Peugeot keert terug in Dakar 2015, route bekend [updated]

Auteur: , 14 Reacties

Een uurtje geleden maakte de organisatie van Le Dakar de route voor 2015 bekend. De rally wordt wederom in Zuid-Amerika verreden, en voor het eerst in lange tijd is Peugeot er weer bij!

Kennelijk hebben de Dongfeng-dollars Peugeot goed gedaan, want het Franse merk dat in jaren ’80 zeer succesvol was met onder andere de 405 T16 (Ari Vatanen en Juha Kankkunen, 4 overwinningen op rij) keert nu eindelijk terug in de nog steeds zeer Franse rally, ook al wordt deze al jaren op Amerikaans grondgebied gehouden.

In deze video worden we alvast warmgemaakt voor het nieuwe Franse elan, dat werd ingeleid met Sebastien Loebs hillclimbrecord op Pikes Peak in een Peugeot 208 T16 vorig jaar. We zijn benieuwd!

Na het vertrek van Le Mans, 2 jaar geleden, kunnen de Fransen nu in ieder geval weer een product van eigen stal toejuichen. En de chauvinistische Fransozen kennende komt dat als een geschenk uit de hemel.

Dakar 2015 wordt van 4 tot 17 januari gehouden, de route leidt van Buenos Aires naar Buenos Aires, met etappes door Chili en Bolivia (4 stages; rush, rush, get the yayo).

Route Le Dakar 2015

UPDATE: Teaser van de Peugeot 2008 DKR. Meer details over de auto volgen naar aanloop van de Beijing Motor Show over een maand. Ook maakte Peugeot bekend twee mega-zwaargewichten gestrikt te hebben: meervoudig autowinnaar Carlos Sainz en meervoudig motorwinnaar Cyril Despres

Peugeot 2008 DKR teaser14 reacties

Bemoedigend om te zien dat ze hier budget voor hebben bij deze zieltogende toko.
Ik zeg 205 Rallye team, dat zijn pas apparaten!
@celicatwincam: bedoel je waren ipv zijn?
@mrrallycross: Hoezo er rijden toch nog wel een aantal Peugeot 205 Rallye’s rond dacht ik zo… En het zijn ook nog steeds leuke apparaten?
@mrrallycross: Zijn nog steeds niet te onderschatten die 205jes hoor :)
Kijk er nu al naar uit
Aan het siloutte te zien, lijkt het op een 208. Dus zou het een verhoogde versie van een 208 zijn met wat DNA van de 208 T16 R5?

Lijkt me dat deze nog wel eens te klein zou kunnen zijn… Of ze maken de shell op 120% schaal oid.

Maar anyway: goede ontwikkeling voor Dakar, aangezien er afgelopen jaar alleen BMW was en dan nog een uiteinde met stal-orders ook.

.
Volgens mij is dat een 2008.
Oude tijden herleven, de jongens en meisjes bij Mini mogen hun borst wel nat maken.
Na de successen van Peugeot met de 205 en de 405 heeft men de rally nog flink wat jaren gedomineerd onder de Citroën vlag.
2008 T16 klinkt alleen wat minder dan 208 T16 maar dat zal de pret niet drukken.
@tupperware: 205 en 405 waren de vorige generatie.
@xiran:
Dat weet ik, vandaar het “oude tijden herleven”.
Ik ben 1 van die paar ouwe knarren die dat nog zelf hebben meegemaakt i.p.v. “horen vertellen”.
@tupperware: ik heb 3 jaar in een 205 gti gereden.
Ik ga zeker kijken!
Sinds er ook mini’s winnen kijk ik niet meer…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).