De dure Europese merken gaan CASHEN

Auteur: , 38 Reacties

Nu de crisis écht voorbij is mogen de centen weer rollen in de Oude Wereld.

De grote, dure merken gaan CASHEN in Europa

In het segment der exoten groeit dit jaar volgens analisten van LMC Automotive naar 12.980 stuks, waar vorig jaar nog 10.677 auto’s uit de topklasse werden verkocht. Bovenaan de lijst in deze klasse staat de Ferrari 488, die wordt gevolgd door de toch wel verrassende Aston Martin DB11. Goed om te zien dat de mannen in Gaydon de boel weer op de rit hebben en vergeet niet dat de DB11 met AMG V8 binnenkort ook nog in de verkoop gaat.

Aston Martin zag de verkoop in de eerste vier maanden van dit jaar groeien met maar liefst 103 procent. Het lijkt erop dat het merk eindelijk uit de penarie is en dat mocht ook wel een keer, want het ging er in financieel opzicht al jaren minder goed. Houd trouwens ook rekening met de komst van de nieuwe Vantage die het zeer waarschijnlijk ook lekker gaat doen in de verkoop.

Er gebeurt echter meer in de markt der exoten. Zo komt Bentley naar verwachting op de aankomende IAA in Frankfurt met een opvolger voor de succesvolle Continental GT die wederom op een VW-platform wordt gebouwd. Minder prettig voor de purist, maar de potentiële klant zal er maling aan hebben.

Ondertussen timmert Ferrari het hardst aan de weg. De Italianen hebben sinds het (gedwongen) vertrek van Luca di Montezemolo besloten dat de exclusiviteit wel een tandje minder mag en dus werd met hem de bovengrens van 7.000 gebouwde auto’s per jaar buitenboord gekieperd. Het merk verwacht in 2019 maar liefst 9.000 auto’s te verkopen en het lijkt erop dat dat gaat lukken.

Dat geld uitgeven weer “mag” is duidelijk, maar ook groeit het aantal puissant rijke mensen op aarde. Zo verdubbelde het aantal miljardairs sinds 2010. Nu jij nog. En ik. (via: ANE)38 reacties

Geweldig ..
Voor als stoplichtsprintjes een essentieel onderdeel van je leven is ..
@lincoln: Waarop doel je precies?
@lincoln:
ZIJN
@lincoln: ik kom ze helaas weinig tegen op m’n lange snelwegritten. Logisch ook, een leasediesel is dan praktischer, maar ze brengen geen lach op je gezicht zoals een exoot dat kan.
@karhengst:

Zijn idd lachwekkende dingen ..
@lincoln: misschien mis ik je sarcasme, maar ik kan me voorstellen dat je dit soort dingen koopt omdat je ze mooi vind, het een jongensdroom is, of omdat je hard wilt rijden. Tuurlijk, posers hou je altijd, maar je gaat te kort door de bocht vind ik.

@dunhozzie:

Klopt .. en omdat geld geen roggel waard is ..
@dunhozzie:
na meer dan 5 jaar in monaco kan ik zeggen dat posen mij de nr. 1 reden voor de aanschaf van een soeperkar lijkt.
@super: zuur
@dunhozzie:
droom maar lekker verder hoor.
@dunhozzie:

Elke automobilist in Monaco wil maar 1 ding ..

Een Renault Clio ..
@lincoln:
de snelste manier om je in mc te verplaatsen is met een 125cc scootertje. de soeperkar is meer om vrijdag/zaterdagavond voor het casino/restaurant/club te parkeren en daarna weer terug te zetten in de parkeergarage.
@super: dan noem je ook een locatie. Ik rijd er veel liever buitenaf in dan dat ik mijn auto door een stad moet manouvreren/parkeren. Dat show gedrag zie ik maar als compensatiedrang (overigens voornamelijk voor het eigen ego).
@lincoln: Ik baal ook altijd als ik niet vooraan het stoplicht kan staan.
@viezefreddyw:

Ik baal wel ..
Met me oor op het dashboard van de Audi TT ..

