Politie slingert trouwstoet op de bon in Dordrecht

Auteur: , 79 Reacties

Feestje liep uit de hand. Op de weg.

Mercedes-Benz S-Klasse tourstoet

Het is de mooiste dag uit je leven. De dag dat je gaat trouwen. Althans, dat cliché gaat nog wel eens rond. Dat moet natuurlijk uitbundig gevierd worden. Niets is namelijk prettiger om te weten dat je nooit meer het bed met een ander persoon zal delen dan je eigen man of vrouw. Dus een feestje is minimaal wel op zijn plaats.

Sommige mensen doen dat echter te uitbundig, zo ook in Dordrecht. Daar werden namelijk feestgangers op de bon geslingerd vanwege het feit dat ze de bruiloft op een wel heel bijzondere manier vierden. De bruiloftsgasten voelde zich volgens de politie ‘koning van de weg met hun gehuurde patserauto’s’. Fijn om te weten dat de Dordtse Hermandad een oordeel heeft over dure en dikke automobielen.

Wat ze echter deden met die dikke auto’s was minder elegant. Naar het schijnt ‘regenden de meldingen binnen bij de Politie wegens gevaarlijk gedrag’. Volgens de politie was het gedrag van de bruiloftsgasten gevaarlijk en ronduit asociaal. De politie heeft de rouwstoet aangehouden. Tijdens het aanhouden werden de agenten uitgemaakt voor ‘misgunners’. Natuurlijk, de politie misgunt het dat mensen een auto kunnen huren…

De politie ging in gesprek met de bruid, bruidegom én de ceremoniemeester. Daaropvolgend werden de bestuurders aangesproken op hun onbetamelijke gedrag. Dat was voor één bestuurder in een gehuurde auto een perfect moment om zich weer te gaan misdragen. Wat de exacte misdragingen zijn, is niet bekend.

Fotocredit: politie Dordrecht79 reacties

Snap die xenofobe houding van de politie niet ..
Diversiteit moet je juist belonen ..
@lincoln: Doen ze toch ook met een boete
Bijna wekelijks nieuws, wat licht getinte bontkraagjes stoer doen met hun huur auto’s de boel op stelten zetten.
Ies koeltoer zullen we maar zeggen ;)
Welkom in Nederland!
Je hoort dit soort verhalen bijna wekelijks, terwijl dit “vroeger” eigenlijk nooit voorkwam. Nu kan ik heel snel conclusies trekken en een specifieke groep aanwijzen die hier verantwoordelijk is, iedere keer weer.. Maar dat doe ik vandaag niet.
@henk_he: het is schuld van de autoverhuur. Vroeger huurde je daar een busje of een Kadett, nu verhuren ze dikke bakken als Bentleys en S-klasse cabrio’s.
@mashell: het is de schuld van de belastingdienst! Als we minder belasting betaalden, hadden ze er een chauffeur bij kunnen huren!
@s73phan: het is allemaal de schuld van de Rabobank!
@mashell: Ehm is verhüürbedrijf van brüür natuurlijk
@markie123: jij denkt dat hun bruur een verhuur bedrijf heeft met dit soort wagens? 2/3e van die lui met geld is allemaal nep man. Ze showen, maar hebben het niet.
@gasskaas: mochten ze het toch hebben, is het contant in het heuptasje.
@mashell: die huur bedrijven zijn van familieleden of vrienden. Allemaal witwaspraktijken.
@henk_he: bedankt voor het niet benoemen van het probleem
@henk_he: ik zie en hoor ze haast wekelijks. Eigenlijk in bijna alle gevallen zijn er wel een paar bij die net of veel te ver gaan. Eentje begint en de rest gaat meedoen. Soort kuddegedrag.

