‘Overheid VS bespioneert automobilisten’

Auteur: , 28 Reacties

We zaten sinds het begin van het NSA afluisterschandaal in de VS al te wachten op de eerste automotive onthullingen, en daar zijn ze dan: de overheid van de VS registreert massaal kentekens - dat is op zich niets nieuws - en houdt deze informatie in sommige gebieden tot 5 jaar vast.

Kentekenscanner op een politieauto

Burgerrechtenorganisatie ACLU komt met een rapport naar buiten waarin staat dat kentekenregistraties met camera’s langs de weg en op politieauto’s in sommige gevallen een maandje worden bewaard. Soit, in het land waar iedere privacyvernaggelende maatregel geframed wordt onder het mom van anti-terrorisme kijken we daar niet van op. Bovendien kunnen kentekenscanners de rotte appels zoals gezochte criminelen er meteen tussenuit plukken. Maar het is voor overheden wel erg aantrekkelijk om al die kentekendata meteen op te slaan, niet waar? Zorgwekkender zijn dan ook gebieden zoals New Jersey waar wettelijk is voorgeschreven dat kentekeninformatie minstens 5 jaar(!) bewaard moet worden. Of plaatsen waar de data simpelweg nooit wordt gewist. Zo krijg je een bizarre database waarin alle informatie over verplaatsingen van auto’s over de jaren heen staat opgeslagen. De overheid weet dus waar je was, en eigenlijk: wat voor persoon je bent:

Uit het ACLU kentekenrapport

Onderstaand kaartje uit het rapport geeft een kleine indicatie van de kentekenscanners, maar neem vooral even een kijkje op deze site van de American Civil Liberties Union (ACLU) om meer inzicht te krijgen in waarom dit fout is.
Uit het ACLU kentekenrapport

En in Nederland, hebben we daar kentekenscanners? Uiteraard, ze komen steeds vaker voor de ‘ingang’ van grote steden te hangen. Ivo Opstelten is de burgerij & politiek al langzaam aan het opwarmen om ook in Nederland een kentekendatabase aan te leggen. Want een vrij westers land waar de overheid NIET weet waar je bent of bent geweest, dat is absurd anno 1984 2013.28 reacties

Dat ‘vergeten te verwijderen’ gebeurt hier vast ook op grote schaal: Ik bedoel, overheid en IT…
Ongelofelijk.. lijkt ‘Das Leben der Anderen’ wel, maar dan helaas in het echt. Willen we dit?!
Zolang we als makke schaapjes het allemaal accepteren, trekken ze de teugels rustig verder aan.. als jullie dachten dat ze het hier bij gaan laten, FOUT! Dit is pas het begin.. Met de huidige technologische vooruitgang, kunnen er alleen nog maar bizardere maatregelen volgen in de aankomende 100jaar.. Nog ff en in zie een verplichte onderhuidse GPS chip er inderdaad ook nog wel komen, iets waar ik voorheen altijd mensen voor gek voor verklaarde als ze dat zeiden..
Was me in Eupen ook al eens opgevallen. Er stond een kleine witte Peugeot met zon witte camera/scanner op het dak. En even verderop stond de douane met een zeer opvallend witte camionette met de tekst ZOLL erop.
Wat zijn dit voor Kim Jung-Un praktijken..
Als je niets te verbergen hebt, who cares..!
@MARS: Waarom heb je thuis dan wel gordijnen voor de ramen hangen. Iets te verbergen soms?
@sqwerty: @rufctr01: @tuscan: bedankt voor jullie fantastische reaktie..
@MARS: graag gedaan, nu hopen dat je er misschien eens over na gaat denken!
@MARS: dat is echt een hollandse domme opmerking. Dus ik mag gewoon bij jou naar binnen wandelen, overal in rondneuzen? Je hebt toch niks te verbergen?
Dit vroegen de Duitsers ook in 1940-1945 aan de Hollanders. Het grote gros knikte en liet het gelaten over zich heen komen.
Je moet minister worden, jij lult ook alles recht wat krom is.
@rufctr01: hoho niks naar binnen lopen, dat is huisvredebreuk. Maar het gaat hier zich niet af van wat er zich afspeelt in iemand prive sfeer (zijn huis) maar wat er zich afspeelt in de buitenwereld. En dat is iets heel anders! We betalen met z’n allen belasting aan de overheid om de buitenwereld schoon en veilig te houden en als ze dan daar technische middelen voor inzetten wordt er opeens gejammerd over privacy. Terwijl het zo simpel is, in de buitenwereld, op straat bijvoorbeeld, heb je helemaal geen privacy, nooit gehad ook. Je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt, maar je hebt zeker geen recht om dat anoniem en onopgemerkt te doen. In een wereld waarin we het handig vindt dat de belastingdienst in je portemonnee kijkt en je aangifte alvast voor je invult kunnen we natuurlijk niet zeuren over iets futiels als kenteken registratie op straat.
@mashell: Goede comment, Mashell!
@mashell: ik ben het niet met jou eens! Er wordt altijd geroepen dat dit gebeurd om de zg crimineel te pakken. Het is gewoon een verkapte controle middel. Straks gaat het gebeuren dat als jij ook maar 1km te hard rijdt, je knipperlichten niet gebruikt dat automatisch de bekeuring al gedrukt wordt.
De overheid is alleen maar bezig om beetje bij beetje een totale controle te krijgen. Straks ben je gewoon een slaaf van de maatschappij.
@rufctr01:
Dat van die knipperlichten vind ik een zalig plan, dat gaat grof geld opleveren dankzij de “fans” van onze comments….
@mashell: het is gewoon stalken met technische hulpmiddelen. Alleen voor de burger is het strafbaar en de overheid duld ook hier geen concurrentie.
@MARS: hou toch man met deze dood doener. Eens zul je hopelijk begrijpen…….
@MARS: Wat zou je zeggen als je door een auto achtervolgt wordt, overal waar je heen rijdt? En als je de bestuurder van die auto vraagt waarom hij je achtervolgt waar je ook naartoe gaat, en hij zou zeggen: “omdat het mijn opdracht is deze informatie aan de overheid door te geven”, zou je je ook lichtelijk geirriteerd voelen.

