Politie arresteert scheurende Calibra-jeugdigen

Auteur: , 59 Reacties

Dááár lig je dan. Na een achtervolging en de crash die je wist dat zou komen.

Gisteravond werden in Roosendaal twee heerschappen in een Opel Calibra op de hielen gezeten door een politiegolfje. Reden van de achtervolging is niet helemaal duidelijk, maar een tipgever meldt ons dat een rijbewijsloos sujet handrembochtjes uitvoerde, en daarbij de Golf Plus van de politie aan de voorkant raakte. Catastrofaal oeps-momentje, en dan moet je nog aan je rechtsgeldige automotive leven beginnen.

Vanaf het winkelcentrum scheurden ze vervolgens weg richting de Heulberg, waar ze werden ingehaald en afgesneden. De Calibra reed hierbij een verkeersbord uit de grond (foto) en belandde in de wijk Tolberg in een voortuin. De chauffeur belandde vervolgens onder de knie van Oom Agent. FOTO’S.

Met dank aan Lucas voor de foto’s!59 reacties

petje af..
@ricardo: welke Roosendaal?
OT: sukkels zijn het, ik zeg 10 jaar rij-ontzegging en verplicht alle schade vergoeden.
@Henk_he: Noord-Brabant.
@ricardo: @mezelf: *schaam*, iets met spelling. Mea Maxima Culpa.
@Henk_he: …het Roosendaal dat je als Roosendaal schrijft, denk ik. Dus niet Rozendaal.
@mattraket: overbodige reactie. Ik had mezelf al digitaal gestenigd.
@Henk_he: Zo heel veel valt er niet te rij-ontzeggen aan vlerkjes zonder rijbewijs.
@mout: natuurlijk wel. Rij-ontzegging betekent dus ook dat je geen rijbewijs krijgt als jet het nog niet hebt. Overtreding van een rij-ontzegging is een misdrijf.
@Henk_he: Een strafbaar feit of misdrijf heeft hij al gepleegd door te rijden zonder rijbewijs. Maar een rijontzegging staat volgens mijn bronnen rijlessen en afrijden niet in de weg.
Er schijnt een aparte veroordeling te bestaan die afrijden (voor een periode) in de toekomst verbiedt. Maar ik kan hem niet vinden.
@mout: hij kan misschien wel rijles nemen en afrijden, maar een rijbewijs krijgt hij niet. Overtreding van een rij-ontzegging wordt volgens mij zwaarder bestraft dan rijden zonder rijbevoegdheid, maar ik kan er naast zitten.
Bontkraagje? Dan zal er geen straf volgen eerder excuses van ome agent dat hij beter had moeten uitkijken in zijn golf
@Soulmaster: En hij moet naar de grond staren, met z’n voet heen en weer schuiven, en zachtjes mompelen dat het de schuld van de maatschappij is…
@Soulmaster: Bontkraagjes rijden niet in Calibra’s, zelfs niet gestolen.
@Soulmaster: Aan de foto van de arrestant te zien lijkt het een autochtoon. Tokkie of kamper dus. Maar ja, ligt Maaskant ook niet in Brabant?
@midasracer: het is MaaskantJE. En het ligt verder van Roosendaal dan Ajax van Feyenoord, dus ik snap je ‘Brabant-opmerking’ niet.
Mijn reacties worden tegenwoordig veel sneller geplaatst. @AB: bugfix? In ieder geval erg fijn om te merken. Dank.
Als je al bijgehaald wordt door een golf plus zullen ze ook wel niet ‘hard’ gescheurd hebben. Hoogstens uit hun broek.
Dat is pas een petjesauto een Calibra. Vaak matje, gouden oorbellen en petje
@dahlback:
Probeer je mij nu wijs te maken dat Solmatje Opel rijdt, laat hem dat maar niet horen….
@jrk68: Zou ik willen.. sowieso beter dan waar ik nu in rij!
@solmatje: Manta?
@bozewolf: kadettelac 1.3i Station.. dikke remus pijp eronder.. Bam
@solmatje: Bam…. dat was de koppakking
Deze kon geen Audi betalen.
Toen we net 18 waren scheurden we met onze Seat Fura 900cc ook door het stad, helaas werden we nooit opgemerkt door de politie :(
Komt opa er even met zijn fietsje bij staan, die heeft wat te vertellen tijdens de volgende Bingo-namiddag…
Zonde van een auto die op het punt staat een mooie youngtimer te worden. Maar volgens mij was dit exemplaar toch al redelijk verpest.
En al die tijd maar denken dat ze gestopt waren met New Kids
Kudos… En rijbewijsloos de hooligan uithangen, en achtervolgd worden door de politie en daarbij nog eens op de politie knallen. Da’s nog eens een mooi begin van je automotive leven! /sarcasme uit.

