Parkeren: dit zijn de 10 duurste luchthavens

Auteur: , 55 Reacties

Op deze vliegvelden mag je de portemonnee trekken.

G63 AMG

Heen en weer naar een luchthaven. Het is het gemakkelijkst als je op vrienden kan rekenen, maar dit is niet altijd een optie. Openbaar vervoer is ook niet alles, zeker wanneer je veel bagage met je meedraagt. Luchthavens kunnen mede daarom krankzinnige prijzen rekenen als het gaat om parkeerkosten. Ook het feit dat sommige luchthavens weinig concurrentie hebben weegt mee. Zo is Schiphol het enige Nederlandse vliegveld die intercontinentale vluchten aanbiedt. Dit zie je terug in de prijs.

In het herfstrapport 2016 van Vliegveldinfo valt te lezen dat de parkeerkosten zijn gestegen. De site onderzocht nabijgelegen vliegvelden die voor ons Nederlanders met de auto bereikbaar zijn. In de tabel hieronder check je de parkeerkosten per vliegveld. De prijs is gebaseerd op een parkeerduur van zeven dagen. We beginnen met de goedkoopste en de prijs loopt vervolgens op. De extra vermelde kosten kunnen bijvoorbeeld reserveringskosten of boekingskosten zijn. Overigens scheelt het bij Schiphol en Brussel behoorlijk in prijs als je van tevoren een online reservering maakt.

Positie
Luchthaven
Parkeerkosten per 7 dagen
Online reservering
10Maastricht Aachen (NL)55 euro-
9Antwerp Airport (B)56 euro-
8Oostende Brugge (B)56 euro-
7Rotterdam The Hague (NL)57,50 euro46 euro (+ 2,50 euro)
6Keulen Bonn (D)59 euro45 euro + (-4 euro)
5Luik (B)60 euro-
4Bremen (D)66,50 euro-
3Charleroi (B)70 euro60 euro
2Schiphol (NL)82,20 euro48,50 euro
1Brussels (B)99 euro + (10 euro)54 euro

Foto: een G63 op Schiphol via Autojunk.55 reacties

Daarom gewoon met de trein naar Schiphol.
@wijsneus: Vanuit Midwolde met 40kg bagage en 4 keer overstappen? Of vanuit Vaassen? Of vanuit een andere stad/dorp zonder fatsoenlijke aansluiting op Schiphol?
@Stefje: Vaassen!
@breitling1993: Hattem!!!
@bmwm3gtr: hattem is perfect, bussie naar zwolle en trein naar schiphol.
@Stefje: inderdaad. En ’s nachts kan het uiteraard niet.
@Stefje: ik zou daar ook nooit gaan wonen..
@thesis: weinig keus als je er geboren wordt…
@marinepower: het schijnt dus dat je gewoon kan verhuizen!
@Stefje: met de bus/taxi naar Hoorn en vanaf daar rechtstreeks naar Schiphol…
@wijsneus: als je je vlucht wil halen kun je dat beter laten. Verbinding vanuit het noorden/oosten is echt drama, vaak genoeg gehad dat ik niet verder kon of enkele uren vertraging had in die richting.

Daarnaast is de trein richting schiphol altijd gevuld met bijzonder irritante medepassagiers, denk aan 1 persoon die een 4 zitsplek bezet houdt met bagage en mensen die zo gehaast zijn dat ze koste wat kost vooraan moeten staan.

Nee, ik betaal die parkeerkosten wel.. treinen is trouwens ook vaak niet veel goedkoper als je van een afstand moet komen.
@uselessguy: Reken je de parkeerkosten even mee?

Maar ik snap de dilemma’s wel hoor. Voor mij is Schiphol dichtbij en moet ik wel eens voor m’n werk weg. Parkeren is dan alleen maar gedoe met kosten, ik ga er zo heen met de trein met zeer weinig bagage.
@uselessguy: Ik weet niet waneer jij voor het laatst met de trein bent geweest maar de laatste decennia rijden er al rechtstreekse treinen vanuit Leeuwwarden, Groningen en Enschede naar Schiphol. Daarnaast moet je gewoon op tijd weg als je zo’n lange aanrijdtijd hebt naar Schiphol. Dat geldt zowel voor auto als trein. Als je dan een half uur vertraging of file je vliegtuig mist moet je niet meteen naar de NS wijzen of naar die stomme medeweggebruikers maar je moet eigen planning dan nog eens evalueren.

