Dit zijn de rijders bij Toro Rosso voor het volgende F1 seizoen

Auteur: , 31 Reacties

Vinden er verschuivingen plaats?

F1

Eerder dit jaar werd al bevestigd dat Carlos Sainz Jr. in het volgende seizoen bij Toro Rosso zou blijven. Het Italiaanse raceteam heeft bevestigd dat ook Danill Kvyat zijn stoeltje mag houden. Speculaties over een mogelijke switch naar Force India kunnen de prullenbak in. Voor nu dan.

Kvyat degradeerde eerder dit jaar van Red Bull naar Toro Rosso. Hij ruilde van stoel met Max Verstappen, die promoveerde tot het team van de energiedrankjesfabrikant. Dit zegt de Russische coureur zelf over het nieuws dat hij mag blijven bij Toro Rosso:

“Great news! I’d like to thank Red Bull, Dr. Marko and all the team for their support and the faith they have shown in me since I returned to the team earlier this year. I’m very happy to stay with a team that feels like home to me. I’m really looking forward to continuing the hard work together in 2017 and I’m really aiming high. I will always be fully dedicated, giving my 200%, and I will be pushing as hard as I usually do, that’s for sure. I’m delighted!”

Danill Kvyat debuteerde in 2014 in de Formule 1. De 22-jarige coureur begon zijn loopbaan bij Toro Rosso, promoveerde naar Red Bull, om vervolgens weer bij terug bij Toro Rosso uit te komen. Geen verandering van spijs dus voor 2017 bij het Italiaanse raceteam. Ook kunnen we onder andere bij Red Bull, Ferrari en Mercedes volgend jaar genieten van dezelfde helden.31 reacties

Hier mag Kvyat toch wel in zijn handen wrijven.
@clarkson: Compensatie voor het feit dat Helmut Marko zijn Game of Thrones aflevering verpestte.
@edge: Hahaha. Ik denk toch eerder dat het iets met een grote Russische zak met geld te maken heeft.
Blijf het een vreemde move van Red Bull vinden. Kvyat bewijst keer op keer niet goed genoeg te zijn.
@tvklarenbosch: Ik denk dat de druk er dan een beetje voor ‘m af is, waardoor hij zich meer op het rijden kan focussen. Het zou me niets verbazen als hij het seizoen met 1 of 2 top-10 finishes eindigt.
@Jochempie: dat kan allemaal natuurlijk, maar duidelijk is dat RB in hem niet de nieuwe Vettel ziet. Waarom dan met hem doorgaan? Is het dan niet beter om Gasly of een ander in die auto te zetten?
@tvklarenbosch: Ervaring. Komend jaar veranderen de auto’s ingrijpend. Daarnaast lijkt Gasly ook niet het supertalent te zijn waar Red Bull op hoopte. Dan maar dat joch met ervaring, zullen ze bij Red Bull gedacht hebben.
@tvklarenbosch: Toch op Singapore and Japan wist hij voor Sainz te finishen. Hij had het zwaar met bijna een complete meltdown voor de zomerstop maar hij is nu weer aan het verbeteren. Vermoedelijk is daarom deze beslissing ook zo lang (mogelijk) uitgesteld omdat Red Bull de groei/herstel van Kvyat na de zomerstop ook wel inziet.
@tvklarenbosch: im het begin van het seizoen heeft hij fouten gemaakt en pech gehad dat er een Verstappen achter de coulisse klaar stond om hem te vervangen. Dan krijg je een enorme deuk in je zelfvertrouwen, maar je ziet hem weer steeds beter gaan rijden en zijn plezier weer terugvinden. Misschien nog maar voor één jaartje maar hij is een prima rijder voor TR nu. Volgend jaar zal hij meekunnen op het niveau van Sainz
@tvklarenbosch: Het zal zeker een geval zijn van ‘bij gebrek aan beter’. Maar wieweet ziet Kvyat er op de data beter uit. Misschien een erg constante basissnelheid met her en der een paar foutjes te veel. Wieweet kan ie nog schoppen tot de ‘betaalde helft’ van het startveld.
Dat ie Russisch is, kan misschien ook wel helpen.
@tvklarenbosch: ze hebben weinig keus, Red Bull heeft door de nieuwe regelgeving niet genoeg coureurs met superlicentie. Ook niet in 2018. Momenteel staan ze in de positie dat ze alleen Gasley hebben. Stel Kvyat ging eruit en Gasley ging er in en één van de coureurs gaat naar een ander team in 2018 dan zou er niemand zijn die het Torro Rosso zitje kan overnemen. Nu houden ze Gasley achter de hand.
@tvklarenbosch: dit lul je toch ? Het eerste seizoen van hem bij red bull reed ie bijna elk weekend ricciardo zoek.
@mauricerma: overdrijven is ook een vak. Scheelde 3 punten aan het eind van het jaar. Dan kan je niet over zoek rijden spreken.
@tvklarenbosch: in dat geval is ‘kvyat bewijst keer op keer niet goed genoeg te zijn’ ook nogal wat overdreven
@mauricerma: hij heeft 1 goede race gereden dit seizoen. Verder was het allemaal heel erg slecht. Dan mogen we toch over keer op keer spreken? Hij is te wild en verbeterd niet.
@tvklarenbosch: hij heeft eerdere seizoenen prima laten zien dat ie mee kan doen. Ricciardo was beter dan vettel toen bij red bull, en kvyat was daarna nóg beter dan ricciardo, toch best knap vind ik. Dit seizoen is ie 1 x in de fout gegaan bij red bull, en word ie gelijk uit het team gegooid. Zal ook best wel wat met je doen als persoon. Mocht ie er volgend seizoen niet veel van bakken bij STR, dan heb je gelijk vind ik.
Fijn voor Kvyat dat hij nog een jaartje mag blijven. Een promotie naar Red Bull zie ik er echter ook na volgend jaar voor hem niet in zitten, maar nu heeft hij wel nog een jaartje langer de tijd om zich in de kijker te rijden bij andere teams.

