Mercedes S600: eerste afbeeldingen en specs

Auteur: , 45 Reacties

Deze variant van de nieuwe S-Klasse kenden we nog niet. Mercedes wilde hem eigenlijk geheim houden tot begin volgende week, maar dat is niet gelukt.

Qua vermogen moet deze nieuwe S600 zijn meerdere erkennen in de S63 AMG en S65 AMG, maar mensen die een S600 kopen zullen daar waarschijnlijk niet wakker van liggen. Het sprintje van 0 naar 100 km/u kan deze S600 met zijn 530 pk/830 Nm sterke V12 klaren in 4,4 seconden, maar of dat vaak nodig zal zijn waag ik te betwijfelen.

De S600 zal volgende week in Detroit onthuld worden als ‘normale’ verlengde variant en nog niet als extra lange versie zoals Pullman en/of Maybach. De onthulling van die extreem verlengde S-Klasses bewaart Mercedes waarschijnlijk voor autoshows in Rusland en/of China. (via: carscoops.com)45 reacties

Das besten oder nichts!
-edit: nutteloze bijdrage-
-edit: nutteloze bijdrage-
Misschien wat voor Rutte, je kan tenslotte niet in een oud modelletje voor komen rijden.
@kraakensmaak:
…als meester-oplichter
4 uitlaten vind ik eigenlijk alleen onder AMGtjes kunnen.
@thomcarspotter: eens, alhoewel dit subtiel is. 760Li heeft er echter ook 4.
@amg65: er is anders ook weinig onderscheid met een 750i of een 740d als die dat niet had….
@thomcarspotter: ik vind het ook een beetje over de top voor een chique V12. Ik ben benieuwd wat ze dan met de 65 AMG gaan doen…
@thomcarspotter: kom op, jij bent een veel betere spotter dan dat. Jij hebt echt het aantal uitlaateindstukken niet nodig om een auto te herkennen.
@mashell: eigenlijk heb ik dat wel nodig (als er geen badges opzitten). natuurlijk kijk ik ook naar de bumpers en rem- schijven/klauwen. :)
Ik vind hem wel ver met die vier uitlaatjes. Zijn het eigenlijk nieuwe velgen onder de S
@sem234:
Vet sorry foutje
Zag de nieuwe s klasse in België rijden.. Prachtig!
Vind m er heel geslaagd uit zien! De uitlaten zijn niet te breed en kunnen net vind ik.
Dit ziet er toch wel beter uit dan een AMG met al dat drukke gedoe. Chique hoor.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Dé S die je moet hebben! alle snelheid van de wereld en dat in heerlijk comfort.
Volgens mij is het 4.6 sec naar de 100 en de AMG 4.4. Voor de rest mooie bak. Ik vind alleen die digitale dashboards om zum kotsen.
Eeerst was ik niet zo fan van de buitenkant (interieur daarentegen vind ik PRACHTIG!) , maar ik begin hem meer en meer te smaken. Ik zou allesinds de S verkiezen boven een A8 of 7. Die missen gewoon de klasse en statigheid van de Merc
@RazorHead: Persoonlijk vind ik de 7-serie koning is statig en heeft meer klasse. De nieuwe S klasse lijkt qua design meer op de sportieve BMW 6-serie GranCoupe dan de statige 7-serie.
via Android app
Minder schreeuwerig dan de AMG, dus voor mij is dit de ultieme S-klasse. Bravo, Mercedes-Benz!
Dit is toch geen NSFAW(ofziets)?
Als je deze auto gaat configureren kom je erachter dat er gewoon niets standaard is, je moet echt overal voor bijbetalen.
@gop1: Niet mee eens. Laatst eentje geconfigureerd (S400) en toen viel mij op dat al veel standaard was. Het enige wat ik aan moest vinken was 19″ lichtmetaal, anbient verlichting, panoramadak en distronic-plus. De rest van de (imo) noodzakelijke opties was standaard.
@Joel_D: Inderdaad zijn alle ‘noodzakelijke’ dingen standaard, je krijgt standaard 4 wielen.
Maar even serieus, al die leuke dingen waarmee ze mooie sier maken, zoals Magic body control, mooi interieur, lichttechniek etc, is allemaal niet standaard. Ander patroontje in je houtstrip, hup weer 2500 euro erbij.
Deze s600 is gewoon waar Mercedes altijd al voor stond. Klasse, ingetogen, kwaliteit, duur(zaam), en chique.
@sanderm3: ingetogen is een s-klasse allerminst! Dit is een wagen voor mensen die van alle daken willen schreeuwen “ik heb geld…!”
@citroen4life: Hij bedoelt in tegenstelling tot de S65 AMG
@agera:
Amen!
@agera: Daarmee blijft het een pats bak.
Zeer geslaagd design. Het verhuld de ongetwijfeld enorme omvang van de auto op een prettige wijze. De 4 uitlaatmonden zijn subtiel maar laten je geen illusies maken dat je hem met je Golf GTI voor zal kunnen blijven. Mercedes is weer helemaal terug.

