Politie grijpt leden Audi-bende in de kraag

Auteur: , 35 Reacties

Weer wat tuig minder op straat.

De Duitse politie is er gister in geslaagd om vijf leden van de beruchte Audi-bende op te pakken tijdens een operatie. Het gaat om verdachten in de leeftijd van 24, 26, 30, 31 en 42 jaar.

De politie kwam in actie toen twee mannen op het punt stonden om een ramkraak te plegen op een geldautomaat in Hagen. Een plaats, zo’n 120 kilometer van Venlo. Eén van de twee verdachten en een agent raakten lichtgewond bij de aanhouding. Drie andere verdachten konden worden gearresteerd in een parkeergarage in Duisburg, een uurtje rijden vanuit Hagen.

De Audi-bende is al jaren actief in gebieden dichtbij de grens. Met deze succesvolle operatie is het gezwel een stukje kleiner geworden. De Duitse politie wist naast vijf verdachten ook het nodige aan materiaal en voertuigen in beslag te nemen. Er werden vijf garageboxen doorzocht. Twee auto’s, een vrachtauto en twee scooters werden aangetroffen en meegenomen voor onderzoek. Ook trof men gasflessen en kraaienpoten aan. De politie van de deelstaat Noordrijn-Westfalen werkt samen met de Nederlandse autoriteiten om dit soort operaties (succesvol) op touw te zetten.

Eerder dit jaar ontmantelde de Duitse politie ook al een garagebox. Toen werd een gestolen Audi RS5 uit Nederland aangetroffen. Welke twee auto’s bij deze actie in de garageboxen werden aangetroffen is niet bekendgemaakt. Het zullen vast geen Kia Picanto’s geweest zijn. Op de vrijgegeven foto’s zien we onder andere een bivakmuts, kentekenplaathouders en divers gereedschap.35 reacties

De Duitsers lukt wat de Nederlanders al jaren niet gelukt is. Wel met wat NL hulp natuurlijk.
@fiestacruizer:
Dit zal in Nederland niet strafbaar zijn
@desjonnies: wel strafbaar, alleen krijg je slechts een werkstraf van 240 uur
@horza: komplete onzin. 2 weken geleden zijn 2 plofkrakers nog ieder tot 2 jaar cel veroordeeld
via Android app
@soulmaster: nog steeds te kort. Die jongens duiken daarna gewoon weer de criminaliteit in. Dus verstop je Audi’s maar.
@soulmaster: Oeh 2 jaar, waarvan 7 maanden voorarresten 1/3 strafvermindering want ze waren zo schattig. Hier hoort onvoorwaardelijk 15 jaar op te staan. En alle prive eigendommen innemen.
@fiestacruizer: in Nederland betalen ze gewoon voor wat informatie van de politie. Dat politie apparaat hier is zo lek als een mandje. De georganiseerde misdaad uit heel Europa zit in Nederland omdat de politie niks doet en als ze ja al pakken sta je hier binnen een paar weken weer op straat.
@sdm: ik nodig jou uit een dagje mee te lopen in de rechtbank van alkmaar. Een kijken of je dan nog zo stom lult. Nederland spreekt op Frankrijk na de zwaarste straffenbuit
@soulmaster: straffen uit.. mis edit functie
Is het eigenlijk nog wel verstandig om een RS te bezitten als je dicht bij de grens woont
@martijn11:
Ik zou enkel nog een RS durven bezitten als deze in een (goed beveiligde) garage kan staan.
@poes: ik zou hem juist liever een straat verderop parkeren. Liever een gestolen auto dan van die debielen in je huis
@martijn11: cabrio nemen, daar kunnen ze niet met z’n vinden in
Politie Nederland, kijken we mee
@martijn11: die doen mee want het is een samenwerking van Duitse en Nederlandse politie
Ik zou dus nooit een Audi RS kopen aangezien ik aan de grens woon. Veel te hoog risico dat ze me s’nachts wakker maken voor de sleutels. Ookal is zo’n RS7 in matgrijs érg lekker… Doe me dan maar een leuke C63 estate!
@premiumduitser: een E63 estate of een CLS 63 shooting break zijn ook niet verkeerd?
@premiumduitser: AMG > RS any day!
@premiumduitser: daarom altijd de sleutels bij de deur houden.. was destijds ook advies van mijn verzekering ?
@timd: je levensverzekering zegt bij de deur, je autoverzekering zegt onder het kopkussen.
Ik zou dus nooit een Audi RS kopen aangezien ik aan de grens woon. Veel te hoog risico dat ze me s’nachts wakker maken voor de sleutels. Ookal is zo’n RS7 in matgrijs érg lekker… Doe me dan maar een leuke C63 estate!
@premiumduitser: Ja ja, we snappen het….
En wanneer gaan ze de VW-bende in Wolfsburg oppakken?
Goed werk van de agenten!

Als je hun materiaal ziet, weet je dat het geen amateurbende is.

Kunnen de RS eigenaren vandaag wat geruster slapen.
Goed werk!
Best wel serieuze gear als ik dit zo zie. Kan niet anders zeggen dat ze het wel goed aanpakken.
Nog beter dat ze zijn gepakt natuurlijk
@allesmetturbo: Paar gasflessen en stapeltje bivakmutsen…..nou nou wat professioneel.

Als ze nou met C4 of TNT werken, politie afluister apparatuur, nachtkijkers, radio jammers gebruiken in combinatie met zwaare wapens….dan zeg ik pro’s. Dit zijn simpele berbers die bij de ijzer boer shoppen en met grof geweld een pinautomaat met gevel slopen….

Anyway, die bende bestond toch uit circa 150 man, die in wisselende samenstelling opereren en allemaal in de Utrechtse kanaaleilanden buurt wonen…….waar wacht men nog op
@slickrick: idd. Eerst oppakken en daarna bewijzen.
@slickrick: oke heb je gelijk in. Ze hebben denk ik ook natuurlijk lang niet alle leuke spulletjes onderschept. Bij deze degradeer ik ze tot zoals jij zei “simpele berbers” :p
Goeie vangst Deutsche popo, die acetyleen en zuurstofflessen brengen makkelijk 100 euro p/st op!
Hard aanpakken, dat schrikt hopelijk af. Ondanks dat veel RS modellen wel verzekerd zijn, maken dit soort clubs wel het totaal aan autoverzekeringen duurder én het kost de eigenaar altijd schrik, tijd en vaak ook gewoon geld.
Laat ze ook even alle auto’s netjes terugbetalen
Regenpakken van de Hema, doppenset van het merk ‘Budget’, erg veel hoeft het niet kosten zie ik, de logistiek van een bende.
Gingen ze met die scooters een ramkraak plegen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).