Rusland verbiedt buitenlandse auto’s voor overheid

Auteur: , 22 Reacties

Vladimir Poetin kan zijn Mercedes S600 Pullman definitief te koop zetten. Premier Dmitri Medvedev heeft namelijk besloten dat overheidspersoneel voortaan alleen nog in Russische auto's mag rijden.

Poetin tankt een Lada vol

De Russische automarkt ligt klaarblijkelijk al een tijdje op z’n gat en Medvedev hoopt daar met zijn besluit iets aan te doen. Sollers, Kamaz en GAZ hebben voorlopig werk genoeg, want zij mogen aan de slag met het ontwerp van de nieuwe dienstwagens. Het is de bedoeling dat deze ontwerpen resulteren in dienstauto’s die in 2016 de weg op kunnen.

Dat is de praktische kant van het besluit. De symbolische kant is misschien nog wel belangrijker, vooral voor de trotse Russen. Zij kunnen zich er oprecht aan ergeren dat hun leiders zich laten zien in westerse auto’s. Daarnaast speelt natuurlijk mee dat Rusland graag wil laten zien dat het niet afhankelijk is van westerse autofabrikanten. Dat is zeker nu van belang, omdat de spanning nogal eens hoog oploopt.

Overigens zat het er al een tijdje aan te komen dat Poetin zich weer zou laten rijden in een Russisch beest. ZiL was in het Sovjet-tijdperk verantwoordelijk voor de gepantserde wagens van de Russen en kreeg in 2010 de opdracht met een eigentijds ontwerp te komen. Daar kwam echter niets van terecht.22 reacties

Zo populair als die Putin is kan hij beter in een Russische tank gaan zitten..
@norge: Een vrachtwagen met heel veel wielen met een topol m is voldoende .
En ze mogen kiezen uit alle kleuren van de regenboog?
@awesome: Zolang er geen propaganda over wordt gemaakt .
Poetin is een luxe paardje. Ik hoop voor hem dat zijn nieuwe ride de pullman minstens evenaart.
Dom, nu zeker dat er een nieuwe pullman aan komt maar goed…… Rusland lijkt wel steeds meer communistischer te worden
via Android app
@henkhupelschoten: als je Nederland met Rusland vergelijkt zijn wíj nu juist de communisten. Het huidige Rusland is hyperkapitalistisch.
@knipperlichtje: tja zo kun je het ook zien ja! Haha
@henkhupelschoten: Nee joh ze gaan terug naar Peter de Grote tijd.
En ik maar denken dat de quote “eigen volk eerst” iets was wat uiterst rechts gezinden zeiden.
Blijkbaar zijn communisten er ook niet vies van.
@shiva: china schijnt het ook te zijn. Tenzij je geld hebt..
@shiva: Putin is dan ook geen communist, vandaar.
Kom maar op met een nieuwe zil. Wat een gave bak was dat. Zoiets heeft gewoon iets. Van plaats paraplu in de deur ak 47 in de deur. Jammer dat zil met 1.2 miljoen te duur was. Ik vraag mij ook af.. is er een auto verzamelaar die allemaal auto’s heeft van dictators en Hitler en andere verkeerde mensen. Hoe slecht deze mensen ook waren mooie auto’s reden ze wel.
Maakt niet uit wat die Poetin doet.. zolang de deelnemers van dragtimesinfo unlim 500 maar niet over gaan op Russische auto’s
Wacht ff communist en eigen ontwerp?
Hahhahaha
Renault straks marktleider in Rusland met Lada? beetje mooi design van maken, lage prijs hanteren en iedereen vergeet straks de huidige blokkendoos
@rammillius: @mezelf. Als de overheid al iets niet meer mag, is het slechts een kwestie van tijd voor het “normale” volk het ook niet meer mag.
2e hands Cayenne markt wordt levendig in Rusland in 2016
Even voor de duidelijkheid, ze gaan niet plots allemaal in een VAZ stappen. Er worden diverse westerse auto’s in Rusland in elkaar geschroefd van BMW tot Cadillac en die mogen met dit wetsvoorstel ook gereden worden.

Zelf zie ik een Niva wel zitten, Putin heeft er ook een en dat lijkt me een leuk wagentje om mee te off roaden.
Poetin IS de baas.
Doet wat hij wil, staat boven de wet.

Poetin durft gewoon openlijk de EU voor lul te zetten door te hakken i.p.v te gaan staan gillen op een plein in Kiev, zoals een stel liberale EU dwazen hebben gedaan, die, niet gehinderd door enig historisch besef noch enige kennis van zaken daar onzin stonden te verkondigen.
@desjonnies: Ik mag jou wel .
@desjonnies: Putin is baas….. Jaja..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).