Kosten heb je wel gelijk in, zeker als je met meerdere mensen onderweg. Retourtje Groningen is ook al iets van €50 p.p. als je geen kortingskaart hebt.
@wijsneus: ik woon zelf in Deventer en vorig jaar moest ik 2 á 3 keer per week met de trein richting utrecht. De trein richting schiphol is dan het snelst (ik stapte in Amersfoort dan uit). Deze trein is vaak erg druk en heeft relatief erg vaak uitval, het is me meer dan eens gebeurd dat ik vast stond op een station en de bus/taxi verder kon pakken. Ik ben niet iemand die altijd naar de NS wijst maar het is nou eenmaal zo dat deze verbinding niet ideaal is. Met de auto is trouwens ook niet top maar een stuk zekerder dan de trein.
Dus eigenlijk is Schiphol samen met Rotterdam gewoon de goedkoopste als je online reserveert. Dan zie je het toch niet terug aan de prijs.
@berlinetta: Ik vind de prijzen sowieso nog wel meevallen. Een dagje parkeren in Amsterdam is duurder.
@berlinetta: Rond Schiphol kan je eindeloos parkeerterreinen bijbouwen (soort van), in het centrum van een stad niet. Logisch dus dat het goedkoper is.
@berlinetta: Maar zouden ze de onlineprijzen niet verhogen in drukke periodes?
@wijsneus: Dat kan uiteraard. Maar ik ging gemakshalve even uit van de cijfers in deze tabel.
Gelukkig ga ik altijd naar weeze (duitsland)
@bmwm3gtr: handig dat gratis parkeren! Jammer dat de militaire basis nu een groot safaripark met AZC is… ligt trouwens een lekkere weg achter het vliegveld voor de hard rijder!
Twee jaar geleden vier weken lang binnen geparkeerd op Brussel voor 90 euro!! Twee minuten lopen naar de terminal, vond dat wel een goeie deal. Zeker omdat de tickets 600 euro goedkoper waren dan vanaf Schiphol…
82,50! Bij een goedkope vliegmaatschappij kun je van dat bedrag nog een x vliegen!!!
Hoeveel dagen moet je van tevoren online reserveren? Anders kun je net zo makkelijk even reserveren met je telefoon en vervolgens voor de helft van de kosten binnenrijden.
@jack_abarth: Goeie! Heb het even opgezocht en ik kan vanaf morgen een plek reserveren. Laten we dus zeggen een dag van te voren.

Mooie prijs verder, hoewel ik benieuwd ben naar de online prijzen in het hoogseizoen.
Ik vind 50 euro voor een week parkeren op Schiphol best meevallen.
in Zurich (mijn dichtstbijzijnde normale luchthaven) ben je 95 chf (zeg 85 eur) kwijt voor een week, op 15 minuten afstand. 180 eur voor 5 minuten en 210 chf voor 3 minuten afstand. Da’s andere koek.
@gregorius: Precies. En als je met de trein gaat met je gezin, ben je meer kwijt dan wanneer je met de auto gaat.
@berlinetta: Nee hoor. Tenminste, als je voor je brandstof moet betalen en redelijk ver moet rijden. Voor 4 personen koop je een NS groepsretourvoor E55,00. Dus, om heen en terug te gaan op verschillende dagen, kost het E110,00 voor 4 personen. Zie ook hier: https://www.ns.nl/producten/losse-kaartjes/p/ns-groepsretour.
@thefavis: Dus jij rijdt voor 60 euro aan benzine op heen en terug? Kom je met een Hummer vanuit Schiermonnikoog of hoe moet ik het zien?
@berlinetta: Ik zou zelf een auto moeten huren. Maar je hebt gelijk, als je al een auto hebt, dan kun je beter op zo’n parking gaan staan. Ik had nog de oude brandstofprijzen in mijn hoofd.
@thefavis: Nou het ligt er uiteraard aan wat voor auto je hebt, maar een moderne auto is redelijk zuinig. Zelfs als je ver weg woont van Schiphol, dan ben je geen 60 euro voor benzine kwijt. Een retourtje Maastricht-Schiphol is 400 km. Moet met 30 euro aan benzine wel lukken. Als je diesel of LPG rijdt, ben je nog goedkoper uit.

De trein loont zich pas wanneer je lang op vakantie gaat, zeg 2 weken. Dan ben je wel voordeliger uit met de door jou genoemde groepskaart van de NS.
Ik reserveer eigenlijk altijd vooraf. Al een paar keer meegemaakt dat parkeerplaatsen vol stonden. Die stress vlak voor het vliegen heb ik geen zin in. Het verschilt nogal hoeveel ik mag betalen voor het parkeren. De ene keer is het véél meer dan de andere keer. Meestal zit ik zo rond de 10 Euro. Met een uitschieter van 17,50 voor vliegveld Eindhoven. Die ik overigens mis in het staatje.
Werkt hier de truuk van je parkeerkaartje ‘verliezen’ niet? Doe mij maar het dagtarief! ;)
Ik laat mij altijd brengen door een vriend, die dan mijn auto netjes terug voor de deur parkeert. En als hij het nodig heeft mag hij ermee rijden, heb ik geen enkel probleem mee.
Parkeren op de luchthaven vind ik altijd een stressmomentje die ik voor een vlucht wel kan missen.
Waar is Eindhoven in het lijstje?

