Pik dit snoepje mét V10 op bij Leiden

Auteur: , 47 Reacties

De monsterlijkste auto van Nederland?

Helaas is de Dodge Viper inmiddels bijna geschiedenis. Ooit was deze Amerikaanse dikkerd met 8 liter V10 echter springlevend. De fabrikant vond het zelfs een goed idee om het moddervette blok in de neus van een RAM te lepelen en zo werd de RAM SRT-10 geboren.

Deze beul van een auto is goed voor 507 pk en 720 Nm, op een wagengewicht van 2.548 kg. Ondanks de niet al te aerodynamische koets haalde de SRT-10 een top van 237 km/u en haalde het apparaat 100 km/u in 5,6 tellen. Stiekem zouden we dat allemaal weleens willen proberen, zeker als er een Golfje naast je voor het stoplicht staat.

Het exemplaar in kwestie werd in 2005 gebouwd en heeft slechts 113.445 kilometer op de teller staan. De prijs bedraagt 19.500 euro ex btw en in de LPG-tank past een fijne 200 liter. Eigenlijk zijn er geen redenen om dit ding niet te kopen, al hebben wij Europeanen voor dat geld liever een interieur dat niet door Stevie Wonder werd samengesteld.47 reacties

binnenkort hopelijk de Jeep Grand Cherokee Trackhawk met de Hellcat motor van 707pk in de Benelux
@jantje_555: Ja, gaat u deze kopen?
@bmwmpower: ja, doe nu niet of je onze afspraak vergeten bent he, we gingen toch samen naar de showroom
@Jantje_555: lekker als taxi gaan rijden. Scheelt je denk ik al een €100k aan BPM
@vetnek: volgens mij staat deze al op kenteken, grijs kenteken wel te verstaan. Vandaar ook de prijs exclusief btw is.
@ghost: Dat had ik al uit de tekst op gemaakt en aan het kenteken gezien ;-) Ik refereerde aan @jantje_555 over de Grand Cherokee Trackhawk.
@jantje_555: ik zou dat geld toch in uw geplande penisvergroting stoppen
@esprit84: ik ben al jaren op zoek naar de onderzoeksresultaten waaruit blijkt dat er een verband is tussen grote autos en kleine piemels. Maar ik begrijp dat u deze tot uw beschikking hebt, wilt u mij de link sturen?
Tot die tijd moeten we uw opmerking helaas beschouwen als een treurige kleinburgerlijke en jaloerse reactie op mannen met grote auto’s en/of grote piemels…
@hijman85: zou ik ook zeggen als mn penis in erectie 85mm is
@esprit84: je reactie spreekt boekdelen. Je jaloerse reacties onder artikelen over Max trouwens ook.
Tip: Gewoon hard blijven werken jongen, dan kan jij ook een keer een leuke auto kopen. En dan kan je een keer op vakantie naar Azie, daar is die microsnikkel van je minder erg, schijnt.
@hijman85: okay thanks voor je tip! Ik hoor het al, een ervaringsdeskundige aan het woord.

Dank je ook voor alle energie die je hierin steekt om je frustraties en aannames te uiten :)

Het komt wel goed 85mm-man.
@esprit84: Je kunt weer even klagen en jaloers zijn onder het Jumbo-Max filmpje hè! Snel!
Wat zou Max trouwens een kleine piemel hebben in jouw wereld: En hij heeft een snelle auto, én hij is succesvol, Brrrrr…..
@hijman85:

– je had me hier de 84mm-man kunnen nemen en gaf je me een koekje van eigen deeg
– je had een foto kunnen posten van je geslachtsdeel naast een meetlat om het tegendeel, wat je blijkbaar maar al te graag wilt bewijzen, op de meest onsmakelijke manier aan iedereen hier over te brengen
– je had ook niet kunnen zeggen dat ik aan de piemel van Max Verstappen denk, nu werd dit beeld mij, door jouw comment opgedrongen. Vind ik niet leuk.

In plaats daarvan kom je een totaal gefrustreerd en niet relevant verhaal ophangen.

