Dit is de Audi S3 sedan

Auteur: , 66 Reacties

Audi is goed bezig.. Eerst de V8 van de RS5 vervangen met een... toegegeven, niet zo lullig V6'je, en nu presenteren ze ons een nietszeggende Audi S3 sedan. Wat wordt het volgende slechte nieuws?

Als je als zakenmens anoniem door het verkeer wilt rijden, kies je doorgaans niet voor een Audi. Toch zullen er waarschijnlijk weinig mensen op- of omkijken als je in de Audi S3 sedan voorbij komt. Het is dat-ie een twee-dubbele uitlaat en een leuk setje velgen heeft, maar zelfs de Volkswagen Bora heeft een nog meer uitgesproken design.

Het is de binnenkant waar de S3 sedan het van moet hebben. Zoals we van Audi gewend zijn, ziet het er allemaal netjes en deugdelijk uit. Het dashboard heeft weinig toeters en bellen, wat erg prettig is. Alleen het kikkerhoofdje (luchtroostertjes en radio) even negeren. De zitting van de achterbank lijkt aan de korte kant, maar aan been- en hoofdruimte geen gebrek. Mooi zwart leer met witte stiksels zijn er voor dat luxe tintje.

En onder de motorkap? Daar vinden we de inmiddels bekende 2,0-liter geblazen benzinemotor met 300 pk en 380 Nm. In iets meer dan 5 seconden naar de 100 km/u maakt deze auto toch nog leuk, ook al zal er voor het geld dat je ervoor neer moet leggen nog een hoop ander interessant speelgoed te koop zijn.

In West-Europa mogen we de S3 sedan in december verwachten, nadat de A3 sedan in september zijn intrede bij de dealers heeft gemaakt. Prijzen voor de S3 zullen beginnen bij een dikke 30 mille. Daar krijg je standaard een zonnedak bij, 18-inch wielen, leren bekleding, een Sirius satellietradio, sportstuur met flappy paddles voor de S-tronic met 6 verzetten, en automatisch verstelbare sportstoelen. Wil je zelf in de benzine roeren heb je pech, want een versie met handbak wordt niet geleverd.66 reacties

Toch een strakke wagen.
Lelijk en nutteloos
-edit: nutteloze bijdrage-
@autobart: Ipv van met flauwe grapjes af te komen. leg mij eens uit wie een A3 Sedan nodig heeft.
@Pulizano: De persoon die de A4 te duur vindt, maar dan neem ik natuurlijk wel aan dat de A3 sedan goedkoper is dan de A4.
@autobart: Daarvoor bestaat de A3 sportback toch al? Der was imo niet echt een kloof tussen de A3 SB en de A4 die om een A3 schreeuwde.
@Pulizano: Daar heb je gelijk in, ik vind het ook een tikkeltje vreemd. Mij lijkt het inderdaad ook niet dat deze werkelijk in productie zal gaan. Mits iemand daar harde feiten voor heeft natuurlijk.
@Pulizano: Ik vind een sportback lelijk en de A4 ook… Heb vandaag de sleutels van mijn 3 deurs A3 gekregen, maar als deze er al was geweest had ik hier mogelijk voor gekozen.
@autobart: ik vind dit echt zeer nutteloos. Komt er ook nog een A3 pick-up?
@Pulizano:
Ik. Want ik vind hatchbacks / sportbacks niet mooi. Maar een sedan wel.
@Pulizano: Ik vermoed dat dit model vooral voor de Amerikaanse markt bedoeld is. Compacte sedans zijn daar populairder dan hatchbacks. De Jetta verkoopt daar bv beter dan de Golf.
@Rohrl-fan:
Ik denk niet dat een amerikaan hier in past….
Concurrent voor de BMW 1M dus…
@theghost: Lijkt me niet, dit is geen Coupe, de TTRS is eerder een concurrent te noemen.
@autobart: Nee da’s een concurrent van de Z4 sDrive35is…
@autobart: CLA :)
@theghost: klopt, dat was ook het eerste waar ik aan dacht. Alleen dan moet het wel een rs3 sedan worden met misschien een V6?
@theghost: Goeie grap..
Voorspelbaar is het wel, daarom misschien ook een tikkeltje saai. Ik moet wel zeggen dat ik dit model in de vooralsnog dikste uitvoering helemaal niet lelijk vind, mooier dan de CLA zelfs qua verhoudingen. Lekkere kleur ook! Laat die RS3 maar komen! Ik denk alleen wel dat als je deze prachtige velgen weghaalt en die vervangt door kleine velgen of wieldoppen en hem dan vervolgens ook nog zilvergrijs laat spuiten, dat hij dan ineens hondslelijk is. De velgen en de kleur maken of kraken nou eenmaal de auto, zeker bij Audi waar deze dingen toch voor een groot deel compenseren voor het ietwat saaie design.
Gooi maar in t jiskefet!
a3 sedan wordt de cocurrent van de CLA
Audi laat mensen gewoon geloven dat hun auto’s strak en minimalistisch ontworpen zijn. De klanten daarentegen hebben niet eens het vermoeden dat ze voor iets betalen wat stokoud is en waar geen enkel ontwerpteam heeft bijgezeten.
@bsxc2: wat is er stokoud volgens jou?Volgens mij is de nieuwe A3 net uit en stuk anders als het vorige model
De reflectoren geven toch een eigen identiteit aan dit pracht ontwerp, zeer herkenbaar als A4. Uhmm…
ha ha ha wat een lelijke bak zeg, lijkt wel een seat/skoda, hebben ze daar nog ontwerpers in dienst of is het allemaal computer generated design.
Totaal oneens. Dit is best een knappe sedan. Laat hem maar komen !
@Clocker: Ik ben helemaal geen Audi fan (omdat ze allemaal op elkaar lijken) maar ik vind dit toch een hele mooie auto.
Voor de NL markt telt alleen de 1.2tsi de 1,4tsi en de 1.6tdi. Leuke auto voor de junior accountmanagers.
Niet extreem mooi, niet lelijk.