Fietsen en lopen alleen ook kinderen door de straat of mensen met kinderen. Dat vergeten ze wel eens of ze zien het niet. Misschien Specsavers?
@stephane8200: och wat erg van die kinders… maar opa en oma hoef je dus geen rekening mee te houden volgens jou beredenering?
@spykerboy: opa en oma van mijn kind zijn zich iets meer omgevingsbewust dan een gemiddeld kind wat daar geen besef van heeft. Uiteraard geldt kwetsbaarheid voor iedereen verder maar er zijn verschillende niveaus.
@henk_he: dan doe ik het wel: de Erdo-boys.
@henk_he: vroeger bestonden de sociale media niet zoals ze nu bestaan, iedereen kan zich een smartphone permitteren nu en deze beelden komen dan ook sneller in de pers, geen zorgen, dit volkje had vroeger dezelfde rotmentaliteit op dit vlak…
@henk_he: leef en laat leven
@moewat: dus moeten we zulk gedrag accepteren of begrijp ik je opmerking nou gewoon niet?
@moewat: totdat ze iemand doodrijden en dus niet meer leeft
@moewat: Nee je gewoon aan de verkeersregels houden!!!
@henk_he: Finnen?
@clk63bs:
Altijd weer die Finnen!
Hier in België ook…
Veel plezier met de uithuwelijking!!
Altijd weer de Finnen…
via Android app
@mart144: Als je denkt dat het om Marokanen gaat moet je dat ook zeggen in plaats van “Finnen” te gebruiken of hou het gewoon bij je Geenstyle en Dumpert account want daar kan je met je gelijkgestemden elke dag van de week klagen over Finnen.
@nvn1993: Maar dat Fin hij niet leuk!
@nvn1993: nee hoor, zijn duidelijk Finnen.
Hier in België heeft rechter D’Hondt al auto’s in beslag genomen voor dergelijke zaken met de boodschap dat zij met zo een gedrag mensen racistisch maken. Samen met een tiental andere wagens ben ik eens hier op de Brusselse ring bijna op een Turkse trouwstoet geknald die plots de autoweg volledig blokkeerde door stil gaan te staan, toen waren smartphones nog niet in, anders stond dit zeker en vast op internet. Toch spijtig dat het altijd, hier in België dan toch, dezelfde mensen zijn van een bepaalde bevolkingsgroep die niet lijken te begrijpen dat de regels en normen hier anders zijn dan in hun land van herkomst. Dan stel je je wel de vraag, wat doen die mensen dan hier?
@Volvo_440_turbo: Zijn net Friezen dus.
De eerste alinea; geweldig verwoord!
Ik zou zeggen allemaal op t vliegtuig… En vier dat feestje maar in een land waar ze het wel acceptabel vinden.
@w0o0dy: volgens mij mag dit in hun land niet hoor en komen ze dit hier doen omdat het gerecht hier zo laks is en de gevangenissen hier 5-sterrenhotels
@volvo_440_turbo: Het mag daar ook niet: gevaarlijk gedrag vertonen op de weg. Maar je kunt ook overdrijven door het helemaal te verbieden. Dit is niet iets van tegenwoordig, maar iets dat al langer speelt. Smartphones ed maken het nu makkelijker om het over de wereld te verspreiden. Mensen willen af en toe uit hun dak gaan en helaas komen dit soort handelingen ter sprake. Los van het feit of het nu Marokkanen zijn of van een andere afkomst.
@tjongejongen: Ik heb vijf jaar lang in een flat gewoond met uitkijk op een diverse
@lekbak: Goed verhaal, lekker kort als kinderen op versturen drukken…

Maar wat ik wilde zeggen is dat ik vijf jaar lang uit heb gekeken op een diverse wijk. Elke paar maand was het weer raak met zo’n bruiloft en altijd hadden ze grootst mogelijke turkse vlaggen bij zich. Nog nooit dat ik vergelijkbare overlast heb ervaren zonder een turkse vlag. Het is niet iets wat bij andere groepen gebeurt als die een feestje hebben, en al helemaal niet bij “autochtone” nederlanders. Het hoort hier niet, zo simpel is het.
Er moet een regel komen dat ook gehuurde auto’s in beslag genomen kunnen worden. Na betaling van een fikse boete kan het verhuurbedrijf de betreffende auto terug krijgen. Deze kosten kan je dan ook verhalen op deze totaalmalloten. (Is dit een woord?). Win-win situatie
@fouadski: dan zadel je de verhuurbedrijven op met een niet te verhalen boete. Veel handiger kan de politie de boete gewoon direct aan de dader uit schrijven. Zonder gedoe met in beslag genomen wagens.
@mashell: boete afsleepkosten en dan retourneren bij de verhuurder.
@mashell: fak it! Gewoon de dader in beslag nemen en zijn vrouw een boete geven!
@mashell: nee toch? Je betaald meestal een hoge borg als je zulke auto’s huurt. Gewoon de borg niet terug geven. Of denk ik te simpel?
via Android app
@fouadski: huurbedrijf is van mede-Turk of Mocro
@stfu: dan pak je die ook aan
Nu Oom Agent (m/v/x) toch bezig is, kunnen ze de credentials van het autoverhuurbedrijf misschien meteen ook even onder de loep nemen.
@amghans: x 😂
Ik zag ze zondag regelmatig voorbij scheuren achter elkaar, wat een stel idioten waren dat zeg!
Vind het ook niet kunnen, als je een feest hebt. So what je bent niet de enige.. gedraag je gewoon zoals het moet en niet de patser omdat je toevallig een dag in een AMG rijdt en niet je daily golfje
Trouwstoet..?

Een manifestatie waar men zich wilt afzetten tegen alles en iedereen anders dan hun eigen afkomst.

