Pak aan! De duurste Impreza van Marktplaats

Auteur: , 40 Reacties

Misschien niet de mooiste generatie. Herstel: de lelijkste generatie, maar wel fraaie techniek.

En originele techniek! Volgens de verkoper verkeert de Impreza (check dit overzicht van @WillemE!) op bijgaande plaatjes in nieuwstaat. Dat roepen verkopers natuurlijk altijd, ware het niet dat de verkoopwaar in dit specifieke geval niet is getuned of iets dergelijks. Alles is dus 100% standaard gelaten en zelfs het vermogen bedraagt nog steeds 300 pk, net als destijds in de foldertjes bij de dealer stond.

Wie zich niet bang heeft laten maken door de Libelle Zomerweek-vormgeving van de koets, ziet bij binnenkomst een doelmatig doch niet al te warm interieur. Hoeft ook niet want in dit ding wil je werken en gummen! Of de vorige eigenaar dat ook heeft gedaan is nog maar de vraag, want bekleding en dashboard zien eruit om door een ringetje te halen.

Tellerstandje? 86.704 km, die er allemaal door de eerste eigenaar op zijn gezet. Voor 28.950 euro is ‘ie de jouwe!40 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Dan toch liever die Z4 coupé van laatst!
Toen die net uitkwam was ik ook niet gecharmeerd van het uiterlijk maar begint inmiddels wel wat te hebben.. ach.. ziet er in ieder geval beter uit dan de bugeye-Impreza
Wow die ziet er netjes uit! Mooi hoor.
Wat ziet dat model er toch goedkoop uit.
Gewoon overslaan en vergeten..
Wat een saai ding van een lelijk model. Zou er zelfs geen 8k voor overhebben
Geld zat maar een scheintje wat een nieuwe nu kost
Vorige week gehoord van Subaru zelf dat de huidige WRX STI 92.000 euro kost inc bpm
Helemaal van de zotte door dit kromme hollandse systeem om op CO2 te gaan belasten.
Ik vind het wel jammer dat die kopers de Focus R(ealy) S(exy) en Golf (sjoemele)R gaan shoppen
@bart_v: als oud Subaru wrx en sti rijder kan ik zeggen; ga is met de Ford rijden.
De auto is niet alleen serieus snel maar ook kwalitatief voelt ie beter aan dan de Subaru. Motorisch (dus kwa problemen enz) kan ik daar nog niks over zeggen. Subaru kende eigenlijk geen problemen, behalve die veel te kleine benzine tank.. ?.
Volgend jaar staat er dan ook bij mij een RS voor de deur, net als bij vele andere liefhebbers van dit soort auto’s.
@tvr1974: ga is… serieus?
@tvr1974: ik heb niets tegen de andere genoemde auto’s, VW bouwt goede auto’s zit allemaal nettjes in elkaar en snap echt wel dat mensen VAG kopen eenheidsworst daar gelaten
Ik zelf heb ook wel een beetje een zwak voor de Focus ST en RS (2de en 3de gen) heb wel al eens een Fiesta ST gereden en dat stuurt inderdaad verdomd goed. Zelfde geld trouwens ook voor de Corsa en Asta OPC
De corsa heb ik naast gezeten op de ring de astra OPC zelf gereden. Ook een beul van een FWD auto
Maar toch vind ik het jammer dat die hete japanners langsaam te onder gaan aan die CO2 regeling
@bart_v: volledig met je eens dat ik t ook jammer vind dat de snelle Japanners in NL te duur zijn. Probleem ligt dan ook niet aan de Japanners maar aan ons systeem. Want die snelle jappen zijn er nog wel maar niet voor de NL markt want daar worden ze niet of nauwelijks verkocht. Zie bijv : http://www.subaru.com/vehicles/wrx/models.html (in USA de prijs van de STI = < 36.000 dollar (€ 32.500), zelfde met Honda : http://automobiles.honda.com/future-cars/civic-type-r (onder 30k dollar), enz.

Overigens heb ik niks met de Golf. Leuk de specs maar komt niet in de buurt van de fun van de RS. En ja hij is is misschien iets meer "premium" voor mensen die het belangrijk vinden. Dit soort auto's koop je mijn inziens vanwege de fun en niet vanwege het "premium"…
Man wat een belabberde foto’s.. allemachtig.
En de nieuwe zit rond de €90.000 euro…
@desjonnies kom er maar in met een impreza anekdote
Als sedan vind ik deze prima te doen. Als hatch echt een stuk minder.
Ik vind het echt jammer dat Subaru altijd van die emotieloze goedkope interieurs hebben. Qua auto’s volgens mij top, maar het oog wil ook wat als je achter het stuur zit. Ziet er zo gedateerd uit. Jammer.
@wilbertg: dus? Wat zou dat?
Wordt een Subaru er duizenden euro’s goedkoper op met een fancy interieur?
Gaat ie er sneller naar de 100 van?
Stoot ie dan minder CO2 uit?
Kortom: rijdt ie er dan ineens zoveel beter?

Ik vind dat toch altijd maar een raar iets. Klagen over t interieur van een auto.