Doet mij eigenlijk vrij weinig als ik eerlijk ben
waarom zijn mercedes fanboys toch altijd zo gefrustreerd op audi? Het feit dat er op iedere hoek van de straat minstens één audi staat is toch het bewijs dat niet iedereen ze lelijk vindt. Hetzelfde verhaal met volkswagen. Iedereen blijft maar doorrammen over dat saai… Is mercedes in datzelfde opzicht plots niet saai dan? 3/4 van de mercedessen bij ons zijn grijs, hebben wieldoppen en worden meestal bestuurd door boeren uit de westhoek. ( niets tegen boeren uit de westhoek) .Ik houd van de duitse klasse die ingetogener is dan die japanees-koreaanse automobielen. ieder zijn smaak wss…
“Als je als zakenmens anoniem door het verkeer wilt rijden, kies je doorgaans niet voor een Audi” LOL, juist daarom worden deze saaie rammelbakken gekozen.
No design is good design denken ze bij VAG , verder valt er over deze Jetta met vier nullen niets te zeggen.
@norge: helemaal mee eens. Wie denkt op te vallen met een Audi kan zichzelf niet serieus nemen.
@norge: Zit niets van Jetta in dus waar je nu over hebt gaat dus nergens over….
-edit: dank u, is gefixt-
@E34M5Touring: Dit is autoblog, geen brommer-blog hè..
Het concept was goed, deze is niet te onderscheiden van.. de rest.. prima gelukt dus.
-edit: dank u, is gefixt-
Gewoon een kleinere A.
Was ook niet moeilijk om een sedan van een A3 te tekenen als je de andere A’s al jarenlang hetzelfde tekent.
Maar toch vind ik hem wel mooi. Heb er verder helemaal niks mee.
een zee van saaiheid zoals we gewend zijn van Audi
Ik had zo mijn twijfels, maar vindt het een erg mooi auto geworden!

Maar WTF moet men nou met een A4????
OT: @Autoblog, kunnen jullie zo vriendelijk zijn om het aantal reacties op een post te beperken tot zeg 5? Het lezen van de reacties doe ik altijd graag echter, bij de meeste (replies) gaat het niet meer om het artikel maar om b.v het claxoneren bij turkse bruiloften! Ook zijn er velen die het interessant vinden om hun reactie zo hoog mogelijk te krijgen en dus antwoorden op een van de eerste reacties en vervolgens over totaal iets anders lullen!

Alvast bedankt
Aantal reacties op een post–> moet zijn aantal reacties op een comment
“Als je als zakenmens anoniem door het verkeer wilt rijden, kies je doorgaans niet voor een Audi.”

Die zin klopt niet, niet moet weggelaten worden.
Ik vind het een erg strakke wagen!
Zeer mooie wagen! Zou hem zeker willen
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@sappy: Dat viel mij ook al op, ik ben bang dat er nog een bijdrage aan de staat achteraan komt.
“Prijzen voor de S3 zullen beginnen bij een dikke 30 mille”

Riiight, dikke 50 mille toch zeker?
Waarom fotograferen ze een auto met Duits kenteken in USA.. Wees dan trots op je eigen land, en fotografeer hem dan ook in Duitsland!
@ThomasBol: Meeste wagens worden in een studio gefotografeerd en achteraf achtergrond gekozen. Kijk maar naar de reflecties in de wagen, komen niet overeen met de omgeving.
Fotografie is vaak een grote truuk, kijk maar eens bij modellen hoeveel werk erin gaat zitten, soms per foto 10 uur aan werk.
@dahlback:
Je hebt het dus toch door…. Audi is een grote fake truuk.
@jrk68: Dat is tegenwoordig bij elk merk ;)
Lage kosten, hebben ze speciale studio’s voor.Hier in Nederland niet maar wel over de grens, sommige heb zelf 1 zoals Techart.
Dit is dus de nieuwe Seat Exeo….
@jrk68: Het doet me allemaal denken aan die film Inception; een auto, in een auto, in een auto en op een gegeven moment ben je de kluts helemaal kwijt wat wat nou is.
Hmm, toen ik hem zag dacht ik eerst dat het de gewone A3-sedan was. Not good… Te saai.
Haha WTF alles onder 1m60 zal achteraan niet kunnen zitten zo krap dat het daar is!
Eerder een Bompa auto die een A4 toch wat te groot/duur vind, maar toch altijd een sedan rijd..
die vinden dat design ook mooi want dat is nog van de “goei’n oude tijd”
Wat zitten mensen nou te klagen over beenruimte van een A4, ik snap dat niet.Ik ben zelf 1m91 en regelmatig heb ik iemand achter me zitten die nergens last van heeft.
Ik ben echt de laatste persoon die vrijwillig een Audi zou kopen. Maar als ik zou moeten kiezen tussen de CLA en dit dan kies ik toch de a3….sorry.
“Prijzen voor de S3 zullen beginnen bij een dikke 30 mille.” WFT zo goedkoop? Is dit geen foutje?
Best mooi:)
Heeft een beetje het profiel van de A4, wich I like.
@Tommy2: + oude
Koop je toch een Lancer Evo of een Impreza WRX STi
Aha dus die zag ik vandaag rijden in camouflage trim (woon in Dld..) Ik dacht al.. “huh? een audi front op een bmw 1 coupe??”
Heb zo pas een sportback besteld, maar als ik dit zo zie vind ik deze eigenlijk wel mooier !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).