Ook live zijn de nieren van de 7 Serie te groot

Auteur: , 51 Reacties

Misschien nu al wel de grootste designmisser van 2019.

Nog nooit werd een facelift zo slecht ontvangen als bij de nieuwe BMW 7 Serie. In feite is de auto gewoon even wat opgefrist, maar het resultaat is een gruwel. De double kidney-grille van BMW is een permanente toevoeging aan het design, maar kleine nieren zijn ook goed. Zo groot als die van de 7 Serie lijkt echt helemaal nergens op.

Maar soms is er een wereld van verschil tussen de eerste indruk en alles daarna. Even wennen, ofzo. Bij de X7 is dat al een beetje aan het gebeuren, ook daar zijn de nieren enorm maar het design begint te wennen. De 7 Serie heeft die ‘tweede indruk’ nog niet, de nieren zijn bizar groot. Het kan nog komen, maar voor nu is de grootste BMW-sedan een grote nee.

Door het hele nieren-verhaal vergeet je bijna dat de auto ook nog een voor-, zij- en achterkant heeft. De achterkant is fraai, het nieuwe BMW-design is goed geïntegreerd in de nieuwe achterlichten. En profil is de auto nog steeds even statig als voorheen. Het interieur krijgt de nieuwste technieken mee, bijvoorbeeld de grote digitale klokkenwinkel. Qua styling lijkt BMW met hun interieurs de digitale revolutie alleen onderhuids te krijgen. Een enorm scherm van links naar rechts is aan de Beieren nog niet uitbesteed.51 reacties

Wat mij betreft echt een hele geslaagde auto! Deze zou ik altijd boven de S klasse of A8 verkiezen! Nieren te groot? Ik vind ze behoorlijk in verhouding met de rest van dit beest!
@jaso013: in verhouding? Totaal niet! Zie foto 4!
Daarnaast gaat de S-Klasse boven alles, gevolgd door de BMW en op de laatste plaats de Audi.
@vonklausenburg: mooi hoe smaken altijd verschillen. Dat is maar goed ook! Ik vind Mercedes “het” gewoon niet meer. En eigenlijk doet Audi gewoon niet meer mee.
@jaso013: wat is er mis met de A3 limousine XXXL?
@vonklausenburg: S Classe is zeker de boss inderdaad!!!
@vonklausenburg: nou als ik een 7 serie vergelijk met een A8, dan staat de 7 serie toch echt wel onderaan hoor. Doe mij maar een dikke A8!
@vonklausenburg: S klasse (vanaf 2013!) nog altijd heer en meester, een nieuw model komt er nog aan…
@jaso013: Check de settings van je scherm maar eens even…
@jaso013: inderdaad gewoon limo stijl. Heel erg gaaf. Je ziet nu ook goed verschil tussen ze broertje de 5.
@jaso013: hallo Hans A.
Zou hij weten dat hij door een tuinhek is gereden?
In de Alpina kloppen ze toch beter.
@dutchdriftking: Daar weten ze idd enige rust of coherentie in hun modellen te brengen. Idem bij de 5-reeks.
@leaper035t: haha. Grapjas. Rust met die striping? Met Alpina op de voorsplitter? Met teveel tekst achterop? Een paar uitlaateindstukken teveel? En met velgen met minstens 15 spaken teveel? Alpina is juist het tegengestelde van rustig design.
@mashell: :) behalve die dubbele uitlaat is de rest een optie!
@dutchdriftking: ook niet…net als een chick met een te grote neus, zoent zo vervelend..
Ga er vanuit dat ze deze speciaal voor de Amerikaanse markt maken?
Ik ben er inmiddels overheen. Vond ze eerst VEEL te groot. Daarna een beetje groot. En nu precies goed. Ik zag vanmiddag de pre facelift staan en toen dacht ik: “de facelift doet hem eigenlijk wel goed, stuk moderner”.
@vondick: precies goed gaat me te ver. Maar het went wel: ik vond het eerst verschrikkelijk, maar begin de pre-facelift in direct vergelijk nu toch verouderd te vinden.
Ik vond ze eerst te groot. Nu veel te groot.
De X7 is een imposante SUV en daarom beginnen de imposante nieren daarop wel te wennen. De 7 serie is een elegante zakelijke sedan en daar horen gewoon geen lompe imposante nieren op!
Nou vind ik het interieur van een A8 veel mooier en helemaal met dat digitaal cockpit. Daar zijn ze bij bmw nog niet zo ver mee..
@kevin1400: Tell me something new…
Zo keek m’n ex ook altijd als ze boos was, met van die opengesperde neusvleugels
ff een raar vraagje: staat Spyker er dit jaar ook?😬
@jupke: Beetje een raar vraagje
Ik vind de achterkant ook niet echt moeders mooiste. Die hangende billen, dat drukke lijnen spel.
Wat een lelijk stuur ook.
@hplh: juist een mooi stuur. Die lage dwars spaak maakt het stuur heel elegant om te zien.
De kleur doet ook een hoop. Denk dat het ontwerp in een mooie sjieke kleur een stuk beter uitkomt. Maar de S-klasse blijft in dit segment naar mijn mening de mooiste.
… nog nooit werd een facelift zo slecht ontvangen? Ford Corpsio, iemand? Bij de 7 hebben ze eigenlijk alleen het front vernaggeld, die arme Ford kreeg ook nog een rare achterkant.
@vaakbenjetebang: Lol Ford Corpsio, die moet ik onthouden !
Vestimentary challenged Wouter vindt hem nochtans mooi. Om maar te zeggen, smaak is een ding en dit is niet de mijne.
Mag ik trouwens ook even klagen over de lastste zin van het artikel? Daar klopt namelijk niet veel van, en dat zit me dwars.
@vaakbenjetebang: haha, en dan zelf een dikke-vingers-op-de-telefoon tiepvout maken. Knurft.
Toen ik het voor het eerst zag schrok ik me de tandjes (get it?). Maar nu ik meer foto’s heb gezien vind ik ‘m mooier dan de voorganger.

