op de voorschermen van zijn Mini.
Ferrari was helemaal gecharmeerd van de Mini, hij vond het een geweldig concept en reed er graag mee, alleen vond hij de versnellingsbak verhoudingen sla en vroeg Carlotti de Italiaanse versnellingsbakken Goeroe om een Mini bak te maken, Carlotti deed dat en verkocht die versnellingsbakken ook in de racerij .
Zo’n Carlotti bak met rechte vertanding doet een godsvermogen, als je er überhaupt een kunt vinden.
Mijn eerdere comment is niet zuur bedoeld, maar als ik in een fillem een oude Renault bus zie rijden als “Ferrari busje”. ga ik naar huis toe !
Da’s hetzelfde als James Bond in een BMW laten rijden …………..oooow wacht !
Humm… misschien had ik Jack Nicholson een betere gelijkings personage gevonden.
@VeniVidiVici:
Precies zo’n ouwe chagrijnige, neurotische zak die alles beter weet en geen tegenspraak duldt.
Enzo was een arrogante lul. Gelukkig voor de Niro’s bewezen acteertalent zal hij zeker slagen. Ben dus benieuwd.
Zijn vriend heette officieel Battista “Pinin” (kleintje, ukkie) Farina, echter heeft hij later zn naam veranderd naar Battista Pininfarina.


Ik weet niet of ik, als rasechte Ferrari fan, zin heb in deze film. Aan de andere kant; als er Ferrari’s in voorkomen, Let’s do it :)
Waarschijnlijk zal Engels weer de voertaal gaan uitmaken in een dergelijke Amerikaanse productie. Maakt de geloofwaardigheid weer een heel stuk minder. Allemaal omdat de bekrompen Amerikanen oververmoeid raken na het lezen van drie zinnen ondertiteling.
Op youtube vind je een 2-delige film van bijna 3 uur over Enzo Ferrari (gemaakt in 2003). Heb de beide afleveringen nog niet bekeken , maar leek me wel leuk.

Als zoekterm enzo ferrari intikken…
@ericc: dan krijg ik telkens de auto van Zlatan Ibrahimovic.
Jammer dat ze niet zijn hele leven doen, juist de periode dat hij zelf reed en zijn Alfa team oprichte lijkt me gaaf om te zien….Mits alles klopt natuurlijk…
Ik ben heel benieuwd naar die film. Die gast lijkt wel enigszins op enzo.
@mrrallycross:
Omdat ie ook twee ogen, een neus en een mond heeft? Kom nou toch.
Goed gecast!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).