Wat een kutding is het toch ook ..
Kan niet begrijpen dat iemand em ooit nieuw gekocht heeft ..
@lincoln: Ik doe altijd het dak een beetje open als ik het net niet kan zien.
@viezefreddyw:

Ik wacht wel tot me achterligger toetert ..

Anyway .. ding staat weer in de opslag ..
Verkopen doe ik niet .. want vind em echt verschrikkelijk mooi ..
Kneuzenbak ..
@lincoln: Is ook gewoon een optie.

Ding lekker laten staan en het waarderen. Is leuk. Soms misschien nog wel leuker. Eigenlijk dus gewoon een 1:1 modelauto.
@lincoln: Heb je de TT al voorzien van de geplande metamorfose, trouwens? Je had daar toch wilde plannen mee?
@willeme:

Yep .. net een hotrodje ..
Maar dan ultragay ..

Denk dat er niet veel mannen mee durven te rijden iig ..
@viezefreddyw: Ooit al eens een mooie rode Ducati of MV Agusta overwogen voor naast de andere italiaan?
@torsen: Nee, dan rij ik mezelf helemaal te pletter. Mocht ik ooit het lef hebben om op een motor te stappen word het eerder iets van een Harley. Maar ik hou het denk ik maar bij auto’s.
Op precies te zijn staat die Bentley op een Porscheplatform, waarmee het in theorie mogelijk is een pure achterwielaandrijver te maken van de Conti GT. Welke purist heeft daar maling aan? Haha
@teerdz: Daar heb ik nog nooit van gehoord. Naar mijn weten staat hij op het platform van een Pheaton.
@teerdz: Een Porsche-platform is ook gewoon een VW-platform.
De rijken worden rijker en de arme armer. Een cliché dat klopt als een bus. Aan de middenklassers de keuze, ga je positief de rijken achterna? En geef je niet op bij de eerste beste tegenvaller? Of ga je alles en iedereen de schuld geven, ligt het nooit aan jou en lekker negatief minded achter de arme aan? ;)
@ontploffer:

Wrong ..
De arme worden rijker ..
@lincoln: je weet dat als je geen 200 mbp/s internet, 4k televisie en iPhone 7 hebt, je tot de armen wordt gerekend?
@lekkaah:

En maar voortplanten ..
Want dat kunnen die “arme” mensen goed ..
De “rijken” betalen de alimentatie wel ..
@lekkaah: nee dan hoor je bij de mensen die aandacht vragen, en de spullen hebben omdat ze erbij willen horen.

Ben ik blij met mijn full HD tv, windows phone en 40mbp/s internet
@kimhung: wat ben jij nederig zeg..
@kimhung: Paar weken geleden ging mijn televisie kapot. Dus op naar de Media Markt en een nieuwe ophalen. Ik moet immers wel zo’n ding hebben. Gelukkig hoor ik nu weer helemaal bij met dat 4K dingesweetikveelhoehetheet.
@viezefreddyw:

Dingen zijn gratis af te halen ..

In Hamburg vandaag ..
@lincoln: Hahaha!
@lekkaah: de armen blijven arm omdat ze leven alsof ze rijk zijn. En rijken blijven rijk omdat ze leven alsof ze arm zijn.

De onderklassers die ken hebben allemaal een mega tv en ieder jaar de nieuweste telefoon. De hogere middenmoters of bovenklassers die ik ken hechten daar minder waarde aan.

Minderwaardigheidscomplex heet dat geloof ik.
@lincoln: armeN
@ontploffer:
proberen rijk te worden met hard werken en een positieve instelling; de tijd dat dat een redelijk verwachting was ligt al weer een tijdje achter ons hoor.
Als iedereen gaat roepen dat de crisis nu toch echt voorbij is, staat de volgende voor de deur.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).