Zonde van een toekomstige youngtimer om zo afgetrapt te worden.
‘en wat hebben we nu geleerd?’
@betonstaal: Waarschijnlijk niets.. over een week of twee stappen ze gewoon alsnog achter het stuur .. deze mensen leren hier echt niet van..
Ik haalde ook wel eens gekkigheid uit toen ik net mijn rijbewijs had (je kent het wel .. die dingen waar je jezelf achteraf voor schaamt) maar het zou echt niet bij me opkomen om te vluchten voor de politie..
Altijd goed om dit soort randdebielen uit het verkeer te halen. Er was een tijd dat mij dit ook had kunnen overkomen. Soms komt het verstand later…veel later… en soms komt het nooit… ;-)
Zeker geen McDonalds in dat durp. Wat een snackbarFerrari.
wel mooi om te zien hoeveel mensen er daar overdag niets te doen hebben. Staan allemaal achter het lintje te kijken naar die calibra.
@melkkoe: Dit was s’avonds, dan zijn de meeste mensen weer thuis. Als er bij mij in de straat dergelijke praktijken gebeuren ga ik ook ff een kijkje nemen.
@moondustfocus: overheen gelezen inderdaad.
Zonde, dat de Calibra vaak het verkeerde imago krijgt/kreeg toebedeeld.
Kan me nog als de dag van gisteren herinneren, dat ik door een bevriende autojournalist werd opgehaald om de nieuwe (witte) Calibra 2.0 turbo 16v 4×4 op te halen bij de importeur. Voor een week.Enorm bekijks had dat ding.
Had toen zelf een 75 1.8i 8v turbo (1986) en die Opel was toch technisch gezien stappen vooruit. Met de 155 V6’s (DTM) haalde Alfa dat weer in.
integralechubasco
@willemseles: Mooi verhaal!
Inderdaad, toen de calibra uitkwam werd het als een design-hoogstandje gezien. Mooi ontwerp, lage cw-waarde, geknepen koplampen door destijds nieuwe technologie. Én betaalbaar. Iedereen keek uit naar de DTM versie. Opel was de grootste in those days.. Groter dan VW.
Die Calibra turbo 4×4 waar je het over had liep 245 km per uur (op papier) mede door de cw-waarde. Daar is geen 75 turbo tegen opgewassen.. :)
@integralechubasco: Mja, dat klopt vrijwel helemaal.
De eerste met die koplamp techniek was de XM – maar dat is een andere klasse, en slechts een jaar eerder.
XM, Calibra, en bijv later ook Mondeo I lampen hebben ook zo hun nadelen, trouwens: de eerste lens (en dat was het nieuwtje dat lage lampen mogelijk maakte) wordt aardig dof in een paar jaar. Bij de facelifts was het dan ook het eerste dat sneuvelde.
Calibra’s eet mijn Volvo als ontbijt…
@850t5r: Vandaar dat het zo’n grote auto is..
@_Eend_: Groot is iets relatiefs, Naast een 747 is ie ook klein…
@850t5r: och och, laten we het zo zeggen, zo fantastisch als ik de Calibra 4×4 vind, de Volvo 850 met turbo motor (vanwege de meerdere motorvarianten noem ik het even zo) is toch een stapje hoger. Overigens ben ik er wel vrijwel zeker van dat een T5R het moeilijk heeft tegen een 4×4.
Ik had ,vroeger,na een brommerongeluk verzekeringsgeld (incl.wat smartengeld) gekregen en kocht gelijk een Mini 1275gt, terwijl ik 17 was. Liet m’n buurjongen me vaak van school af halen met die kartkar die precies tussen alle paaltjes door kon (‘normale’ wagens moesten omrijden).
Zat natuurlijk altijd bij het raam op de uitkijk. Heb het toch volgehouden er zolang niet zelf mee te rijden.
@willemseles: Knap dat kunnen er niet veel zeggen! Ik kende vroeger ook genoeg mensen die dan op hun 15de al een scooter/brommer kregen omdat opa/oma (die gaven het dan als cadeau) de wet niet helemaal snapte :P . Geen van hun heeft netjes gewacht en is ook nog eens aangehouden xD (Maar ik woon in Den Haag en daar is de pakkans nou eenmaal wat hoger dan in een fries dorp)
Te veel grand teft auto gespeeld, daar kan je gewoon blijven vluchten na een crash.
Calibra’s zijn zo fout dat mijn buurman er een heeft gehad, nuf said!
Een Helmondse Ferrari jonguh!
Aan de schade te zien lult de tipgever maar wat, Golf rechts voor shade, opel links achter en op een rechte weg in de tuin staan, zo te zien heeft oom agent een vakkundig tikje uitgedeeld met zijn neus waardoor de calibra in de tuin belande.
@yerrie: scherp

@melkkoe: ruitenwissevloeistof
Die jongen heeft blijkbaar nog niet genoeg geoefend. Zo moeilijk moet het niet zijn om met een calibra een golf-plus af te schudden. De golf-plus lekt bovendien koelvloeistof dus deze achtervolging had nooit lang kunnen duren.
Zonde van de Calibra
“de crash die je wist dat zou komen” haha! (tenminste ik neem aan dat dit expres een knipoog naar het koningslied was)
Stond erbij en ik keek ernaar:) Nadat hij op een basketbalveldje strepen had getrokken arriveerde de politie, waarbij hij zijn vluchtpoging in wilde leiden met een mooi handrembochtje vlak langs de golf.. Roosendaal de gekste
Waheee ik woon daar in de buurt!!
Voor me huis
@ricardo: +1 voor de eerste zin :)
Als je tegenwoordig in een calibra rijdt, moet je sowieso van de straat worden gehaald ;-)
@dahlback: en toch zou ik bijna een moord doen om een Calibra 2.0 Turbo 4×4 te bezitten. In originele staat vind ik het een prachtige auto. En daar zit het ‘m net in: de staat. De meeste zijn helaas in handen gevallen van petjes. Gelukkig de meeste 4×4’s niet, die zijn te duur voor petjes.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).