Pagani Zonda 760RSJX: heeft er iemand een doekje?

Auteur: , 22 Reacties

De enzymen lopen ons namelijk bijkans uit de mondhoeken bij het zien van deze overheerlijke Zonda one-off voor een geluksvogel in Hong Kong.

Pagani Zonda 760 RSJX

Pagani produceert alweer een paar jaar zijn tweede model, de Huayra. Betekent dit dat de Zonda, waarmee het allemaal begon, met pensioen is gegaan? Bij elke fabrikant met een machinale productielijn zou dit absoluut de waarheid zijn, maar Horacio Pagani’s team doet vooral aan handwerk, en draait zulke kleine volumes dat er rustig nog een paar Zonda’s uitgepompt kunnen worden als klanten hierom vragen. Wat nou final edition? De klant is koning, mits hij goedgevuld is.

Zonda RSJX

Voor een atmosferische V12-adept in Hong Kong (die kennelijk een lange naam heeft) werd een custom 760 gemaakt, de RSJX. Deze schoonheid combineert naakt carbon in het midden met mintgroen carbon op de rest van de body. Ook in het interieur werd deze mintgroene kleurstelling doorgevoerd. Kortom: het is weer een pareltje dat zijn weerga niet kent. Alleen die opgekrulde LED-snor onder de koplampen… ’t is net een gezichtje.

Ron Alder W Photography schoot een mooie fotosessie van de nieuwste Zonda, die exclusief bij onze vrienden van GT Spirit te zien is. Ja, deze supercar zou niet misstaan op de rode loper van de Adult Movie Awards.

Zonda RSJX interieur

Hoeveel Zonda’s er nog de werkplaats van het exclusieve Italiaanse merk, dat onder andere wereldkampioen Lewis Hamilton tot zijn klanten mag rekenen, zullen verlaten? Horacio mag het weten… Maar elke keer dat er weer een nieuw exemplaar voorbijrolt juichen wij een beetje van binnen.22 reacties

Toejuichen? Jazeker! Maar die kleur!?!
@dwersbongel: die ook!
De sky is the limit in China (en Hong Kong). Het lijkt wel een wedstrijdje onder de extreem rijken om te kijken wie een mooie supercar het beste weet te verpesten. Nou meneer uit Hong Kong, dit is voor mij toch wel de lelijkste tot nu toe. Gefeliciteerd!
Ik krijg het gevoel dat deze klant graag pepermunt eet…
Als ik een huis met een garage had dan had ik er plek voor. Maar daar blijft het helaas ook bij :(
Potverdikkeme wat lekker!
Wat een gave wagen blijft/is het toch ook!
Haha inderdaad zeg! Die koplampen zijn net kleine gezichtjes.. Verder echt een dikke bak weer, alleen die kleur moet ik nog ff aan wennen
Niet lelijke wagen (:
Jammer van die kleur, zeker voor het interieur.
Pagani raakt me elke keer weer met hun one off. Blijft een gave auto.
Heerlijk, zou wel voor een ander kleurtje gaan. Verder jammer dat steeds meer van deze prachtige auto’s richting Azië etc. verdwijnen.. Maar zorgt er wel voor dat we hier in Europa de mooiste dingen kunnen blijven maken.
Zolang AMG het blok blijft bouwen kan Pagani gelukkig nog steeds dit goddelijke apparaat maken.
Eigenlijk kun je wel stellen dat de Zonda nooit uit productie is gegaan. Ik zou toch gaan twijfelen of de keuzes die gemaakt zijn bij de Huayra wel de juiste zijn geweest. Zie hier vaker Zonda’s langskomen dan Huayra’s…
@E34M5Touring: alle huayras zijn vlg mij al verkocht. Dus dat valt wel mee. Maar een one off is speciaal dus komy vaker langs lijkt mij. En gelukkig maat want de zonda Is echt een hele dikke jongen.
Heerlijk vooral de kleur!
Het duurde even voor ik door had wat jullie bedoelden met de koplampen. Dacht dat het een weerspiegeling van het licht was. Maar inderdaad erg lelijk.
Een doekje? Doe maar een schone onderbroek…
Volgens mij toont dit vooral aan de Zonda en de Huayra eigenlijk gewoon dezelfde auto zijn.
Vieze koplampen.
Het interieur had van mij wat ingetogener gemogen. Zwart, met contrasterend blauwe stiksels in de kleur die ze nu overal gebruiken, of iets dergelijks. Maar dat exterieur, jezus wat gaaf
In donkerblauw met lichtbruin interieur graag. Hubba Hubba, wat een lekker beest
Officieel is dit de Pagani Zonda X, werd vrolijk gezegd dat deze inderdaad richting China ging toen deze afgelopen zomer praktisch klaar stond in de fabriek. Wat een beest van een machine
Best wel apart die kleur. Super mooie auto alleen het interieur blijf ik lelijk vinden in welke kleur dan ook. En die gekleurde koplampen lijken wel kikkerogen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).