Oostenrijk FP1: glijpartijen en een zeer snelle Max!

Auteur: , 9 Reacties

De jonge Nederlander had echter ook een momentje op de Red Bull Ring.

Oostenrijk FP1: glijpartijen en een zeer snelle Max!

Het belangrijkste nieuws van de dag is dat Lewis Hamilton vanochtend met z’n Mercedes het baanrecord aan diggelen heeft gereden. En ja, we weten dat baanrecords alleen tijdens races kunnen worden gereden, maar nog nooit ging iemand rapper in de rondte dan LH44 die vanochtend met soft banden een tijd van 1:05,975 op de klok zette.

Max Verstappen was slechts een toefje trager, de Red Bull-coureur zette op supersofts een tijd van 1:06,165 neer en pakte daarmee een aardige P2. Bottas, Vettel en Ricciardo maakten de top 5 compleet. Nog een speciaal woordje voor de McLaren-boys. Vandoorne reed namelijk naar een 7e tijd en ook Alonso reed zich met een 9e tijd de top 10 in.

Glijparten

De vuile baan zorgde in Spielberg voor een hoop pirouettes en andere ongebruikelijke moves. Zelfs de toppers Vettel en Hamilton hadden een momentje en ook Kimi Raikkonen gooide een setje banden weg met een flinke spin. Verstappen ging van de baan bij bochten 7 en 8 en toucheerde daarbij kort de vangrail. Max dook meteen de pits in. Romain Grosjean maakte een uitstapje met een lekke band tot gevolg en beide Toro Rosso’s gingen in de rondte.

Vanmiddag om 14u staat FP2 op het program, dus stay tuned voor meer actie. We schreven eerder trouwens dat de kans groot is dat het F1-circus dit weekend met regen te maken krijgt. De voorspellingen zeggen nu dat het vandaag wellicht gaat regenen, dat het morgen droog blijft en dat de kans op nattigheid zondag zeer aanwezig is.9 reacties

Het drupt af en toe. Verder warm en zonnig
Ik ga alvast een dansje maken. Wie weet helpt het
Oké komt ie dan:

“Dit zegt natuurlijk nog allemaal niks.”

Graag gedaan allemaal.
@berlinetta: hoe verzin je het… Knap hoor.
@berlinetta: Nee hoor, je hebt het compleet fout! Het is de race die niets zegt want dat is puur geluk door het al dan niet uitvallen door pech, tenzij het net de concurrenten zijn die uitvallen want dan is het weer net omgekeerd.
@berlinetta: Raar gezegde eigenlijk. Dit zegt nooit wat. Want dit kan niet praten.
Max, Max, Max sloop nou niet op vrijdag al de wagen die je zondag eens een keer heelhuids over de finish wilt brengen.
@mashell: Ik heb liever dat hij op vrijdag of zaterdag stoek gaat ;-)
Jos bij het zien van het grindbakuitstapje van Max: “That’s my boy!”

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).