Peugeot 3008 maar dan sportief: dit is de GT

Auteur: , 40 Reacties

Nog niet zo heel lang geleden werd de nieuwe Peugeot 3008 onthuld. Nu heeft Peugeot besloten dat er ook een "sportieve" versie moest komen.

Ongeveer een week geleden vingen we al geruchten op van een sportieve variatie op de 3008. Die geruchten repten over een 3008 GTi, wat hier op de redactie leidde tot hoongelach. Gelukkig heeft Peugeot zich niet laten verleiden tot het plakken van dat legendarische logo. Dat zou natuurlijk een lachertje zijn. Een GT-logo is al op het randje, al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat het er niet eens heel beroerd uitziet allemaal, zo lang je maar niet kiest voor dat achterlijk duotone-jasje.

De Peugeot 3008 GT is uitgevoerd met een 180 pk sterke twee liter BlueHDi dieselmotor en een EAT6 automaat. De GT is daarmee de topper van de 3008-range. Hij is herkenbaar aan verbrede spatborden en standaard 19 inch lichtmetaal. Ook standaard zijn Full LED koplampen, andere bumpers, dubbele chromen uitlaatpijp en een andere grille. Als je wil kan je het tweekleurige “Coupe Franche”-lakwerk krijgen wat we kennen van onder andere de 208 en 308 GTi. Je hebt dan de keuze uit Platinum Grey, Amazonite Grey en Metallic Copper in combinatie met een Perla Black achterzijde. In het interieur zijn wat nieuwe sierlijsten en een vernieuwde versie van Peugeot’s iCockpit te vinden.

En is het je allemaal veel te heftig, die 180 pk diesel? Dan kan je ook GT-Line accessoires op je softere 3008 bestellen.40 reacties

Al draagt een aap een gouden ring…
@hammond: precies dat!
via Android app
@dutchdriftking: dit! +1 zegdanniks
@stfu: shut the fuck up bedoel je.
@stfu: inderdaad.. Fantastisch hoor..
Nou nee, kom op Peugeot, maak eens een waardige opvolger voor de 205gti
@wachtmaartotmijnvtecinkicktyo: ik dacht dat de 208 GTI erg goed was?
@wachtmaartotmijnvtecinkicktyo: Ga jij eens een rondje rijden in de Peugeot 208 GTI by Peugeot Sport !!
@ds3thp: je haalt mij de woorden uit de mond!
@ds3thp:
Een Peugeot “by Peugeot”, je verwacht het niet…
;-)
@Rob: zijn de Fransen goed in ;-)

Renault by Renault Sport
Citroën by Citroën Racing
Peugeot by Peugeot Sport
@ds3thp:
Haha, geweldig! Ach, zal marketingtechnisch vast over nagedacht zijn, ik snap het in ieder geval niet.

(Dit was een reactie van Rob „by Rob”)
@wachtmaartotmijnvtecinkicktyo: Een 108 GTi met zo’n 120 pk moet erg leuk zijn. Ongeveer hetzelfde formaat als de 205 dan.
@123bat: kijk dat bedoel ik. Ik wil best wel geloven dat de 208 een goede auto is, maar qua formaat en gewicht komt hij niet eens in de buurt van de klassieker. Als ze nou eens een lekker scheurijzer van zo’n 108 zouden bouwen zou me dat veel leuker (en goedkoper) lijken.
@wachtmaartotmijnvtecinkicktyo: Precies! Daarom vind ik bv. die nieuwe Twingo GT met 110 pk ook erg leuk. Dan zou een 108 met pakweg 110 à 120 pk toch een geweldige concurrent zijn?
@wachtmaartotmijnvtecinkicktyo: serieus? Dat is een vrouwenauto he.
Doe normaal
Leuk een Peugeot Kaktus!
@reobnednab: uhm, nee!! Een cactus is juist het tegenovergestelde van deze auto!