Hoe zit het eigenlijk met de kwaliteit van de huidige Mercs? Zijn ze de sores uit de jaren ’90 en ’00 helemaal te boven? Want toen hadden ze best wel roest problemen en elektronica gedonder.
Perfect
De S die je moet hebben. Lekker ingetogen en niet dat kippengaas van de S65.
BMW 760Li of de een dikke Audi A8 zou mijn eerste keus zijn. Blijven mijn 2 favorieten.

Deze generatie S oogt veels te sportief qua lijnenspel had net zo goed een grote CLS kunnen zijn.
@agera: sportief? sportief? Ik heb deze generatie S klasse nu meerdere malen zien rijden. chique, pompeus, elegant, een beetje over de top zijn indrukken die ik er bij had. Maar sportief? Nou nee, helemaal niet.
@mashell: Dit is ook mijn mening dan, ik vind hem wel sportiever ogen als je deze zet naast oudere S-Klasses of de 7-serie. De opgelegde kofferbak is weg, opgeklopte wielkasten zijn weg en met deze vorm van de achterlichten maakt de auto dynamischer,. Zeker als je kijkt naar de lijnen tussen de voor en achterportier. Kleinere zijruiten tov de vorige S en de lijnen tussen de voor en achterportier doet de auto juist niet pompeus overkomen. Tuurlijk zo’n grote auto kan niet sportief zijn, maar voor mij oogt die wel zo. Deze auto is duidelijk dynamischer geworden en niet meer log. In mijn ogen meer een grotere CLS geworden dan een echte S.

Wat dat betreft heeft BMW het beter voor elkaar vind ik, als ik de 7-serie en de 6-serie GranCoupe afzet tegen de S-Klasse en de CLS.
Knap snel die eengezinswoning!
Doe mij maar een foute witte!
Ik zie toch liever weg gewerkte uitlaten bij een niet amg s klasse
Mooie auto. Helaas net mijn nieuwe BMW 760Li aangeschaft
@tofasmurat: Goede keuze adamim ;) Zou ook mijn keuze geweest zijn.
wat is het max. trekgewicht?
In Schilde en Brasschaat rijden er al verschillende rond, samen met de nieuwe Range Rover en de Sport zowat de populairste auto onder de meerbedeelde.

De meerdere herkennen in de S63? Ze gaan allebei in 4.4seconden naar 100 en al de rest zal ook niet ver uit elkaar liggen. Ze hebben ongeveer even veel koppel die paar nm’s ga je volgens mij niet echt merken. Eerder verschil in Comfort langs de ene kant en ‘sportiviteit’ (voor zover dat kan met een slagschip) aan de andere kant.

Vind het wel zeer mooie wagen. Mag altijd voor de deur gezet worden met een strikje rond :-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).