Paus zegent geen 1.100 automobilisten

Auteur: , 23 Reacties

Maar wel motorrijders! Het is ook zo oneerlijk.

Moet ik die aan?

De Hell’s Angels zijn vanaf vandaag gewoon engeltjes. Hun stalen rossen werden tijdens het zondagsgebed gezegend door niemand minder dan Paus Franciscus himself. Ongeveer 30.000 Harley-rijders en 100.000 fans zijn dit weekend in Rome om het 110 jarige bestaan van “hun” merk te vieren. Een bezoekje aan Vaticaanstad mag hier niet aan ontbreken. Om een beetje goodwill te kweken bij zijn, ehm, trouwe volgers, stemde de nieuwe Paus in met een ‘bikeblessing’.

Het is dat 1100 stuks een flink aantal zegeningen zijn, maar dit is niet de eerste keer dat een paus tweewielers een behouden reis toewenst. Al sinds de jaren 30 kunnen motoren op een bemoedigend woordje rekenen van zijne heiligheid. Vanochtend was het dus de beurt aan een zwikkie Herley-rijders en de motorclub van de Italiaanse politie.

Beide partijen hebben het gisteren even zwaar gehad toen er op de ringweg van Rome 10 Harley-rijders onderuit gingen. Acht raakten gewond, waarvan een 23-jarige dame ernstig. Harley Davidson wil hier zelf niet op reageren, omdat het ongeval niets met het feestje te maken zou hebben. Nee, ik zou ook niet staan te juichen als er gewonden vallen…

De fabrikant gaf de Paus twee Harleys en een leren jack, dat is dan wel humor. Kun je het je voorstellen, met die lange gewaden op een motor? Nee, het zal waarschijnlijk gewoon bij de pausmobiel blijven. (Via NOS, foto AP)23 reacties

Ik zie de Zwitserse garde al rondrijden op die Harleys…
Ik ben wel benieuwd naar een OCC Pope bike.
Fags brubruhbruhbrubrubruh
Wedden dat hij full commando onder die jurk zit…
Motorrijders kunnen een pauselijke zegening wel goed gebruiken. Ze [ik rijd zelf ook motor] kunnen alle hulp wel gebruiken, daar de meeste automobilisten met een vastgeroeste nek in de auto zitten.

Bovendien hebben automobilisten al een kreukelzone.

Dus hoezo ‘oneerlijk’?!
@FrankypankyV8: motorrijders zouden verplicht een donorcodiciel moeten hebben. De meeste rijden als malloten.
@porsche928:

idd .. met een donorcodiciel zouden ze tenminste een stuk rustiger rijden ..
@lincoln:
Nope, maar de mensen die op een orgaan wachten worden daar wel heeeeeeel blij van….
@lincoln: Als je hem op het tellerhuis (?) vastmaakt misschien wel…
@porsche928: Ja, stoere woordjes van iemand niet nog nooit een motorfiets heeft aangeraakt! Het gros is er heel goed van bewust, dat ze zeer kwetsbaar zijn.

Zelf rij ik op de motor der ontspanning, dus hoezo zou ik ‘gevaarlijk gedrag’ vertonen? Hoe weet jij dat een ongeluk waar een motorrijder bij is betrokken, is ontstaan door roekeloos gedrag van die motorrijder?

Hoe vaak heb ik wel niet moeten ontwijken, omdat ik niet werd gezien?! En ik draag nog wel zo’n reflecterende motorjack!!!

Kom het deze ‘roekeloze motorrijder’ vertellen…
@porsche928:

Goed plan, misschien dat er dan uiteindelijk ook eens een goed hart in een auto terechtkomt en het gedaan is met al die domme ongevallen.
@porsche928: de meeste rijden erg netjes, de paar die jij tegenkomt en in je geheugen blijven staan rijden als malloten..
@darkpluisje:
Ik woon langs een, ik zeg het zelf, aantrekkelijke, met snelle bochten bezaaide ringweg rond de stad. Elke zonnige dag hoor ik dezelfde geluiden als aan de Nordschleife of op Spa, motoren die vol een versnelling of 4 doortrekken. All day long… Het gaat dus om meer dan een paar malloten…
@StijnB: En als je woont naast een weg waar elk weekend een tuner meeting wordt georganiseerd dan bestaat voor jou idee het meerendeel van het nederlandse wagenpark uit fel gekleurde patserbakjes met een regenpijp als uitlaat… Your point?
@darkpluisje:
Maar doen die johnny’s wat fout?
@StijnB:

in principe hetzelfde als die “malloten”. Teringherrie maken, die afgetrapte golf doortrekken tot je glazen uit de kast vallen. Rijden als gekken etc

of is het dan wel stigmatiserend?
@StijnB: Het punt is dat als je uit gaat van 1 groep die je altijd vanaf 1 plek beoordeeld je een verkeerd beeld hebt. Als je op een klaverblad gaat staan zal je ook veel motoren hard zien rijden maar dan nog is dat maar X% van het totaal aantal motorrijders. Hardrijden kan gevaarlijk zijn maar is dat niet persee, in de auto rijd ik ook niet altijd precies de snelheid maar dat maakt mij nog niet gevaarlijk. Daarbij wat jij beschrijft gaat alleen om hard optrekken aan de hand van het geluid, toch is iedereen hier op autoblog fan van video’s van hard rijdende auto’s of italiaanse schoonheden waarbij het niet hard genoeg kan gaan.
@darkpluisje:
Maar ik geef een concreet voorbeeld, dat zich trouwens aan alle ringwegen en afritten in het centrum van België voordoet, het jouwe is een hypotetisch geval…
@StijnB: Je hebt helemaal gelijk, alle motorrijders zijn malloten en zouden verbannen moeten worden met hun hekserij op 2 wielen… -_-‘
Hells Angels ? Zijn gewoon criminelen op twee wielen…
@norge:

in Scandinavie nog wel ..
hier zijn het subsidie projecten ..
@norge:

Waren geen hells angels, dat maakt AB ervan, gewoon een bende harley rijders.

En sommigen daarvan kunnen die harleys betalen zonder daarvoor cocaïne te moeten dealen.
Waarom krijgt de paus weer 2 Harley’s? Hij heeft geld zat om er een paar te kopen als hij dat echt wil.Hij heeft in het verleden al paar keer een Ferrari gehad.Allemaal dingen waar deze ouwe man(zo is het gewoon)niks aan heeft.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).