Opstelten wil einde aan anonieme autohuurders

Auteur: , 15 Reacties

In de strijd tegen georganiseerde misdaad is de minister van Veiligheid en Justitie een nieuw proefballonnetje aan het bestuderen.

Opstelten wil einde aan anonieme autohuurders

Het is de overheid een doorn in het oog dat elke onverlaat zonder al te veel moeite anoniem een huurauto kan regelen. Want stel je voor, dat niet iedereen op wielen 24/7 te traceren is. Horror. Tijdens een debat in de Tweede Kamer reageerde Opstelten vandaag op het plan van PvdA-Kamerlid Jeroen Recourt om een registratieplicht op te stellen. En dat sprak Opstelten ‘op zichzelf wel aan’.

Maar een registratieplicht, is die er niet al lang bij verhuurbedrijven? Maar natuurlijk! Zij willen ook weten aan wie ze auto’s meegeven. Het probleem is echter dat 80% wordt verhuurd aan bedrijven, en het daarom onduidelijk is om na te gaan wie op welk tijdstip in welke auto zat. De BOVAG waarschuwt daarom alvast voor een mogelijke administratieve hel als straks geregistreerd moet worden wie er allemaal achter het stuur kruipt. Wel zeggen ze actief mee te willen denken om het gebruik van huurauto’s bij criminele activiteiten tot een minimum moeten beperken.

De BOVAg in een reactie:

‘Leden van BOVAG Verhuur- en deelautobedrijven registreren altijd de contractant, de persoon die de auto feitelijk huurt. Zij vragen om rijbewijs en legitimatie, daarnaast gebruiken onze leden actief ELENA, als extra controle. Maar als het gaat om registratie van de daadwerkelijke bestuurder van de auto, dan wordt het een stuk lastiger.’

De keerzijde: sommige non-BOVAG verhuurbedrijven zijn niet te beroerd om criminelen een handje te helpen, zo liet de Amsterdamse politie in 2011 weten. Maar of een registratieplicht dat gaat oplossen…

Foto credit: Autojunk.nl15 reacties

Kan die man niet met pensioen, het is inmiddels wel duidelijk dat hij ze niet allemaal meer op een rijtje heeft….
@jrk68: Lol
@jrk68: I second that, zn cultstatus als held (lees burgervader) van rotterdam is hij inmiddels al verloren.
Krijgen we nog enige privacy?
De volgende stap is zeker dat je de huurprijs van de auto bovenop je salaris moet doen:p
Voor alle lease en huur auto’s vingerafdruk identificatie verplicht stellen in de auto.Apperatuur moeten ze zelf betalen .Mooi, en nu een pilsje.
Go home Ivo, you’re drunk!
[offtopic]Als je déze gele Lambo wilt huren ‘moet’ je naar de Avenue des Champs-Élysées[/offtopic]
@petermb: ik heb deze en nog een witte gallardo gespot in parijs, je kan dan voor 89€/20 min (kuch:afzetter) in de passagiersstoel meerijden.
ik veronderstel dat je in en rond parijs moet zijn om deze te boeken, ik denk niet dat hij eerst nog vanuit parijs voor 89€ naar belgië of nederland komt.
@aventador51: afgelopen jaar daar de witte inderdaad gespot.. Maar wist niet dat je alleen in de bijrijders stoel mag zitten, dan is het helemaal afzetten idd
Wacht maar… straks heb je een uitnodiging van Opstelten op je Facebook en je twitter, alleen maar zodat hij je in de gaten kan houden!
Hey die foto is in Parijs genomen. champs elysée. Tuig wat er bij die huurauto’s stond.
Opstelten lijkt op Vigo the Carpathian van Ghostbusters 2.
Laat hem zich maar eens bezighouden met zijn eigen ICT projecten, lijkt me een stuk dringender
Ik las een interview met een politiecommissaris die een bij iedereen verplicht ingebrachte rfid-chip wel zag zitten. 17 miljoen mensen volgen om er 10 per jaar te kunnen oppakken. Treurig.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).