Video: Porsche haat plezier in de racerij

Auteur: , 31 Reacties

Porsche brengt de lol terug in... niets eigenlijk. Zij pakken het liever bloedserieus aan.

Porsche verwelkomt Dempsey Del Piero Racing

Patrick Dempsey, de acteur (Grey’s Anatomy) met een liefde voor racen, wil een comeback maken in Le Mans volgende week. Porsche doet er alles aan om hun nieuwe coureur in een goed daglicht te zetten, dus knutselden ze voor hem en zijn Dempsey Del Piero Racing team een videootje in elkaar. Wat aardig, zou je zeggen, maar de boodschap is toch minder rooskleurig.

Bereid je voor op de spanning en sensatie van de ALMS race in Long Beach. Een bemoedigend gitaarmuziekje speelt, enthousiaste toeschouwers komen binnenstromen met enorme hamburgermenu’s, en de auto’s vliegen en driften je om de oren. “For some it’s entertainment“, zegt Porsche, maar autosport is toch geweldig voor iedereen?

Nee. Porsche doet niet aan lol hebben. De Duitsers gaan voor efficiency en daar hoort plezier maken niet bij. Het gaat hun om het winnen, want alleen zij zullen de beste zijn. Alleen mensen die hun visie delen zijn welkom. Nou Porsche, zullen we dan het publiek ook maar weglaten?

Bekijk het “promofilmpje” HIER op Autojunk.31 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Wat een onzinnig Porsche-afzeik-artikel zeg. Dus Porsche neemt de zaken serieus ja. En? Dat heeft ze wel aan heel veel overwinningen geholpen.
@lemans96:
Gooi je fanboy modus ff uit en zie de satire van het artikel….
@jrk68: +1 voor een onzinnige opmerking. ;-)
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@replicant: en dat schijnt z’n normale kant te zijn. Hij heeft ook een darkside las ik net.
Nou nou..
@replicant: zou inderdaad fijn zijn als je iets van een knop hebt zoals op echte forums en bloggen om een ongepaste reactie te melden…
@HDM:
Dat ben ik wel met je eens. Wat het beste is om te doen in zo’n geval: negeren. Dat is voor hem het vervelendst. Sommige mensen hebben nou eenmaal een uitgesproken mening. Of die mening dan iets toevoegt, doet er niet toe. Gewoon lekker laten praten.

On topic:
Mooie wagens, blij dat Porsche de race traditie blijft voortzetten.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@replicant:

ja .. die gasten van Top Gear zijn helemaal gek ..

heb ooit eens die andere 2 hier aan de deur gehad ..
die kleine en die ouwe ..
@lincoln:
Die hamster heb je toch wel even in je molentje laten rennen…?
@replicant: Bedankt voor het aan kaarten van dit! Ik heb ook niet echt mijn volwassen kant laten zien bij dat topic maar hier bied ik mijn verontschuldiging voor aan, maar wat hij allemaal naar mij stuurt en die bedreigingen waren ook niet echt volwassen van hem! En ook het gedrag van hem naar andere personen die iets posten.
Maar hartstikke bedankt dat je dit even duidelijk laat maken!! Top kerel! ;)
Ik ben het helemaal met Porsche eens: echte autosport is geen entertainment, het wordt om zeep geholpen omdat mensen entertainment willen.

Autosport kan entertaining zijn, maar dat betekent niet dat autosport entertainment moet zijn.
@CBR600rr: daar sluit ik me bij aan. Vrijwel iedere sport is ontstaan uit de wil van mensen om grenzen de verleggen. Niet om (eventuele) toeschouwers een leuke dag te bieden, ondanks dat dat zeker samen kan gaan.
@CBR600rr:

zo lullen voetbal hooligans ook .. simpel brood en spelen volk ..

entertainment is het ENIGE bestaansrecht voor gaye competitie jankers ..
@lincoln: Goed verhaal, wat ik bedoel is dat ik de kunde belangrijker vind dan een kunstmatige strijd die veel mensen maar moet aanstaan. Daarom is de formule 1 ook naar de klote geholpen: DRS, KERS, grote voorvleugels, kleine achtervleugels, banden die snel slijten, overal een regeltje voor, etc.: alles voor die ene heilige graal: entertainment.

