Chris Evans’ debuut bij Top Gear alles behalve soepel

Auteur: , 49 Reacties

Nog voor er ook maar één complete aflevering is opgenomen, lijkt het al hommeles tussen Chris Evans en zijn broodheer. Een crash met een geleende Jag zou een van de oorzaken zijn.

Chris Evans

Een kleine doch belangrijke kanttekening bij dit nieuws, het wordt gebracht door The Sun. Deze Telegraaf-in-het-kwadraat staat nu niet bepaald bekend om zijn uitmuntend journalistiek onderzoekswerk. Maar als ook maar een gedeelte klopt van wat ze schrijven, dan gaat Chris Evan’s Top Gear debuut bepaald niet van een leien dakje. Zo zou hij volgens een insider bij zijn eerste opnames op het TG-circuit een gloednieuwe Jaguar gecrasht hebben.

Andere signalen dat er écht iets aan de hand zou kunnen zijn, is het feit dat zowel producer Lisa Clark als script schrijver Tom Ford na ongeveer vijf maanden Top Gear hebben verlaten, terwijl ze juist waren aangenomen om het nieuwe Top Gear tot een succes te maken. Volgens The Sun zou hun vertrek mogelijk iets te maken hebben met de nieuwe presentatoren van het programma, of eigenlijk vooral de presentatoren die ze niet konden krijgen.

Zo zouden de bij Britten bekende Jodie Kidd, Zoe Ball en Suzi Perry niet geïnteresseerd zijn en kreeg het programma de bij het grote publiek relatief onbekende Chris Harris en Sabine Schmitz, samen met de evenmin razend populaire David Coulthard. Volgens de Britse sensatiekrant ook een bewuste keuze van Chris Evans, aangezien hij zelf graag vol in de spotlights staat en dat gaat nu eenmaal het beste met relatief onbekende medepresentatoren.

Verder zou Evans met zijn uitspraken in de media evenmin vrienden maken bij de Beeb. Zowel zijn uitspraak over publieke audities voor medepresentatoren als de mededeling dat Top Gear nieuwe stijl op 5 mei zijn premiere zal beleven deed hij schijnbaar zonder toestemming van de BBC. Vonden ze dan ook niet zo leuk…49 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Hopelijk gaat zijn exit een beetje sneller.
Het wordt dus Tob Gear.
@donvincenzo: bedoel je misschien Flop Gear? 😂
Van top gear naar flop gear. Kon iedereen wel bedenken . Ik vond hem al niet leuk als hij er was als gast . Schijnt wel een goede radio dj te zijn toch ?
@rolov: super irritant zelfs!
@rolov: knob gear?
@rob5nismo: ja die wilde ik eerst maken ;)
Wachten op gear knobs dan maar
Met Chris monkey, DC (en Sabine opzich ook) was ik aangenaam verrast, maar die Evans irriteert mij de pletter
Ik zou er niet rouwig om zijn als de Beeb besluit om Chris Evans alsnog te vervangen. Hij is een autoliefhebber, daar twijfel ik niet aan, maar hij is vooral een irritant en druk mannetje tijdens zijn radioshows en andere tv-optredens.
@Edge: Ja, wat dat betreft was Jessa de rust zelve en nooit irritant!
@toniominestrone: In vergelijking met Evans wel ja. Toegegeven, Clarkson (die van Top Gear, niet @clarkson) kan soms best grof en irritant zijn, maar hij is nooit druk zoals Evans dat wel is.
Evans out, Harris in.
@volvo-s60-adept: helemaal mee eens, die man maakt nou eens auto-televisie waar ik graag naar kijk!
Amateuristisch zeg…. Je kan nu wachten op Clarkson die een opmerking maakt in ze nieuw programma
@turboboy: “ze” is “zijn” waarschijnlijk..?
@ukbob: ja helemaal gelijk maar je weet niet hoe ‘mijn’ zaterdagavond was….
@turboboy: kan gebeuren :)
Sterkte maandagmorgen!
Ik wil deze show absoluut niet kijken owv Chris Evans, maar tegelijkertijd wil ik heel graag kijken owv Chris Harris. Weet dus nog niet wat ik ga doen. Waarschijnlijk gewoon downloaden en de Chris Evans stukken skippen.
@fejjie: of je kijkt gewoon de hele show en geeft hem een kans. Al die vooroordelen man man..
@TimmiX: precies. Ik betwijfel of er veel Nederlanders zijn die ooit een TV programma van Chris Evans gezien hebben. Hij is toch vooral een radio man en in de interviews en gast optredens die ik van hem ken vond ik het gewoon een typische Britse komiek.
Ja, want Captain slow, Hamster en die ene helemaal aan het begin van TG nieuwe stijl waren zo bekend toen het allemaal begon.

Denk ook niet dat je een kopie van TG met de vorige drie wilt zijn, want dan ben je gedoemd om te mislukken. Dan zul je in den eeuwigheid de vergelijkingen krijgen.