Ik maakte maar een grapje, dus laten we het grappig houden.
Even goede vrienden en een fijn weekend
@esprit84: sterkte
Dit is zo dik!
Leuk, maar ik prefereer toch een V8. Dat gaat nog steeds hard zat, klinkt beter en zuipt minder.
Wat veel beenruimte achterin! Wauw!
@joostie: past alleen een dwerg met geamputeerde benen in. En dat voor zo’n enorm grote bak.
235 km/h… Bizar. Weet je dat een G63 AMG begrenst is op 210km/h?
@granlusso: die begrenzing sloop je toch op dag 1
@jantje_555: natuurlijk niet. Eerst vraag je je af waarom Mercedes die begrenzer eigenlijk zo laag ingesteld heeft? Dan realiseer je je dat je een enorm overgemotoriseerde nieuwe maar tegelijk klassieke wagen gekocht hebt. Daarna rijdt je er heel rustig en respectvol mee. En kom je nooit in de buurt van die begrenzer.
@mashell: ja en toen ging je wekker
@granlusso: zelfs de G700 van Brabus is begrensd op 240.
Ram the daughter Dodge the father
Poaaah wat een heerlijke bak zeg!
20.000 voor een auto met een uiterlijk waar alleen een moeder trots op kan zijn, een interieur vergelijkbaar met een hyundai excel uit 1993, en waarschijnlijk vrouwen nog meer afstoot dan witte sokken in sandalen? Nee, nee dank je.
@baklava: Je zal vast en zeker gelijk hebben, maar toch is dit weer zo’n auto waarvan ik in ieder geval heel benieuwd ben naar hoe de beleving is tijdens het rijden…

Het slaat nergens op en je hebt het absoluut niet nodig, toch snap ik het enigzins wél…
@baklava: Schumi had/heeft er ook een. Dus ergens zal het ding toch wel wat hebben.
@ferrari94tr: ook Schumi moest wel eens vuilnis aan de straat zetten…
Dan liever een fatsoenlijke 3 of 4 cilinder… :-)
@potjak: erbij mag ik hopen!!
@potjak: een fatsoenlijke 3 cilinder… die bestaat niet. Een fatsoenlijke 4 cilinder is enkel te vinden in motoren (die dingen op 2 wielen). In een auto heb je minimaal 6 en bij voorkeur 8 cilinders nodig…
Wat een afschuwelijk ding. Hier wil ik gratis nog niet eens in rijden. Laat staan voor ruim 20k.
Wel eerst een tribal tattoo en oorbel nemen voordat je deze auto koopt.
@e550: mijn collega heeft er een in nightrunner editie maar hij heeft geen oorbel en ook geen tribal tattoo ooh en zn vrouw rijdt er meestal mee
@amimuscle: en z’n vrouw heeft twee oorbellen en een tribal tattoo als aarsgewei? Want dan klopt het.
@e550: dat is niet zo lastig, maar die “ik heb schijt aan iedereen en nergens respect voor” blik in de ogen is aangeboren.
Bij een snoepje verwacht ik een Fiat 500 cabrio in het Hello Kitty-roze met opplakwimpers, geen 8 liter V10 meezeulend blok staal dat groter en zwaarder is dan menige vinex-woning!
Een 4 traps automaat is dan wel weer een misser van het formaat… Ehm nou van het formaat van dit ding. Matt Farah deed laatst een OneTake met zo’n ding en was best enthousiast, maar het blijft een lomp groot hok. Wel een bijzonder en snel lomp hok met een gaaf motorblok​ en ditto soundtrack. Jammer dat je zulke lange versnellingen hebt.. een 8 speed zf automaat zou het ding veel spectaculairder​ maken.
De Pick ups hebben allemaal de 8.4 V10. En die 4 bak was toen de enige automaat die die power aankon. Al blijft de handbak een stuk sneller. Geweldig spul! Al zijn ze best tricky met zoveel power.
De natte droom van elke ZZP’er.
Althans.. Die van mij.
@rikus: Zelfstandige-Zonder-PickUp?
@esprit84: scherp!
Een pick-up met een maximaal laadvermogen van 248 kg? Waar gaat dat over?
Een jaar of 10-15 geleden kende ik iemand die er nog een supercharger bovenop had gezet. Op de A20 richting de A16 in de regen gaf hij gas en volgens mij krulde het asfalt achter ons op terwijl de wielen bij 100+ km/u doorspinden.

Best spannend en indrukwekkend.
Zolang ze op de snelweg of provinciale wegen blijven is het prima. Maar oh wee als je met zo’n ding de binnenstad in rijdt (laat staan parkeren) of in kleine dorpjes komt.
Die auto’s zijn gebouwd om in de USA op het platteland en in andere afgelegen streken rond te rijden. Niet hier in Europa.
Gasstel met 10 pitten;-(

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).