McLaren maakt vervanger Alonso bekend

Auteur: , 14 Reacties

Fernando Alonso laat de GP van Monaco schieten voor een avontuur in Indianapolis. Z'n vervanger is inmiddels officieel aangekondigd.

McLaren maakt vervanger Alonso bekend

Het hing al een poosje in de lucht, maar niemand minder dan Jenson Button keert voor een eenmalig optreden terug in de F1-arena. De kampioen van 2009 staat te popelen om in het prinsdom te laten zijn dat hij nog steeds een stevig potje kan sturen:

“I’m thrilled to be making a one-off return to Formula 1 racing, and I couldn’t think of a better place to make that return than my adopted home Grand Prix: Monaco. I’ve won the race before, in 2009, and it’s one of my all-time favourite racetracks. It’s a tricky street circuit on which a good driver can really make a difference – and, although the McLaren-Honda MCL32 hasn’t begun the season well, I think it may be more suited to Monaco than to the faster circuits that Fernando [Alonso] and Stoffel [Vandoorne] have raced it on so far this season.

Button is zich ervan bewust dat hij met de MCL32 weinig kans maakt om mee te doen voor de knikkers. Desalniettemin gaat de Brit z’n uiterste best doen om voor het team de nodige punten bij elkaar te harken. Verder neemt Jenson z’n hoed af voor ex-teamgenoot Alonso, die zonder enige oval-ervaring mee gaat doen aan de Indy 500. Button verheugt zich er nu al op om na de race in Monaco de verrichtingen van Alonso in Amerika te bekijken.

Ook hoeven we ons geen zorgen te maken over de fysieke gesteldheid van Button. JB geeft aan dat hij momenteel superfit is en dat hij de afgelopen tijd nogal wat triathlon-trainingen achter de rug heeft. Alonso keert bij de GP van Canada trouwens gewoon terug bij McLaren en hij zal daar het seizoen afmaken.

Nog iets vergeten? Och verrek, fraaie plaatjes van Jensons vriendin check je HIER.14 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Tsja, was te verwachten. Prima coureur ook die Button en heeft vaak prima resultaten geboekt in Monaco.
Billy Button back in business! Altijd al een sympathieke gozer gevonden. Met oog op mogelijke punten is hij ook de meest logische vervanger voor Alonso. Nyck de Vries zal vaste en prima potje kunnen sturen, maar op Monaco kan de ervaring en kunde van Button absoluut geen kwaad. Nu is het voor hem vooral hopen op een Honda PU die het tot het einde volhoudt.
Button gaat met deze race ook Michael Schumacher voorbij wat het aantal deelnamen betreft. Ze staan nu beide op 308, maar Monaco wordt race nummertje 309 voor Button waarmee hij Schumacher voorbij gaat en de tweede plek alleen in handen krijgt.
Jammer, ik had gehoopt dat ik het zou worden.
Wordt wel een interessante vergelijk ondanks alle verschillen: wie presteert beter in een vreemde auto, Button of Alonso. Zouden beide heren echt mogen trainen of mag Button alleen in een simulator en tijdens het raceweekend pas echt rijden?
@danmar: Ik ben vooral benieuwd naar de training van Alonso. Ik ben absoluut niet thuis in Indy Car dus ik heb ook geen idee hoe moeilijk die races zijn.
@berlinetta: ik heb het idee dat de marges daar veel kleiner zijn. Veel close racing en veel meer op de grens dan F1. Een foutje en je wordt genadeloos afgestraft.
@gulli: Dat denk ik ook. Vooral het rijden aan de koppositie lijkt me moeilijk. Je hebt niet het voordeel van de slipstream van een ander en je zult toch de hele tijd je positie moeten verdedigen. Misschien is het zelfs wel beter om constant tweede te blijven rijden en op het laatste moment aan te vallen.
@gulli: ik vraag me af of die vrijwel continue g-krachten aan 1 kant wel op te brengen zijn voor iemand die er niet aan is gewend. Misschien dat dat hem op gaat breken naarmate de wedstrijd vordert. Plus dat je heel dicht op elkaar rijdt, moet ook je ding zijn. Maar goed, hij hoeft niet te winnen natuurlijk. Als hij op een hogere plek finishet dan hij nu in de F1 doet, is het al winst.
Wel een lastig circuit om een compleet nieuwe onbekende auto te gaan testen.
Wel een mooie dame, alleen mag ze van mij wel iets meer eten!
Wat nu als Button een waanzinnige prestatie weet neer te zetten in die zwart oranje mandarijn? Gaat Alonso dan het seizoen in Indy cars afmaken?
Fallback to you too!
Zou toch leuk zijn als hij puntjes pakt.
Is het niet gewoon vooraf afgesproken? Gezien ze tegen button hebben gezegd dat hij mogelijk nog een keer in moet vallen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).