Plaatjes kijken van de Audi S3 Sedan

Auteur: , 64 Reacties

De eerste S3 met een kontje.

Audi S3 Sedan

Europa en Nederland zijn traditioneel hatchbacklanden, maar in de rest van de wereld liggen de carrosserievoorkeuren anders. In dat opzicht is het logisch dat Audi nu met een A3 sedan komt, en, voor de mensen die graag opschieten, een S3 sedan.

Qua styling zie je het er niet direct aan af, maar deze wagen heeft een serieuze hoeveelheid krachtreserves, die je indien aangesproken met gemak naar rijbewijsbedreigende snelheden leiden.

Vanaf december staat de S3 Sedan, of S3 Limousine, zoals Audi hem noemt, bij de Nederlandse dealer. De echte verkoopklappers zal het model echter in de VS maken, waar de A3 voor het eerst op de markt geïntroduceerd wordt.
64 reacties

Als mercedes fanaat zijnde.. vind ik dit toch een gruwelijk dikke bak!!!
Die maffe Yankees met hun voorkeur voor chroom kleurige velgen. Ik heb niets met Audi, maar deze S3 is wel te pruimen.
Gave auto alleen het mist de ‘Wow’ factor! In deze klasse ga ik toch echt voor 1M, of zou je die meer moeten vergelijken met een RS3?
@roberto:
Een M1 moet je idd vergelijkrn met een Rs3 ….
@markietwo:
Dus dit is vergelijkbaar met een RS3?
@tupperware:

Nee dit is de S3 …. geen RS3 … het topmodel van de 1serie is de M1 … het topmodel van de A3 is de RS3 …. dus je moet de S3 niet met een M1 vergelijken
@markietwo: Leer jij je nou maar eens aan dat M1 en 1M iets anders is.
@markietwo: Jij snapt het niet hè? Het is 1M
@quattromeister:

Sjonge jonge … scherp hoor op vrijdag ochtend …. jullie weten waar het over gaat toch … m1 of 1m … blijft zo ie zo vaag… aangezien het een M3,M4,M5,M6 is en het kleinste model moet dan net weer anders om …. BOEIEND
@markietwo: Ja boeiend, Jij hebt het over een heel ander model. Dus ja BOEIEND.
@markietwo:
Ja sorry hoor, het is niet hetzelfde als dat je het verschil tussen een A3 en A4 niet ziet, Stevie Wonder ziet het verschil tussen een M1 en een 1M nogwel….
@markietwo: het moet niet andersom omdat het het kleinste model is. Maar omdat de M1 een legendarische sportwagen is waar BMW nooit een opvolger voor heeft gemaakt. En ze willen absoluut niet dat die fantastische wagen met een versie van een een kleine auto geassocieerd wordt. BWM is daar erg strikt in, je moet ook niet vreemd opkijken als jij binnenkort een brief van BMW Nederland krijgt waarin ze je de komende 3 jaar verbieden een BMW te rijden vanwege de heiligheidschennis die je hier begaan hebt ;)
@mashell:

Gelukkig er kunnen ook normale mensen reageren. Bedankt Mashell… ik had de letter cijfer combi idd omgedraaid en weet ook dat de m1 dat oude sport autotje is…. maar sommige mensen denken dat ik het verschil niet weet of zo… iets met mug en olifant :-)
@mashell: wat een lul verhaal met je erg strikt, het is al 20 jaar M aan het uitmelken tot en met diesels aan toe, ze hadden er goed aan gedaan helemaal geen m op die afzichtelijke 1 serie te plakken. En hebruik van 1 serie of m1 is sowieso niet echt goed over nagedacht
@markietwo: jullie weten waar het over gaat M1 of 1M? 2 totaal verschillende wagens dus waar praat jij over? Maar ergens begrijp ik wat jij bedoelt want dat heb ik met de Audi A4 A4 A6 en A8, 1 pot nat weinig onderscheid, lijkt allemaal op elkaar. Je weet waar het over gaat toch?
@drivingpleasure: Oja de eerste A4 bedoel ik natuurlijk A3 mee, maarja wat is het verschil?;)
@drivingpleasure:

Geen alles is toch het zelfde
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Dit gaat wel verkopen. Vond het destijds al zo jammer dat Audi geen sedan versie van de RS4 B5 2.7-V6 Bi-turbo uitgebracht had. Veel S4 sedan modellen worden door hobbyisten zelfs omgebouwd naar RS4 specs.
Afgekooennxaterdag nadat ik terug kwam van vakantie zag ik de “normale” sedan staan op Schiphol ter reclame. Wel met een zwik aan opties er op. Veel mensen zullen zeggen dat het een mini A4 is of dat audi geen verschil meer maakt in de vormen van de auto’s, ik vind de lijnen erg mooi en ben dan ook wel een audi fan in dat geval. Maar vele andere merken hebben dat precies zo, alle types lijken steeds meer op elkaar.

