Aanschouw, de nieuwe limo van president Poetin

Auteur: , 22 Reacties

De langgekoesterde wens om in een limo uit eigen land te worden vervoerd is aan het uitkomen voor de Russische leider.

Aanschouw, de nieuwe limo van president Poetin

Een beetje wereldleider laat zich transporteren in voertuigen van eigen bodem. Obama en zijn drinkebroers van de Secret Service zetten daarvoor een klein leger in, met de The Beast (omgebouwde Cady-truck) als middelpunt. In China mag nationale autotrots Hongqi de V12-aangedreven HQE als staatslimo mag leveren. Maar Poetin is bij een gebrek aan waardige Trabantlimo’s toegewezen op buitenlandse luxesleeën. We spotten hem dan ook regelmatig in een Mercedes S600 Pullman.

In 2010 verkondigde Dmitry Medvedev, de toenmalige president, dat het Russische ZiL met een echte presidentiële auto op de proppen moest komen. In 2012 werden die plannen gewijzigd – ZiL’s ontwerp was naar verluidt te Sovjet-achtig – en werden meerdere fabrikanten (Gaz & Marussia) benaderd, met de toevoeging dat er een compleet arsenaal aan busjes, SUV’s en limousines moest komen.

Nu is er concreet beeld van de eerste limo opgedoken die het mogelijk gaat worden. Althans, Yahoo heeft foto’s opgeduikeld van een mock-up. Compleet met protserige grille en gigantische badges op de zijkant.

De dubbele adelaar is ook in het interieur prominent aanwezig:
Aanschouw, de nieuwe limo van president Poetin

Het in eigen beheer bouwen van een limo op een zelfgemaakt onderstel is een Krim crime, maar het is de wens van Poetin om geen buitenlands onderstel te gebruiken. Volgens Russische media is Porsche wel bij de ontwikkeling betrokken, maar in welke mate is onbekend.

De eerste rijdende prototypes gaan later dit jaar de weg op, in 2016 is de nieuwe trots van Rusland gereed. Kan Poetin in de winter van zijn ambtstermijn toch nog even zijn minions toezwaaien vanuit een Russische überlimo.22 reacties

Lijkt op de voorkant van een Chrysler 300c
@tunefuldjmike: is gewoon een ingezoomde foto van een 300C Madurodam edition
@tunefuldjmike: yup, moest er ook gelijk aan denken..
Deurpaneel van de s klasse gepakt , stoelen zijn ook s klasse of copy past.
Ze willen een “Russische staatsmobiel”, dus ze gaan een Yank verbouwen c.q. nabouwen? Ok dan!
@FrankypankyV8: het is toch ook een vergelijkbaar land? Groot, veel macht bij de president, veel macht bij de industriëlen, weinig te kiezen voor de burger, frequente inzet van het leger buiten de landsgrenzen en de glorietijd is in beide landen al een tijdje geleden.
Ze mogen dan verstand hebben van corruptie, politieke intimidatie en economische chantage, van auto’s bouwen hebben ze toch echt helemaal geen kaas gegeten. Dan had een Daimler DS420 Limousine, die tot 1992 werd gebouwd, toch echt een meer “presidentiële” uitstraling dan dit “moderne” gedrocht.
@9000cse:
rusland (in tegenstelling tot bijvoorbeeld china) bouwt vrijwel niets, vrijwel de hele economie is gebaseerd op export van olie&gas. daarom kunnen de chinezen ook veel makkelijker zo’n bak uit de grond stampen (of bij elkaar jatten) dan de russen.
T ziet er eerlijk gezegd wel goed uit maar het lijkt wel of de deuren uit een mercedes s komt en het stuur komt uit een chrysler 300c
Poetin in de winter van zijn ambtstermijn, als je een beetje pech hebt zit ie nog maar in de lente daarvan…
Hij liet zich rijden in Mercedes 600 pullman.Hij ziet zichzelf dus ook als dictator en niet als president?
@Alfarobert: Een Mercedes 600 Pullman is iet heel anders als een Mercedes S600 Pullman hoor… Die ene S maakt heel wat verschil ;)
@Alfarobert: je verward de s600 (de krachtigste gewone s/klasse met v12) met de mercedes w100 denk ik.
@Alfarobert: Moeten we absoluut weer die weg opgaan? Ziet iedereen met een E-klasse zich als een taxichauffeur? Ziet iedereen met een Toyota Landcruiser zich als een terrorist? Ziet iedereen met een Escalade zich als een overbetaalde rapper?…
De 600 Pullman is een prachtige limo en ik zou er mij ook in laten rijden als ik de kans had.
En nadagen? Poetin blijft tot hij doodgaat. Er moet nog een oorlog gevoerd worden he. ;)
Weescht eerlijk, als je een ZIL ziet uit die “goeie ouwe ” tijd dat de Russiche man nog snordragend was, leek dat een kopie van een vijftiger jaren Chrysler of iets van dien aard.
Dus logisch dat dit een Chrylski of op een Dodgski lijkt.

De grap is namelijk dat de Russen tijdens het ijzeren gordijn Tatra uit Tsjechië een verbod oplegden om luxe limo’s te maken, die mochten zich slechts met vrachtwagens bezig houden.
Na een jaartje of vier vijf (alles ging daar toen errug langzaam he) kwamen ze erachter dat TATRA de enige was die een fatsoenlijk voertuig voor leden vanh et partijkader konden bouwen.

Hier een leuk filmpje over de Tatra 603 :
http://www.youtube.com/watch?v=uR6-ReQR45E

En hier een aantal ZIL’s die de presidentiële karossen waren:
http://www.youtube.com/watch?v=nWj3LcpoFYs
Krim kriem see what you did there
Als je goed kijkt zie je veel mercedes onderdelen in. Stoelversteller etc.
Ben alvast benieuwd naar de dashcamvideos…
Met dank aan Adidas, die Marke mit den drei Streifen….
Zo’n Ford Mondeo stuurt veel lekkerder dan zo’n lompe limo dus hebben ze er heel slim een Mondeo stuur ingezet.
@mashell: Je bent me net voor! Ik zag het ook!
Wat een triest geval is dit ding…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).