Politie arresteert 8 taxichauffeurs bij Schiphol

Auteur: , 31 Reacties

Houdt dit gezever dan nooit op?

Politie arresteert 8 taxichauffeurs bij Schiphol

Naar aanleiding van aangiftes door toeristen hebben politie en Marechaussee onderzoek gedaan naar taxichauffeurs die bij Schiphol klanten beroven, oplichten en/of afpersen. Afgelopen dinsdag zijn zeven personen meegenomen, woensdag werd daar nog een verdachte aan toegevoegd. Tijdens dit onderzoek zijn bovendien een vuurwapen en stroomstootwapens gevonden in het huis van één der verdachten. Weer een ander had doodleuk een vuurwapen in de auto liggen.

De slachtoffers waren, zoals gebruikelijk, buitenlandse toeristen die door chauffeurs werden gelokt om een ritje naar regio Amsterdam te boeken, uiteraard wel tegen een véél te hoog tarief. Zo mocht een Zweed 595 euro aftikken voor een ritje van Schiphol naar Amsterdam. De 300 euro cash die de man bij zich had werd afgepakt. Vervolgens deed de chauffeur alsof hij maar 200 euro had ontvangen en mocht het restant (395 euro) nog even worden gepind. Meneer mocht ook nog zijn camera afgeven.

Een Japanse toerist kreeg na een rit van Schiphol naar Amsteldijk te horen dat hij 300 euro mocht aftikken. De klant weigerde, waarna de chauffeur alle vier de portieren gesloten hield totdat de toerist alsnog betaalde.

Van de acht moeten vier verdachten (allemaal uit Amsterdam) voorlopig brommen. De andere vier mochten na verhoor gaan, maar blijven wel verdachte in het onderzoek. De taxibranche maakt het op deze manier trouwens wel heel makkelijk om voor diensten als Uber te kiezen. Wordt hoog tijd dat de bezem een keer goed door “het wereldje” wordt gehaald.

Check hieronder een video waarin één van de verdachten thuis wordt opgehaald.

Foto: Mercedes S63 AMG als Taxi in Monaco, via Autojunk31 reacties

Wir schaffen das!
In een woord: mooi! Nu nog die andere 387!
Eventuele vergunning af pakken. Auto af pakken 2 jaar in huis van bewaring zetten op eigen kosten. Daarna jaar lang Amsterdam schoon laten maken. Keihard aan pakken die lui.
@gerjan:
ik schat dat de keiharde straf 2 maanden cel waarvan 7 weken voorwaardelijk betekent.
@gerjan: oh u bent zo’n figuur die gelijk met een instructie op de proppen komt. relax man.
@gerjan: Vervelende is dat als je hen hun inkomstenbron ontneemt ze vanzelf wel een nieuwe vinden. En dat zijn dan vaak geen legale inkomstenbronnen.
via iPhone app
@gerjan: Amsterdam schoonmaken? Nee! Weg ermee. De woestijn aan laten harken lijkt me een betere optie.
Eindelijk! Tip, ben je in Amsterdam of een andere grote stad, neem Uber! Geen gezeur en goede chauffeurs. Natuurlijk heb je ook normale, goede chauffeurs onder de reguliere taxi bedrijven, maar dat blijft altijd een risicootje.
Ik snap verder niet hoe je kunt vallen voor zo’n bijdehante oplichter. Zodra je Schiphol uitloopt, zie je de officiële taxi’s al staan. Zijn zeker Chinezen en Indiërs die hier voor vallen.
@e550: Nee, Japanners en Zweden…

OT: Opgeruimd staat netjes.
@e550: ik heb in Porto wisselende ervaringen met Uber. De eerste was top, de tweede kreuk wel dronken en we waren blij dat we heelhuids aangekomen waren. Die heeft ook maar 2 sterren gehad. Daarna met gewone taxi terug en dat was ook goed. Wel iets duurder.
@porsche928: dat had je van te voren kunnen bekijken. Dus of jullie rit was de allereerste rit van die chauffeur of dat was de allereerste keer dat ie iets fout deed. Dat laatste lijkt mij sterk. De kracht van uber zijn juist de user reviews die je bij een normale taxi niet hebt. Juist bij een normale taxi moet je maar afwachten wat je krijgt. Het is een middeleeuws concept en bovengenoemd tuig laat maar weer zien hoe onbetrouwbaar dat taxi tuig is. En maar janken als er concurrentie komt want oh oh oh wat zijn ze zielig. Als ze net als iedereen gewoon netjes hun werk doen en de klant voorop stellen was het hele uber nooit zo een succes geworden.
@e550: Het systeem uber werkt. Maar daar worden de chauffeurs weer uitgebuit.
@cloverleaf: die chauffeurs hoeven niet met uber te werken hè.
Wat een volk ook he! 300 euro voor een ritje van zeg 20 euro vragen. In het buitenland doen ze het ook maar daar vraag ze een tientje of 2 teveel omdat ze te weinig verdienen. Hier zijn het gewoon zware criminelen. Opsluiten die handel.
Aanpakken die lui, het zijn gewoon criminelen. Auto’s afpakken, vergunningen afpakken en laat ze maar hondenstront scheppen in A’dam.
Laat ze eerst hun eigen taxiritje naar het huis van bewaring maar betalen.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Hoe kunnen dat soort oplichters hun kinderen ’s avonds recht in de ogen aankijken. Echt walgelijk zo… Ongelooflijk. Zou me voor de grap best eens als Zweed willen voordoen (met mijn blonde haren en blauwe ogen zal een Japanner niet lukken) en dan bij zo’n vent instappen om hem/haar vervolgens te confronteren met z’n wangedrag.

Wat ik vervolgens doe als er een vuurwapen op me gericht wordt, weet ik nog niet. Ahum.
@granlusso: gewoon lachen, schieten doen ze heus niet. 9 van de 10x is t sowieso een alarmpistool en geen “normale”.
Je schaamt je als Nederlander toch kapot als je een kennis uit het buitenland laat over komt en die pakt de taxi en die maakt zoiets mee. Leuke eerste indruk.
@schellekens006:

Een kennis haal je op z’n minst toch gewoon even op….
Wow dat filmpje was saai hee!
Tijd voor een autonome taxi!
Stonden deze chauffeurs bij de officiële Schiphol taxistand? Dan is het wel bizar. Ik neem regelmatig de taxi vanaf Schiphol en heb altijd prima chauffeurs. Aan de andere kant, je bent wel echt een pannekoek als je met zo’n kerel meegaat die je benadert in de aankomsthal.
@frederik: Dit zullen die louche taxichauffeurs zijn vermoed ik.
Basisregels voor in het buitenland met de taxi gaan:
– Altijd officiële standplaats gebruiken
– Erop letten dat de chauffeur de meter aanzet
– Beetje de route volgen om te zien of er niet idioot omgereden wordt
Maar ja, als iemand een pistool op je hoofd zet helpt dat allemaal niets.
Afgelopen woensdag kwam ik terug aan op Schiphol (auto stond daar in de garage) en werd meteen door een ‘Amsterdamse’ taxichauffeur aangesproken of ik een taxi nodig had.
Wilde nog vragen hoeveel voor een ritje Amsterdam en dan de Marechaussee melden dat er weer eentje stond. Maar had meer behoefte om naar huis te gaan. Dus gelaten deze keer.
Die hebben niets illegaals gedaan, wedden?
IkJe vraagt er toch om dat je opgelicht wilt worden als je niet een taxi neemt op de officiële taxi-standplaats?
Heel erg dik maar de foto is een S65 en dus geen S63;)
Levenslang geven

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).