Laten we gewoon afwachten wat het wordt. Gezien het bij de BBC is heb ik er wel vertrouwen in. Die gasten weten wel hoe ze tv moeten maken. Dat blijkt wel uit de verschillende fantastische programma’s die ze maken en gemaakt hebben.
Gaat tie nu al Clarkson na doen?
Publiciteitsmolen begint alvast te draaien…niks aan de hand mensen, allemaal zo gepland speciaal voor jullie.
@p993: wakkere dude, dit
De echte vraag is natuurlijk: Hoe kun je nou een auto crashen op een door gras omringde startbaan?
@knipperlichtje: hard van het asfalt gaan en dan met hoge snelheid op het gras, misschien onderweg nog een curbstone mee pakken, dan is een koprol zo maar gemaakt.

De exacte toedracht is mij overigens niet bekend.
@knipperlichtje: landingslampen
@knipperlichtje: Niet te vergelijken, maar ik herinner mij de CCX.
Harris, Schmitz en Coulthard zijn top. De rooie radio ginger moet gewoon weg.
Het supertrio sloopte de één na de andere auto, en meneer Evans mag niet eens een Jag crashen.. Kinderachtig.
Een auto die crasht op een circuit… Dat is toch hetzelfde als een atleet die een blessure oploopt? Die dingen kun je toch verwachten. Maar nu weet ik natuurlijk niet het echte verhaal.
Het lijkt een beetje op de pakjesboot van sinterklaas. Alles gaat fout. Maar er zal best een leuke serie uit komen. Alleen ik ben bang dat ik ze verschikkelijk ga irriteren aan Evans. Het is voor mij wel een pluspunt dat Harris mee doet.

Gelukkig krijgen we de echte boys terug. Die mogen tenmiste ook onbeperkt auto’s slopen/crashen/opblazen.
@clarkson: Gefeliciteerd met je kroontje! 👍
Ik denk dat TG de langste tijd wel eens gehad kan hebben….. ik hoop het niet maar toch.
Met chris harris maak ik me geen zorgen die kan wel een goed presenteren vind ik sabine er bij is leuk voor de kijkcijfers maar zal aan mij liggen dat ik van Chris evans sinds vorig jaar nooit van gehoord heb ? En die juist de onbekende is
Super irritante vent die Evans, Sabine is niet om aan te horen met dat Duitse Accent, Harris is de enigste waar ik van denk ja dat wordt wat, maar stiekem hoop ik dat het nieuwe tg zo faalt !! Een grof schandaal nog steeds wat ze JC geflikt hebben .
Niet zeuren, jongens. Wij hebben RTL AutoVisie. Dat zo tranentrekkend slecht is dat wat er ook gaat komen, het véél beter is dan dat. Ook fijn.
@gtwillem: Haha, helaas waar. Terwijl Werner Budding prima filmpjes maakt, maar het hele format en die waardeloze Kamphuis deugd gewoon niet. Trouwens net weer eens RTL Autowereld gekeken, dat is pas treurig…..
@trustmeiamanengineer: Mwah. Budding is een beetje de Olav Mol van de autotelevisie: enthousiast, maar heeft zo vaak de feiten niet op orde dat het storend wordt.
@gtwillem: Jahaaa, ik wil ook De Hoogste Versnelling en De Heilige Koe terug. Fijn kijken naar iemand die op een achterbank zit en met zijn hand de hoofdruimte demonstreert.
@gtwillem: Nee nee. Wij hebben @Wouter en @Casperh
Ik zie wel hoe het gaat, om Sabine en Harris maak ik mij geen zorgen. Ik geef ze een kans en is het niks dan wacht ik op gear knobs.
Je ziet het al aan z’n kop dat het een smerig ventje is.
Is Tom Ford diegene die bij fifth gear gezeten heeft? Die brak ook zijn voet een keer volgens mij. Beetje rara maa4 geinige vent vond ik altijd, nooit meer iets van gehoord.
Waarom doen ze er nog moeite voor? Het zal nooit meer worden zoals het was en die rooie boskabouter spoelt top gear hoogst persoonlijk door het toilet
@etjeee: Top Gear met Clarkson, Hammond en May had ook een paar seizoenen nodig om op gang te komen. Het duurde als ik mij niet vergis zelfs tot seizoen drie voordat de producers zagen dat er chemie tussen die drie was en ze samen items gingen maken. Daarvoor waren het vooral eigen items en deelden ze alleen de studiosegmenten. En vanaf dat moment werd het eigenlijk ook het kijkcijferkanon dat we kennen.
Wie zegt dat ze dat niet opnieuw kunnen flikken? Tuurlijk, het zal nooit zo worden als Clarkson, Hammond en May Top Gear, maar Top Gear met Clarkson, Hammond en May is ook wezenlijk anders dan de originele Top Gear. Ze moeten vooral niet al te veel vasthouden aan het format van de vorige presentatoren en hun eigen ding doen, dan kan het best wat worden. Oh, en die Evans mogen ze wel op straat zetten.
Wat is 1 JAG op het budget van top gear? Of was het een concept of iets?
Wie kende Hamster voor de 16de presentator (van de 34) met de 31ste presentator het wijlen Top Gear nieuw leven gaf? Het gebrek aan vrijheid en constant politiek gezever hebben het trio & Cie ter ontslag gemotiveerd. Nu heeft Chris & Cie met dezelfde zever te maken. Dat de bureau despoten van de Beep gewoon terugvallen op het formaat van 1977 en stoppen met creatievelingen valse hoop te geven. Chris wilt er een degelijk vervolg aan geven, maar tja…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).