Dit is eigenlijk precies hetzelfde, maar dan zonder achtervolgende auto. De “controle” van de overheid op “hun” volk.
Zal me niks verbazen dat er straks een drone voor je wc raampje hangt om te kijken hoeveel CO2 je uitstoot tijdens het schijten op de pot, om vervolgens een prijskaartje er aan te hangen voor milieu vervuiling op grote schaal.
Kentekengegevens opslaan vind ik niet zo erg. Die zijn ook bekend bij de RDW (in NL). En elk tankstation heeft camera’s dus ze kunnen je globaal ook volgen zonder expliciet een eigen database aan te leggen.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Hhhhhhhhhhh, 1984!!!!!!
Lezen dat boek
@tuscan: hopeloos achterhaald!
Dit zijn acties van een overheid, lees maatschappij/ samenleving die van angst aan elkaar hangt. Zo jammer. Maarja een weg terug is er pas na oorlog of revolutie. Kijk naar de regimes/ landen waar de mensen nu de straat op gaan.
De tijd zal het leren, maar neem van mij aan, het gaat fout!!!! We accepteren dit uiteindelijk niet. Wacht maar tot je echt geraakt wordt door geweld of in de portemonnee.
Maar lieve mensen, ga vooral door met slikken en bang zijn voor uw medemens. Het wordt steeds gezelliger!!!!!!
@tuscan: ‘

Ik snap je John Connor.
Dit soort systemen krijg je wanneer mensen zich steeds asocialer gaan gedragen, als mensen wat beschaafder waren had je dit niet nodig.

Overigens hebben ze bv. de “snelwegschutter” in DE mbv dit soort technieken gepakt.
Verbaasd me niets, dat is iets om schrik van te krijgen.
Het probleem is dat die senatoren ‘Das leben der anderen’ en 1984 beschouwen als handleidingen ipv doem-scenario’s.
Dit gaat de verkeerde kant op. De ” democratie ” (voor zover het nog in NL bestond) is failliet in NL.

We gaan richting een totalitaire staat waar alles voorgeprogrammeerd voor je staat. Autorijden wordt steeds duurder… Ik zou het kunnen begrijpen als er ” bootleg fuel ” zou worden verkocht in NL.

Belastingterrorisme moet eens ophouden en de vrijheid terugkeren naar het volk.
If a nation values anything more than freedom, it will lose its freedom, and the irony of it is that if it is comfort or money that it values more, it will lose that too.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).