En dat zelfde geldt wat mij betreft eigenlijk ook voor Sainz. Ik vind hem een goede coureur, maar ik zie Ricciardo en Verstappen voorlopig niet vertrekken bij Red Bull. In dat geval kan Sainz niet promoveren en zal hij vroeg of laat ook wellicht een overstap wensen.
Dit was toch al geen nieuws meer?
Beetje een beslissing bij gebrek aan ander talent lijkt me. Gasly is nog niet echt overtuigend.
Blijft opvallend, die jongen presteerd zeer slecht dit seizoen!
@spykerboy: Iets met de Russische afzetmarkt van blikjes Red Bull?
Het zal me niet verbazen wanneer hij na een aantal races toch nog vervangen wordt door een nieuw talent uit de opleiding.
Meer dan 100%, only in Russia
Deze gozer heeft ’t hele seizoen twee goede dingen laten zien; China en Singapore. Verder alleen maar Vettel eraf geduwd, met een moeilijk hoofd tijdens de lente en zomer de camera’s in kijken, kleurloos. Denk echt een gevalletje “bij gebrek aan beter”.
Veel mensen vergeten dat Red Bull aan het begin van het seizoen achter Ferrari aan liep en dat gaandeweg het seizoen de auto sterk is verbeterd. Ik denk dat het ook deels daarmee te maken heeft dat de resultaten in het begin van het jaar wat tegenvielen. Natuurlijk heeft deze Rus een mentale donder van jewelste gehad na de exchange met Max, maar de prestaties van Red Bull aan het begin van het seizoen en die van de laatste races mag men mijns inziens niet ongenuanceerd vergelijken.
Ik vind het niet zo’n vreemde beslissing. De auto’s veranderen behoorlijk komend seizoen, en dan is het fijn om twee (voor Toro Rosso-begrippen) ervaren coureurs aan boord te hebben. Daarnaast was de verwachting dat Gasly in zijn tweede volledige GP2 seizoen wel eventjes kampioen zou worden, maar staat hij met nog één wedstrijd te gaan 7 punten achter rookie Giovanazzi. Dat doet zijn kansen ook geen goed.

Gasly hoeft niet te vrezen voor zijn carrière. In 2018 komen er naar alle waarschijnlijkheid twee stoeltjes vrij bij Toro Rosso. Sainz wil naar een topteam, en mogelijk vertrekt ook Kvyat. Op dit moment is Gasly de enige die in aanmerking komt voor een superlicentie. De rest van het juniorenprogramma is simpelweg te jong, of heeft niet genoeg punten/kan niet genoeg punten bij elkaar sprokkelen om een superlicentie te krijgen. Ik sluit daarom niet uit dat Gasly een jaartje als testcoureur aan de slag gaat, en daarna alsnog promoveert. Een andere optie zou Manor zijn. Het zou niet de eerste keer zijn dat Red Bull iemand een stoeltje koopt (Ricciardo, HRT 2011), maar gezien het hoge inkoopbedrag lijkt mij dat zeer onwaarschijnlijk.
@edge: Vraagje over je laatste zin, bedoel je daarmee dat RB een stoeltje ‘koopt’ bij een ander team als een soort opleidingstraject? Dat ze iemand elders onderbrengen om te groeien?
@e34m5touring: Ja, precies dat. In 2011 deden ze dat ook. Red Bull wilde toen testen of Ricciardo goed genoeg was voor een plekje bij Toro Rosso in 2012. Bij HRT was het geld van Narain Karthikeyan op, en dus klopte Red Bull met een zak geld en het verzoek Daniel Ricciardo in die auto te zetten bij HRT aan. We zien het trouwens nu ook bij Manor, waarbij Wehrlein en Ocon zich met Mercedes-geld hebben ingekocht, en we zagen het ook toen Ferrari Jules Bianchi een stoeltje bij Manor kocht.
@edge: Dat wist ik niet. Weer wat geleerd.
@edge: Ok! Ik wist niet dat dat kon, grappig. Wel slim voor alle partijen. De grote teams verzekeren zich van talent en voor de kleine teams is zowel het talent als het geld meer dan welkom, knappe constructie. Thanks voor je uitleg!
Wijze keuze.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).