Of een auto nou een interieur van plastic, leer, nephout of desnoods wiet dan walvispensleer heeft. Een interieur is gwn wat sier. T gaat er echt niet anders rijden oid.
@toyotafortuner: Verder niet lullig bedoeld, maar heb je zelf een auto?
@toyotafortuner: Als ex wrx rijder kan ik wel zeggen dat het interieur beter is dan je denkt. Fijne zit positie, goede stoelen en ik kan prima heel toe toepassen.
@swid: de stoelen zijn perfect en de zithoogte inderdaad ook. interieur is zeer doeltreffend. maar dat is persoonlijk en precies hoe ik het wil. climate control en een radio. verder geen onzin die ik zelden gebruik die alleen maar stuk kan gaan. Het ziet er el cheapo uit maar het zit stevig in elkaar en kan tegen een stootje.

(2005 wrx prodrive)
@toyotafortuner: ben benieuwd hoe jouw vriendin er uit ziet…
@toyotafortuner: Je gaat misschien niet sneller of zo, maar maar een net en modern interieur lijkt me toch wat meer rijplezier geven. Wat @swid zegt, een goede zit is natuurlijk minstens zo belangrijk.
In Zwitserland zie je ze bij bosjes. Heerlijk anti premium ding. Daar wil ik best voor bijbetalen..
Zo lelijk is ‘ie nou ook weer niet. Bovendien, zie je niks van als je erin zit. En het interieur is een waar paradijs vergeleken met alle voorgaande Impreza’s..
Impreza is nooit een mooie wagen geweest. Dit is qua huidige maatstaven toch echt wel de mooiste imo.
Totaal niet mee eens dat dit de lelijkste generatie is. De bugeye vind ik veel minder mooi
Bij deze Japanse auto’s (& Mitsubishi) woon je hoog in de bergen of vlakbij, dan knal je er regelmatig doorheen(zonder storingen).
Mooie rally auto trouwens op de wanstaltige velgen na dan.
Voor geen goud. Alhoewel…
Verkeerd model…. Uglee… Doe mij die 2e generatie maar….
Altijd al een mooie bak gevonden ;-) Wordt er alleen maar mooier met tijd.
Tijd geleden zat ik bij een maat in zijn Alfa 147. Naast hem bij de stoplicht stond een exact zelfde exemplaar als deze STI. Die koekert dacht dat het een Prius was en daagde hem uit!, en tot op de dag van vandaag snapt hij nog steeds niet dat hij 0% kans had tegen die (Prius) #goedverhaal
@kennone: kan het hem moeilijk kwalijk nemen. Een apparaat met rally genen kun je er toch niet zo uit laten zien, ingetogen is al vreemd, maar dit is gewoon saai. Interieur van een auto met zoveel fijne techniek, en zo’n lage prijs (Nederlands achterlijke belastingstelsel buiten beschouwing gelaten), hoeft niet van ultieme materialen voorzien te zijn. Maar de modellen ervoor hadden toch wat meer een “hier wordt gewerkt” look waar je je snel in thuis voelt. Dit is wat meer a la Roy Donders, it’s styled, but you can hear the birds “cheap, cheap cheap”.
Impreza’s zijn verreweg de mooiste auto’s die er ooit gemaakt zijn.
Probleem is dat je dat pas ziet als ze op een brug staan met de voetjes van de vloer.
Want daar is het geld gebleven en was er geen geld meer voor de vormgeving, die steevast wordt gedaan door een ontwerper van melkpakken en andere verpakkingen voor zuivelproducten ’s avonds in Nagasaki.

Maar goed, wees eerlijk, een mooie Impreza, daar zit niemand op te wachten.
En is niet nodig, ding is functioneel met een dahsboard dat grotendeels uit componenten bestaat van Nissan, Mitsubishi, Toyota, Suzuki en Daihatsu >>>>>>de ironie hiervan is dat de schakelaars van een GC 8(zeg maar de Mc Rae Impreza) werkelijk uit Nissan’s en Mitsubishi’s afkomstig zijn.
Dit alles vergeet je onmiddellijk als je de motor start en het ding laat rollen. Ze zijn gevoelig voor temperatuur die STi blokken maar eenmaal goed warm, is de beer los en is er weinig in zijn klasse dat hem kan bijbenen, blijft het ding gewoon heel in tegenstelling tot veel andere TE ver opgevoerde concurrenten en is in ieder land waar normale mensen wonen zo een STi uiterst betaalbaar.
En is de Impreza STi eigenlijk achterhaald door lage bijtelling – stekkerdozen…..
Laat maar. Maar er staat een duurdere op MP.

-edit: Je bedoelt deze waarschijnlijk ;)
@baardmijt: Klopt, maar dat is een latere versie. Naast een paar details (velgen, iets andere voorbumper en de mogelijkheid voor een sedan) verviel de naam ‘Impreza’. Dus heeft Ome @MauritsH gelijk met zijn stelling dat bovenstaande auto de duurste Impreza is van Marktplaats ;)
@willeme: Ah! Dat had ik even gemist. Bedankt voor de les. En voor het verwijderen van mijn mislukte pogingen om een willekeurige duurdere Subaru te linken. ;-)
Succes met de verkoop. Proberen ze hier een E46 M3 truc uit.
Het intrieur is vergelijkbaar met dat van een deawoo. Man man man wat een kwaliteit.
Ook meteen de lelijkste

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).