Opel roept Insignia terug om kalibreerfout motorsoftware

Auteur: , 14 Reacties

In het bezit van een Insignia van tussen 2009 en 2012 met 2.0 liter dieselmotor? Dan kan je binnenkort bericht van je dealer verwachten. Mogelijk is in de software van de motorregelmodule een foutje geslopen.

De getroffen automobilisten kunnen te maken krijgen met een brandend ‘SVS’ servicelampje, of, in ergere gevallen, met plotseling vermogensverlies. Een softwarefix, die een half uurtje in beslag neemt, moet het probleem verhelpen. Opel zal zijn klanten binnenkort benaderen voor een kostenloze reparatie.

Opel gaf ons desgevraagd aan dat het in Nederland 4.741 Insignia’s betreft. In Duitsland ligt dit aantal op ongeveer 61.000 stuks.14 reacties

Kunnen ze een leuke slogan van maken. Wir Lezen Auto’s….
Nog steeds Ecopec.. :)
Calibratie en software is niet helemaal hetzelfde. Calibratiewaarden zijn (o.a) de kenvelden (je weet wel die de chiptuners verpesten) de software is het heilige goedje (ja het gaat hier om beroepseer) dat die kenvelden gebruikt om de motor aan te sturen.
@mashell: ok.

Maar toch: De zachte-waren bevat (volgens bovenstaande tekst) dus een foutje in één of meerdere kenvelden: Kalibratiefoutje. De software is dus niet enkel het ‘programma’, maar ook de ‘data-waarmee-het-programma-rekent’. Met de harde waren is dus niet wat mis, maar met de zachte waren, en wel specifiek: de data (kenvelden). In de volksmond noemt met dat gewoon een software update. De data en/of het programma worden gewijzigd, alleen bits/bytes en géén hardware ( sensoren, computers, fysieke onderdelen ).
Brandend service lampje en vermogenverlies….Klinkt normaal voor Opel.
@norge: Bij Kia zul je nooit met vermogenverlies te maken krijgen. Je kunt immers niet verliezen wat er niet is.
@pinkie: Het gaat om Opel.
@norge: en niet om vag nee
@norge: niet helemaal waar Norge. Mijn halve familie rijdt Opel, van alle leeftijden en volledig zonder problemen. Wat jij beschrijft klinkt meer als een 10 jaar oude Fransoos.
@ej20g: ook niet waar…. 10 jaar oude fransozen rijden prima, klinkt meer als 10 jr oud preemiejum spul…. dat wordt gekocht door lui die denken dat ze er verstand van hebben en als dan de ruitensproeier leeg is gaan de naar de dealer want “er brand een lampje in m’n dashboard”… iemand die 10 jaar oude fransoos rijd, heeft geleerd lampjes te negeren…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).