Vroeger waren er 10 keer minder inhaalacties, was er minder entertainment maar was het wel een puurdere sport. En als het dan écht spannend werd, zoals tussen Prost en Senna, tussen Schumacher en Hakkinen of tussen Alonso en Schumacher, dan was het magisch! Dit kwam grotendeels omdat het zo weinig gebeurde, en dat brengt echte emotie los. Na 5 jaar Schumacher als kampioen lag het entertainment gehalte van de sport op z’n gat, want “Schumacher wint toch wel” waarna ze aan de sport zijn gaan sleutelen en waardoor de sport z’n charme heeft verloren. Mijn punt: entertainment vloeit voort uit echte spanning en is geen voorwaarde voor het bestaan van een sport, je kan het niet creeëren. En dat is ook het impliciete punt wat Porsche in mijn ogen maakt.
@CBR600rr:

idd .. zoveel mogelijk klappers en ongelukken dmv strijd ..
anders is er geen kut aan ..

kan je net zo goed computerspelletje doen ..
@lincoln: Je zit toch niet stiekem de drankvoorraad van je grote broer op te zuipen, hè? Ouwe snoeperd?
@CBR600rr:

let maar op ..

volgend weekend Le Mans ..
de eerste klapper krijg je 24 uur lang elke 10 minuten te zien ..
en de tweede klapper 23 uur lang ..

de race komt op de 2de plek ..
zo gaat dat nml ALTIJD ..

just entertainment folks ..
@CBR600rr: Alonso & Hamilton? Dat was pas zot, in dezelfde team nog!
oei ..
als ze van brood en spelen serious bizznizz willen maken zijn ze net zo eng als elke willekeurige overheids-orgaan ..

murder the government ..
tja, racen op circuit is nu eenmaal geen spelletje. Die titel is trouwens ook wel zeer subjectief
@@ut0:

yep .. tis wel een spelletje .. net als voetbal ..

en al die andere spelletjes waar dan iets minder geld in om gaat ..
het is nix meer dan een potje dammen met je oma ..
17 sec epicface!!
“Nee. Porsche doet niet aan lol hebben. De Duitsers gaan voor efficiency en daar hoort plezier maken niet bij. Het gaat hun om het winnen, want alleen zij zullen de beste zijn. Alleen mensen die hun visie delen zijn welkom.”

Dat is het verschil tussen winnaars en autobloggers. Er is een plaats en tijd voor alles. Als je wilt winnen dan neem je de zaken serieus en is er geen tijd om een beetje aan te kutten. Als je dat niet wil dan ga je stukjes schrijven op AB en hopen dat je cool wordt gevonden.
Hulde aan de Duitse mentaliteit! Kunnen wij Nederlandse “als het maar leuk is..” watjes nog wat van leren!
Vind het een tof filmpje.
Geef mij, als ik coureur zou zijn, maar een klinische porsche. Zou mij een zorg wezen als ik weet dat zei het voor het succes doen. Ik denk ook dat de le mans rijders het ook niet als grapje zien. De snelheden daar zijn niet iets om makkelijk te overzien.

De veiligheid staat toch wel op een hoger niveau door de professionalisering. Geen auto’s die voor een habbekrats zijn gemaakt. Stringente regelnaleving en ontwikkeling is wat de autosport verder helpt.

Porsche laat wel zien waartoe ze in staat zijn. De supercup en deze GTpro en GTam wagens zijn niet misselijk. Snel, betrouwbaar en goed te hanteren. Als je moet kiezen uit de GT wagens komt porsche toch wel hoog op het lijstje voor. Dit is als klant zelfs de beste keus als je naar support kijkt. Aston mag wel het snelst zijn maar de klantenfabriek van Porsche is wel heel goed. Kijk naar wat van Merkestein heeft behaald met zijn project.
Lachgasinjectie erin?
Is gewoon een super goed filmpje dat de ware essentie van de sport prima weergeeft.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).