Daarnaast werd er vorig jaar ook zo’n punt gemaakt over de nieren van de X5. In het echt ziet het er gewoon prima uit.

Denk dat in dit geval er ook weer overdreven over gejankt wordt. Just like little bitches.
Niks mis mee vind ik. Beetje ordinair en toch sportief en chique tegelijk.
Je moet wat om tóch nog op te blijven vallen….
Elegantie is dood. Al even eigenlijk.
Ik vind de nieren op de 7 echt to much. Idem voor de achterbumper. Op de X modellen passeb de gorote nieren iets beter.
En ziehier het resultaat wanneer je de botoxspuit in een varkensneus zet.
Eigenlijk in deze klasse speelt het uiterlijk niet zo een rol. Mensen die in deze klasse shoppen doen dit omdat ze het kunnen een kwestie van een statement maken niet omdat ze dromen van deze wagens. Laat ons eerlijk zijn een s klasse of een A8 of bij uitbreiding een Rolls if Bentley zijn ook niet bepaald schoonheids idealen. Als echte autoliefhebber zou ik eerder dan naar een Maserati of een Jax XJ gaan ondanks lager in de hiërarchie.
@lexis: de echte autoliefhebber gaat natuurlijk niet voor de verouderde en technisch inferieure alternatieven die je opnoemt. Een liefhebber van design misschien wel.
@mashell: wat bedoel je precies met interferieure technologie? Dat de aangehaalde merken misschien een kleiner multimedia scherm hebben? Ik kan je verzekeren dat de jag en maseratie op vlak van rijden een stuk hoger gaan scoren. Ik begrijp niet waarom er nog zoveel BMW fansboys zijn. Die dingen rijden al jaren niet meer hoe het een sportieve sedan zou moeten rjjden mede door al die zogenaamde technologie. ( vvs, adaptieve susp enz).
Ik durf dit te zeggen omdat ik het dagelijks ondervind in mijn 435i dit ding stuurt en rijdt belabberd. Sportstand gaat nog net maar voelt ook compleet kunstmatig aan. Is dat dan voorsprong? In ieder geval bij komt er geen bmw meer binnen
Met wat chroom accenten zoals op de foto’s is het nog steeds even wennen. Ik kan er wel aan wennen in een jaar of zo. Maar het zal er niet uitzien als tuningbedrijven etc. de grille zwart maken. Dat zal er wel heel pauper uit zien.
Enorm scherm van links naar rechts? Is dat inmiddels al touch in een Benz en werkt het info-tainment überhaupt? Begrijp niet dat het Mercedes interieur en systeem hier zo vaak wordt opgehemeld als het over het BMW systeem gaat. Vind een aantal fysieke knoppen wel prettig tijdens het rijden. Daarnaast, als je ze naast elkaar legt lijkt het alsof je een IPad en een Lidl-equivalent van Medion vergelijkt. BMW systeem in dezen niet de Medion. (En ja, groente en fruit is geweldig bij de Lidl, zeggen ze). On topic zijn deze nieren wel te groot. Hoop dat ze dit niet doorzetten op de volgende 3 en 5 serie.
@bmwhar: inmiddels touch (MBUX). Verfijnd en innovatief systeem met HD graphics dat net zo snel werkt als een smartphone. Verder duidelijke navi, met de juiste kleuren (eventueel augmented reality).
Het kan beter op nieren lijken dan op dat hitlersnorretje dat ze normaal hebben. Heb de neus van bmw nooit wat gevonden op de koplampen na. Heb voor de rest niks tegen bmw krijg alleen dat snorretje nooit uit me hoofd ;)
Het is en blijft een lelijk hok. Lompe bak.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).