Een cactus is relatief lichtgewicht en heeft een motor met afdoende vermogen!
De Peugeot is een relatief zware, grote, luxe auto met een zwaar dieselblok met net iets meer dan voldoende vermogen!
Bleh, het interieur!!!! OMG. Mobile plee is het
@him: juist een gaaf interieur!
@him: nou, ik zou er liever in zitten dan van buiten tegenaan moeten kijken. Spuuglelijke koplampen, rare zwarte balk op de achterklep, tegelijkertijd lomp en overgedetailleerd.
De GT-uitvoeringen van Peugeot zijn voor zover ik weet comfortabele cruisers geweest met sterkere motoren. Helemaal geen verkeerde denkwijze. En de benaming GT staat on mijn ogen sowieso niet voor ultrasportief.
@granlusso: Het concept is inderdaad erg fijn. Een comfortabele cruiser/pakezel die power biedt wanneer je er om vraagt.
Blijft een lellek hok.
Ik… uhmmm… vind hem wel wat…uuhhmm.. hebben. Zou ik mij niet voor schamen als gezinsbak! :-)
Prachtige auto
Peugeot haters in 3, 2, 1…
Leuk om een caravan mee trekken, met een dakkoffer en van die kleurrijke raamstickers voor de kinderen.
Prachtig interieur. Ook het exterieurs is ok. Maar die 2 kleuren versie… als een Audi A7 een poepende hond is dan is dit een poepende hond met spatterpoep…
Nee Peugeot, dit hoeft niet. Ik zie de toegevoegde waarde niet, standaard is het al een prima auto
In het interieur zijn wat nieuwe sierlijsten en een vernieuwde versie van Peugeot’s iCockpit te vinden.
Dat is dus nog nieuwer dan wat er te vinden is in het nieuwe interieur van het nieuwe model dat zo nieuw is dat het nog niet eens in de showroom staat? Eigenlijk geen idee wat er nou precies mee bedoeld wordt.
Ik vind het wel mooi om zo’n auto in duo tone te nemen!
Het interieur vind ik bijzonder mooi, ik denk dat ik het wel één van de mooiste interieurs vind wat er momenteel te krijgen is.
Qua afwerking doet het niet onder op de Duitse merken.
Ik vind het interieur werkelijk prachtig, maar dat kleine stuurtje kan mij nog steeds niet bekoren. Ik blijf er een speelgoedautootjesgevoel bij houden. En in deze auto vind ik het ook nog onlogischer. Je zou kunnen zeggen dat het in de 208 GTi en 308 GTi bijdraagt aan een betere rijbeleving en fijner stuurgedrag, maar dat zijn nou niet bepaald dingen waarvoor iemand een 3008 koopt. 99% van de kopers koopt een 3008 vanwege het comfort, en daar hoort wat mij betreft toch een wat fijner, groter stuurtje bij.
@Edge: De stuurtjes van Peugeot zijn inderdaad klein. Paar maanden geleden ben ik met een 308 SW op wintersport geweest. Die had ook zo’n klein stuurtje. Het is opzich wel fijn, maar het lijkt niet helemaal te passen in de auto. Bij deze 3008 krijg ik dat gevoel al helemaal.
@Edge: zal wel goedkoper zijn om gewoon overal het zelfde stuur in te hangen.
De afzonderlijk ontwerp-elementen zijn veel belovend. De koperen accenten, algehele vormgeving van het interieur, de two-tone lak, de achterlichten, de nieuwe grille; vind het allemaal erg fraai, maar het komt niet samen op de 3008. Beetje een gek modelletje.
Exterieur is wel leuk, het interieur daarentegen… Te hoog Startrek gehalte….
Zolang er geen normaal stuur in zit zie je mij niet in een Peugeot.
Eigenlijk best wel oké! Maar stiekem weet je toch ook wel weer dat dit hem uiteindelijk niet zal worden, gewoon omdat net niet….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).