Al met al…. ik vind de A3/S3 sedan een prachtige auto om te zien….
@markietwo: Sorry maar niemand heeft hier iets gezegd over op elkaar lijken en dat er je bij Audi geen onderscheidt kan maken(wel overigens wel zo is). Jij gooit hier een soort van verdedigingsmechanisme op om Audi te ‘beschermen’ terwijl niemand er nog iets over heeft gezegd. Beetje raar dit maar dit duidt erop dat het juist zo is…
De ‘Limousine’ (wat een benaming) vind ik wel veel beter staan met die 4 uitlaten dan de hatch.
Je zou me met geen van beide kwaad maken in ieder geval, maar aub niet in dat lichte rood.
@bogey:
Dan neem jij toch lekker een grijze…, lekker veilig en goed voor de restwaarde…. proest.
@tupperware: Dacht eerder aan blauw, toch bedankt voor de tip.
Ohja, en voor ik iets ‘neem’ zal ik misschien eerst wat sparen om mijn huidige wagen af te betalen.
Een vreemd soort mini-s8, die je normaal bij een vaag chinees merk verwacht
Alleen V-blokken hebben recht op een uitlaat aan elke zijde….
@razzie: eens… Mits in lengte geplaatst.
Plus platte/boxer dan wel.Tenzij tri-flux, maar goed, dán zijn we aan het mierenneuken :-)
Lekker! Ik zal wel gek zijn, maar ik vindt dit veel mooier dan de hatch. Vraag me alleen af of het niet te dicht naar elkaar kruipt. A4, A3…
@mistere: De volgende A4 zal wel weer een maatje groter worden.
Fijn, nu raak ik helemaal in de war.
Zag ik nu een A8 of een A4…, nee, het was een A3…, of,of, was het misschien toch een A6?
@tupperware:

Dat heb je ook met een 1serie,3serie,5serie,7serie ….

En met eem C klasse E klasse of S klasse


Dat is de lijn die alle autofabrikanten inslaan…. 1 gezicht voor de hele productie lijn
@markietwo:
Dan wordt het echt tijd voor een brilletje, als je het verschil tussen een 1 serie en een 3 serie niet meer ziet.
Van achter een 3 en een 5 uitelkaar halen is niet zo makkelijk de simpelste aanwijzing is de plaats van de refectoren, maar van voren is het dood simpel.
Hetzelfde verhaal bij Mercedes, je ziet aan de grill dat het een Benz is maar voor de rest zijn de verschillen overduidelijk.
Ach, voor iemand die het verschil tussen een M1 en een 1M niet weet is je reactie dan ook weer niet opmerkelijk.
@tupperware:

Een 1 serie met kontje en een 3 serie 3 deurs dat zijn ook broer en zus … en als je op reflectoren gaat leten … en je auto’s daar mee uit eljaar weet te houden dan kan je dat ook vast wel met audi….

En het ging over de 1M ja idd maar doordat ik een lettertje voor het cijfertje zet gewoon omdat het logisch klinkt in de lijn van alle M series …. ik weet ook wel dat een m1 dat oude model is… maar ja… je zit er waarschijnlijk op …
@markietwo:
Je had het over het familie gezicht, dus van voren.
Als het je dan niet lukt om die BMW’s uitelkaar te houden…, dan vrees ik dat Specsavers geen oplossing meer heeft voor je oogafwijking.
-=edit: ok, jullie hebben beiden jullie punt gemaakt. Einde discussie.=-
@markietwo: Sorry bij BMW is het duidelijk niet zo erg als bij Audi. BMW kan je de modellen duidelijk onderscheiden. Ja de achterkant van de 3 en de 5 serie lijken op elkaar maar daar is dan ook alles mee gezegd. Mercedes heeft veel onderscheid in hun lijnen vergelijk dit aub niet met een Audi…
@drivingpleasure:

Ik vergelijk het ook niet met audi….

Ik zeg alleen dat alle fabrikanten veel de zelfde lijnen gebruiken in de auto’s en of de een dat nou meer heeft dan de ander doet er niet toe….
@markietwo: Nee wat jij zegt is dat BMW en Mercedes niet te onderscheiden zijn. Dit zijn merken waarbij de productlijnen prima uit elkaar te houden zijn, op de achterkant van de 3 en 5 serie na. Mercedes praten we niet eens over want daar is het onderscheidt hartstikke groot. Jij zegt dat het net zoals als bij Audi, dit is absoluut niet zo.
@drivingpleasure: voor jou zijn ze misschien eenvoudig uit elkaar te houden, mij lukt het ook vrij aardig (3/5 serie BMW houd ik uit elkaar door het aantal streepjes in de achterlicht unit). De minder grote autoliefhebber zal er ongetwijfeld meer moeite mee hebben, mijn vriendin bijvoorbeeld, vindt de wagens echt allemaal sprekend op elkaar lijken. Te weinig unieke identiteit. Ik geef haar daarin wel gelijk. Maar maken niet alle merken gebruik van het ‘familie-gezicht’.
gedwongenleaser
limousine
de limousine zelfst.naamw. (v.) Uitspraak: [limuˈzinə] Verbuigingen: limousine|s (meerv.) grote en luxe personenauto Synoniem: limo …
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/limousine