Dat moet men eens gaan inzien.
@hansiepie: Daar heeft een klein clubje met de Sinterklaas en Zwarte Piet intocht ook altijd last van… en de meerderheid buigt daar als een knipmes voor
@hansiepie: is de laatste keer dat de vrouw nog in het openbaar is en dat willem ze laten zien. Daarna verdwijnt ze onder en stapel (hoofd)doeken in de keuken en moet ze haar klep houden
Tja, wie zijn billen brandt aan de stoelverwarming, moet maar op de blaren zitten.
De politie heeft de rouwstoet aangehouden.

Ik snap dat er na de actie een grafstemming hing maar dit gaat wel wat ver 😂
Auto’s in beslag nemen, samenpersen tot een blokje en de huurder hem laten afbetalen.
Altijd jammer dat er misdragen moet worden met de huurauto’s. Ga zelf met enige regelmaat naar Turkse en Marokkaanse bruiloften en ik moet zeggen dat de bruiloften altijd een leuk feestje zijn. Maar het flink doen in gehuurde auto’s kan mij echt gestolen worden. Ja, het is leuk gezicht in zoveel mooie auto’s bij elkaar te zien op een feest, maar het is bloedirritant dat er een paar ‘hooligans’ tussen moeten zitten die problemen veroorzaken met de plaatselijke hermandad
@beast95: mijn links kantje moet wel toegeven dat die mensen wel inderdaad leuke feestjes bouwen, ik spreek ook uit ervaring… dus daarin geef ik je wel gelijk, we moeten in dit topic niet altijd rechts voorrang geven ;)
@volvo_440_turbo: en zolang we niet onnodig links blijven rijden dan komt alles goed ;)
@Volvo_440_turbo: leuk feestje kan ook prima zonder verkeer te hinderen.
Rouwstoet, trouwstoet… Is allemaal hetzelfde: je viert het feit dat iemand een goed leven heeft gehad en nu doorgaat naar een andere fase
Voor straf een bord varkensvlees laten eten.. of is dat inhumaan?
@giulio: dude….
@bmwe46m3balling: okay 2 borden dan…
Heel goed! Aanpakken die handel. Mensen die denken de openbare ruimte te kunnen claimen verdienen een straf. Dat mag niet en is ronduit asociaal.
@potjak: geldt dat ook voor die megafoonchristenen die staan te preken op de hoek van de winkelstraat? En de Jehova’s met hun karretje met boekjes? Het liefst vandaag nog
@gulli: Wel als ze dat doen in Bentley’s en S klasses en scheuren en donuts maken ermee op de A16.
@gulli: jazeker geld dat, echter… zij hebben netjes een vergunning bij de gemeente aangevraagd. Dat maakt het verschil.
@gulli: nou, die Jehova’s Getuigen met karretjes op straat hoor je nooit. Sterker nog, de meeste tijd spreken ze enkel met personen die hun aanspreken. 10x liever dat soort mensen dan asociale idioten, ongeacht afkomst.
@gulli: van die Jehova’s zie ik dagelijks staan bij CS, alleen spreken ze niemand aan, ze wachten tot ze zelf aangesproken worden…
Fake news toch wel dit. Er is letterlijk 1 persoon beboet en dat enkel omdat hij in wezen de politie in het gezicht aan het uitlachen was.
Hebben een hele resem overtredingen begaan, waar u en ik voor elk apart zonder twijfel waren beboet, er zijn enkel waarschuwingen gegeven (je wil ook geen racist zijn natuurlijk) en de enige boete is er gekomen nadat een gewaarschuwde fin toch nog steeds lekker verder deed.
Dit helpt dan ook niets, bij dit soort mensen is er een lang volgehouden nultolerantie nodig. Allemaal het varken uit gehangen, allemaal beboeten, nu weten ze dat ze het varken mogen uit hangen tot de politie komt o hen een waarschuwing te geven, dat zal zeker veel zoden aan de dijk zetten…
Ik wil toeteren!
@p1m: *tüüteren
Mooi het gemiddlede “oplossings” percentage is weer gehaald door de politie, 1% van alle scheurende aso trouwerij buitenlanders is geboet nou weer lekker verder slapen.
@robusa: gemiddelde *
Jammer Willeme dat jij als autokenner en liefhebber nu ook met zulke artikelen komt. Laat het gewoon lekker over auto’s gaan en vergeet de randzaken. Het gedrag keur ik absoluut af maar de reacties hier halen het niveau toch ook weer een flink stuk naar beneden.
@750i: In elk artikel reageren slimme en domme mensen, dat is bij dit artikel niet anders. Ik vind het prima dat AB af en toe asociaal wangedrag (met auto’s) via deze weg aan de kaak stelt.
@evdw helemaal mee eens!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).