Niet alleen het online reserveren kan veel schelen, het maakt vaak ook nogal uit wáár je parkeert. Zet je de bolide bij Excellence parkeren (voor 43,50 per dag) of ergens achteraf (48,50 voor de hele week).
Helaas niet! Het kenteken wordt gescand namelijk op Schiphol.
Er staan altijd buiten van die dikke bakken voor de ingang van Schiphol, 30 seconden lopen van de ingang. Is dat voor piloten of is dat een VIP-parking ?
@e550: Volgens mij zijn dat valetparkings. Kan er echter hopeloos naast zitten.
@wijsneus: Klopt, stond wel zo vermeld op de bordjes een aantal weken geleden. Stonden ook alleen maar auto’s van minimaal 100k. Zal wel wat kosten.
@e550: Da’s de parkeerplaats voor Privium-leden (volk dat vaak vliegt). Gemiddelde auto is een beetje A6/Macan.
Wel op vakantie en vliegen voor 100en euro’s, maar wel 5 euro willen besparen op het vervoer ernaartoe… met 40kg aan koffers en koters lopen kloten…. ‘ollanders……….
@lekkaah:
Het door u aangehaalde is slechts een farce, met Drop-Air, DrunkenPilot of WornPlanes online vliegen omdat het 30 Euries goeiekoper is, om half drie ’s nachts aan de gate, de kleinste koffertjes mee de cabine in want deze budget maatschappijen berekenen een veelvoud voor bagage dan een normale maatschappij, we vliegen naar London Luton (een voorstad van Aberdeen 900 kilometer van Londen) en we zijn vertrokken van Brussels-Charleroi, wat op 180 kilometer van Brussel bevindt.
Maar wel lekker goedkoop geparkeerd met een private parkeeronderneming om bij terugkomst te constateren dat je wagen 14000 kilometer meer op de teller heeft, naar stront luiers stinkt en heel de tijd naar rechts trekt.

Overigens wel een leuke vakantie gehad !
@desjonnies: yep, penny wise pound foolish zeggen de britten dan

daarom heb ik ook een schijthekel aan vliegen

maar gelukkig zeer goedkoop naar egypte/libie/tunesie he! Met airmiles!
Als ik lang weg ben reserveer ik altijd via Schiphol Parking. Je laat je auto dan achter op kort parkeren, vlakbij de vertrekhal en hij staat klaar wanneer je weer terug bent. Veel goedkoper en je hoeft maar een klein stukkie te lopen. Gebruik wel altijd de service van Schiphol zelf. Hoor teveel rare verhalen over die ‘parkeerbedrijven’ rond Schiphol. Auto’s die met een volle tank heengingen en met een lege tank terugkwamen. As in de asbak, boetes op tijdstippen dat jij lekker op vakantie bent. No Thanks.
Gewoon Eindhoven!
Niemand van de reageerders lijkt daadwerkelijk ooit te parkeren op Schiphol? De prijzen hebben betrekking op P3, vanaf daar moet je met een pendelbus naar de terminal. Lijkt mij geen eerlijke vergelijking, pak dan P1/P2 À 60-80€ per dag..
@tsaarno: Valt mee. Holiday Valet kost zes tientjes voor een week, en dan laat je je auto voor de hal achter.
@tsaarno: jawelllll. Ik parkeer er geregeld. Op het dek, achter het WTC. Moest er afgelopen jaar vaak zijn voor werkzaamheden, en parkeer er altijd gratis. De goedkoopste parkeergarage ever.
Ach, auto huren en achter laten op de luchthaven, doe ik altijd.
Kost weer zat. Daarom lekker laten brengen.
Airport Twente:
– 180 euro per dag :) (inclusief boete)
Ik parkeer er nooit..
4 personen x een retourtje amsterdam – eindhoven = 120 euro
+
Een hoop gezeik en gestress met koffers en vertragingen
+
Vervelende medepassagiers in de trein
=
Nooit meer doen
Het parkeren op eelde airport is vanaf 35 euro waarom staat die er niet bij?
https://parkeren.groningenairport.nl/nl/booking/location.html
Ik mis Dusseldorf en Weeze……………

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).