Tune it! Safe! geeft Duitse politie dit jaar een Golf R

Auteur: , 13 Reacties

Heerlijk rap achter die boeven aan!

Al sinds 2005 organiseert de Duitse overheid een project waar ze het veilig tunen van auto’s promoten. Hierbij helpt bandenboer Hankook hen een handje, door de campagneauto’s wat op te dirken. Uit het project genaamd ‘Tune it! Safe!’ zijn in het verleden al heel wat brute wagens komen kruipen en ook dit jaar is het weer raak. De Duitsers houden het lokaal, door een Volkswagen Golf R eens lekker bij zijn haren te grijpen.

In vergelijking met hun vorige projecten, waar o.a. een wel heel dikke Mustang en een BMW X4 van AC Schnitzer werden aangepakt, is deze Golf R nog redelijk tam. Desalniettemin is het een wagen waar we behoorlijk van kunnen smullen. De Golf R staat stevig in zijn schoenen. Hankook gooide er Ultra High Performance banden onder. Dit UHP-setje heet Ventus S1 evo en komt in de indrukwekkende maat 235/30, ZR 20.

Over vermogensupgrades wordt niet gesproken, maar wetende dat de nieuwste Golf R ruim 310 pk produceert en in slechts 4,6 seconden naar de 100 km/u knalt, is dat ook niet het belangrijkste aandachtspunt. Dit alles wordt uit een geblazen 2-liter blok geperst, terwijl de DSG-bak je leven een waar plezier maakt. Doen ze toch goed, die Duitse politie.13 reacties

DSG een waar plezier? Zolang hij heel blijft wel.
@fordnut: je leeft in het verleden. Als je reactie in 2009 was geplaatst of 2010 had je een punt gehad.
@ghost: Familielid is DSG specialist, komt zeker geen werk tekort. Ook niet van zeer jonge DSG’s.
@fordnut: die heeft dus wel veel plezier
@fordnut: is dat een neef van een verre tante, die een buurman heeft die weleens met een DSG specialist heeft gesproken? Een paar collega’s van mij rijden met een jonge DSG. Geen centje pijn. Subjectieve waarneming. Net als de jouwe.
@camber24: Het is mijn zoon. Komt meer DSG’s tegen als die paar collega’s van jouw :-)
HANKOOK WHAHAHAHAHAHA
@steelfighter: wat is daar mis mee?
@toniominestrone: Idd, daar ben ik ook wel benieuwd naar…?
Ziet er best geinig uit. Kun je racen bij het stoplicht tegen de launchcontrol vd popp
Wat is hier dan precies safe aan?
@gulli: Het is een Golf…
Het past goed bij ze, wat een petjes-auto.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).