Opel Grandland X Hybrid4: nieuw topmodel met 300 pk

Auteur: , 38 Reacties

De grote SUV van Opel is er nu ook als plug-in hybride. Informatie over onder meer de actieradius lees je na de clique.

Eindelijk gaan we de praktijk van Opels vorig jaar aankondigde PACE!-plan in werking zien. De Duitse autobouwer is van plan om met nieuwe modellen te komen, maar ook met nieuwe varianten op bestaande modellen. In deze laatste categorie valt de Grandland X Hybrid4. Een auto die meteen gedoopt kan worden tot de krachtigste Opel van dit moment, 300 pk yo!

Het is voor het eerst dat Opel met een plug-in hybride op de markt gaat komen. Het zullen vooral stadskilometers zijn die volledig elektrisch gereden gaan worden met de Grandland X Hybrid4, want de actieradius is niet heel denderend. Opel spreekt over een bereik van 50 kilometer volgens de WLTP. Bij een serieuze snelwegrit zal dan in de praktijk al snel overgeschakeld gaan worden op de benzinemotor.

Dat is in dit geval een 1.6 vierpitter turbobenzinemotor met 200 pk. Het blok is gekoppeld aan twee elektromotoren met 109 pk, eentje op de vooras en eentje op de achteras. Het systeemvermogen komt dus uit op die 300 pk. De vierwielaangedreven hybride Grandland X is gekoppeld aan een achttraps automaat. Het verschil met een reguliere Grandland X is voor het oog nauwelijks zichtbaar. Exclusief voor de hybride kun je de motorkap optioneel in het zwart laten uitvoeren, als je toch onderscheidend wil zijn.

Opel heeft de 13,2 kWh lithium-ion batterij verstopt onder de achterbank, zodat er geen interieur- of bagageruimte verloren is gegaan. Volgens het merk is de batterij van de Grandland X Hybrid4 met een 7,4 kW wallbox in ongeveer 1 uur en 50 minuten volledig opgeladen.

Prijzen van de Grandland X Hybrid4 maakt Opel in een later stadium bekend. Het is het eerste model van een reeks (volledige) elektrische auto’s. Het is de bedoeling dat de nieuwe Corsa, de Zafira Life, de nieuwe Vivaro en een opvolger van de Mokka X ook komen met een elektrische aandrijflijn.38 reacties

Eentje uit de categorie ‘oja dat model was ik compleet vergeten’.
Nu al een schadeauto?
@sanderp: duh, dit is de SL Opel
Is dit een grap?
smoelt wel lekker
Opel, het meest duffe zaaddodende automerk op deze planeet.
@cpp1: zag laatst een Audi A3 1.0 achter een nieuwe Astra staan. Er was maar eentje zaaddodend en nog erger: 12.000 euro duurder. Je punt?
@720s: Nouuuu neh!
Opel en Audi vergelijken, ben je nog dronken van afgelopen weekend?
@20klepper: ik vergelijk zaaddodend materiaal met zaaddodend materiaal, met als verschil dat het ene duur is en het ander niet. Je kan niet alles hebben.

Ik ben zelf wel fan van Audi maar die prijzen gaan natuurlijk helemaal nergens meer over. Als t niks kost, mag het saai zijn. Maar als ik 30.000 euro betaal voor een hatchback of compacte auto dan wil ik niet bijbetalen voor zaken als cruise control en airco.
Is dit een reeds bestaande aandrijflijn van PSA?
@suzikubelona: Ja, gaat ook geleverd worden in 5008 en c5 aircross.
@sanderp: Oké, thnx!
@sanderp: binnenkort ook in de range Rover Sport en Velar.
@momo: is dat al ergens medegedeeld door LandRover?
@crusader: Welnee. Die opmerking is een mix van speculaties en sarcasme. Verder had land rover volgens mij al een ‘eigen’ hybride aandrijflijn.
@suzikubelona: Yup, plus de kleurstelling van een 208 GTI en de haaienvin van de DS3.
Ik zou me minder schamen als in een borat string en op skeelers naar mijn werk moest als met deze auto…
“Günther? Wass mussen wir mit die uberproducierte Schwartze motorhauben?” “Kein problem Uli, Machen wir ein spezial edition von”
@stuko: Is het niet Francois die tegenwoordig dit soort beslissingen maakt?
Klinkt als de aandrijflijn van de DS7
@ds3thp: Want dit is geen DS7 met een ander vormpje ofzo?
Kan nou niet zeggen dat Opel de goede weg is ingeslagen na de overname.
@87sandyd: ze proppen zelfs 300pk in een seniorenwagen, ze zijn helemaal kierwiet geworden. En waren eigenlijk nog nooit zo leuk.
@mashell: Ook een manier om er naar te kijken ja
Bij sommige auto’s is two-tone echt prachtig. Helaas voor PSA is deze Opelle er daar niet één van.
@centocinquantanove: bij de Kadett GT/E deden ze dat beter
Ik vind de auto er gedateerd en goedkoop oosters uit zien. Maar dat zal aan mij liggen…
Voor het praktijkverbruik zal het niet veel uitmaken en voor de bijtelling is ie ook niet meer interessant, maar je mag dit ding wel op laad-parkeerplekken neerzetten en dat kan wel eens handig zijn
@escort77: Mwah, op de optielijst staat ook een invalidekaart.
@weetikveel: zonder die kaart krijg je hem niet zal je bedoelen 🥴
Zijn er nog mensen die in een Opel durven rijden?
@baklava: jawel, cascada
@RubenPriest: Maar allerbelangrijkste, wat doet het met de prijs? In NL is de BPM de belangrijkste drijfvoor voor potentiële verkopen!
Nu ben ik enorm benieuwd hoeveel mensen zo’n ding kopen.. Ik gok nul..
@rikus: jup, iedereen leaset hem.
Ik heb hier geen moeite mee. Een goeie Opel met behoorlijk power.
Kan deze aandrijflijn ook in de Insignia? Schitterende wagen maar ik zie hem nooit rijden. Wellicht brengt dit er verandering in.
Best lekker voor een Opel!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).