LIMOUSINE
1) Auto 2) Autotype 3) Carrosseriemodel 4) Chique auto 5) Gesloten luxe auto 6) Gesloten auto 7) Geitenharen mantel met cape 8) Grote luxe auto 9) Geitenharen mantel met cape (crypt.) 10) Gesloten luxeauto 11) Grote auto 12) Kledingstuk of schoeisel 13) Luxeauto 14) Limo 15) Slee 16) Type auto 17) Voertuig
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/LIMOUSINE/1

Limousine
Een limousine is een luxewagen, uitgerekt om plaats te bieden aan meerdere personen met zoveel mogelijk luxe en comfort. De passagiersruimte kan afgesloten zijn van de bestuurdersruimte door middel van een raam. De ruiten zijn soms zwart getint. Limousines kunnen op verschillende manieren verlengd worden.
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Limousine
@gedwongenleaser:
Dus als ik je goed begrijp is dit dus een “wannabee”?
gedwongenleaser
@tupperware: het is in ieder geval een wannabe limo, tenminste als je uitgaat van de definitie van limousine zoals die nog altijd door het overgrote deel van de bevolking wordt gehanteerd…
@gedwongenleaser: Limousine is een Duitse benaming. Limousine betekent daar gewoon sedan. Dus waarom jij hier ineens met een Nederlandse omschrijving komt is mij een raadsel..

http://de.wikipedia.org/wiki/Limousine
@audifreak:
Als je dan toch je wijsheid bij wiki vandaan moet halen, doe het dan goed.
Limousine is een Frans woord.
@tupperware: Zoals ik zei: het Duitse woord voor sedan is limousine.. Wat begrijp je daar niet aan?

Die wiki-link is slechts bedoeld als referentie, zodat je het zelf even kunt nalezen. Maar blijkbaar is dat dus al teveel gevraagd voor jou..
@audifreak:
Nope, het Duitse woord voor sedan is gewoon sedan (de/der sedan om precies te zijn).
Dat Audi de A3 sedan, limousin noemt is dus gewoon marketing gelul.
Limousin is dus de Duitse vertaling van limousine.
Beter opletten bij Duitse les knul.
@tupperware: Jammer dat je tegen de feiten in toch je gelijk probeert te halen. Koppig of gewoon dom? Klik voor de gein ook eens op deze link. Als je dan nog niet overtuigd bent raad ik je aan een goed woordenboek te raadplegen. Of vraag het je leraar Duits.
@audifreak:
Als er hier eentje dom/koppig is dan ben jij het wel knul.
Ich bin Deutscher….
@tupperware: Dan ben je daar zeker al erg lang weg, want je moedertaal ben je blijkbaar inmiddels verleerd..
@tupperware: Limousin ist ein Rind … Audi noemt zo’n ding nu eenmaal een Limousine, net zoals sedans met een aflopend dak plotseling vierdeurs coupés heten, en Kombis met vier deuren zomaar ineens shooting brakes mogen heten. Marketeers …
@oxymoron:
Probeer dat die eigenwijs maar eens uit te leggen.
Mijn +1 heb je al.
gedwongenleaser
@audifreak: dat noemen ze marketing, ga je linkje eens fatsoenlijk lezen en dan weet je dat het nergens op slaat. Probeer mij daarna met stalen gezicht eens wijs te maken dat jij, bij het horen van het woord limo, denkt aan een A3 met kont waar je als volwassene nauwelijks achterin kan zitten…
@gedwongenleaser: Vanuit Nederlands perspectief geredeneerd wel, maar aangezien Audi niet Nederlands is maar Duits is dat natuurlijk onzin. En het lijkt me logisch dat er niet voor iedere markt een nieuwe naam op wordt geplakt.

Ik wil je ook best een andere link geven als jouw Duits niet toereikend is om een simpel wikipedia-artikeltje te begrijpen: http://translate.google.com/#de/nl/Audi%20A3%20limousine
@audifreak: touche!
Deze A3 is er al een hele tijd. de S3 misschien niet maar de A3 sedan is niks nieuws meer..
@drivingpleasure: Dit is dan ook geen gewone A3 sedan, maar een S3 Sedan, en die is er nog niet zo lang ;)
@motoragent: Dat begrijp ik maar uit het bericht kreeg ik het idee alsof de A3 sedan net nieuw is. Misschien ook omdat veel mensen niet weten dat deze auto op de markt is…
Mooie auto, prachtige kleur, ik zou bereid zijn de lelijke spatbordrandjes te tolereren.
Veel mooier dan de hatchback maar ben nog steeds niet overtuigd. Ook het interieur vind ik maar niks in de A3. Overigens: De A3 voor het eerst naar Amerika? De A3 sportback is daar al jaren te koop hoor.
Vet ding!!
Mooi apparaat. dit kan ik wel waarderen van Audi, een compacte sedan. En dan ook nog een lekker vlotte S-variant!
Hoe dan ook, mooiste S3 tot nu toe!
Ziet er goed uit. Leuke en mooie, strakke auto!

Moet zeggen dat ik de vier uitlaatpijpen nu ook beter vind staan als bij de sportback en normale S3

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).