Marokkaanse bruiloft in Antwerpen zorgt voor ophef

Auteur: , 62 Reacties

Bij ons mag etnisch profileren nu niet meer, maar bij onze zuiderburen is het vooralsnog geen probleem.

Porsche-Lambo-antwerpen

Iets minder dan een maand geleden stapten twee mensen in het huwelijksbootje in Antwerpen. Een heugelijke gebeurtenis zou je zeggen. Toch riep de feestelijke aangelegenheid wrevel op bij de plaatselijke bevolking en de plaatselijk Wilders. Maar liefst 42 luxe auto’s met een geschatte waarde van zo’n zeven miljoen Euro verzamelden zich in de Veldstraat te Antwerpen en legden het verkeer daar een kwartiertje lam. Vervelend voor omwonenden, maar ach, het is dan ook een stad en je trouwt maar een keer.

Vooral het kaliber van de auto’s roept dan ook vragen op bij de plaatselijke bevolking. Er waren bijvoorbeeld meerdere Rolls-Royces bij, een paar Ferrari‘s, Lamborghini’s en uiteraard een heel contingent dikke Audi’s, Mercedes en BMW’s. Op onderstaand filmpje kan je de indrukwekkende stoet zien.

Een ding voorop gesteld: persoonlijk hekel ik de praktijk dat je als persoon in een dikke bak automatisch verdacht bent. Het is toch een beetje het door de wet legitimeren van jaloezie. Als autoliefhebbers zouden we immers stiekem (bijna) allemaal eindeloos geld willen stukslaan op auto’s en dan is het toch een domper als je daardoor met de nek wordt aangekeken. Maar in dit geval is er een echte aanleiding om wat gerede twijfels te hebben over de afkomst van de Ekkermannen.

De bruidegom is bijvoorbeeld een broer van een bekend lid van drugsbende ‘The Teenage Mutant Turtles’. De bruid is op haar beurt een zus van de beruchte crimineel Nordin ‘Sponky’ El H., in België beter bekend onder zijn artiestennaam ‘de garagist van de onderwereld’. En dan met een Excalibur aan komen zetten als trouwauto. Man man man…

Belgische Geert Wilders Filip Dewinter, inmiddels gemarginaliseerd in de Belgische politiek, spreekt in het Belgisch schande van het tafereel:

“Op de beelden is te zien hoe ze de straat en de trottoirs hebben ingepalmd. De politie staat erop te kijken en doet niets, behalve het verkeer een beetje regelen. De politie had die mensen moeten verbaliseren. Qua gebrek aan gezag en signaal aan de burger kan dat tellen. Kennelijk zijn de Marokkanen, en niet het stadsbestuur de baas in Antwerpen.”

Dewinter is volgens Het Nieuwsblad dan ook voorstander om het hierboven aangehaalde Nederlandse systeem ook in België in te voeren:

“In Nederland wordt aan mensen met dure auto’s, juwelen of horloges gevraagd hoe ze zich die luxe kunnen veroorloven. Als ze niet kunnen aantonen dat ze over voldoende legale inkomsten beschikken, worden hun goederen in beslag genomen. Die aanpak heeft de Nederlandse staat al miljoenen opgeleverd. Burgemeester De Wever zou een voorbeeld aan die aanpak moeten nemen.”

Naar verluidt doen zowel de federale als de lokale politie inmiddels onderzoek naar de beelden van de opgedoken filmpjes op Youtube. Een man genaamd Nabil die aanwezig was bij de festiviteiten claimt inmiddels dat veel van de auto’s gehuurd waren voor de speciale dag. Desalniettemin zouden een aantal gasten van het trouwfeest reeds genoemd worden in gerechtelijke onderzoeken naar drugshandel en witwaspraktijken. De platte petten hebben duidelijk geen kaas gegeten van huwelijkscadeau-etiquette.62 reacties

Een heel groot deel van wagens was gehuurd bij een bedrijf in het altijd zonnige Brabant. Hebben ze veel verhuurfirma’s
@50mchljn: heb het er even bijgezet, er is inderdaad een man die dit claimt.
@jaapiyo: Nabil Zafar, eigenaar van Luxurycarselection.
Heeft heel wat leuks staan daar!
@50mchljn: dus gewoon een mooi feestje.
@50mchljn: Volgens mij alleen die Phantoms en een enkele andere? Zie toch voornamelijk Belgische kentekens.
@crackdavid: kentekens met onder andere ‘PSY’ ‘PCY’ ‘PSI’ etc. en kentekens met ‘ZAY’ ‘ZAI’ etc. zijn eigen auto’s en de rest is huur heb ik begrepen van iemand. Het verbaast me hoe makkelijk er over huur wordt gepraat hier, dergelijke auto’s kosten nog een vermogen om te huren
@ziekegeest: Z kentekens zijn garage-kentekens.
@ziekegeest: P kentekens kunnen pas een maand of twee geleden ingeschreven zijn.
‘Die aanpak heeft de Nederlandse staat al miljoenen opgeleverd.’ Er is voor de meesten in deze wereld ook niks belangrijkers dan geld..
@ariif:
Ik zal het u uitleggen :
De staat heeft altijd geldgebrek; ALTIJD !!!
mooi man
Mercedes is goed vertegenwoordigd
Allemaal gewoon eerlijk gekocht van opbrengsten van heel veel verkochte broodjes döner en/of waterpijpcafetaria
Dit is wel een erg bizarre collectie idd…
Bij gerede twijfel mag de politie ten alle tijden controleren in Nederland hoor, gewoon daar op gooien als agent.
Alle Marokkanen terug naar Istanbul!
@bmdoubleu: Oei daar zitten ze al helemaal niet te wachten op deze lui ;)
@bofkont: wat moeten Marokkanen in Turkije?
@Henk_he: Is een online hype geweest. Tokkie die roept dat alle Marokkanen terug naar Istanbul moeten. Google.
@bmdoubleu: haaha
Lekker zooitje weer.
Minder minder luxe autos ow… shit straks een boete van 5000,- euro
Gelukkig gebruiken ze in België nog wel het hoofd om mensen aan te houden.
Het kan toch dat ze gehuurd zijn? What’s the problem?
@ozer1907: ik snap ook niet wat hier de probleem is, als er zo veel autos te samen op de straat komen is het toch normaal dat er een file ontstaat.
Als De Winter roept is dat meestal voor niets.
Overduidelijk dat alles gehuurd is, gezien de vele groene dealerplaten en duitse platen.

Ohja, dat iemand die publieke fondsen/partijfondsen misbruikt om een neonazistische tripje naar griekenland te plannen met zijn sidechick hier kritiek op heeft is echter nog lachwekkender dan dit.

Achja.. je trouwt (normaal gezien) maar 1 keer dan mag het wel eens wat wilder/gekker.
@misterdrogba: maar pak jij ook zo uit bij al je broers en zussen die trouwen, neven en nichten en vrienden en vriendinnen? Want dit is natuurlijk meer dan het bruidspaar wat met een mooie auto rijdt. En dat maakt het zo verdacht (gecombineerd met de criminele banden van sommige lui).
Afgelopen vrijdag stonden ze in Amsterdam Zuid. Ondanks dat ik er moeite langskon is het wel een leuk straatbeeld.
Kijk iedereen hier jaloers zijn en heel erg hopen dat het gehuurde auto’s zijn. De meeste hier kunnen de huur van zo’n wagen niet eens betalen haha.
@crackdavid: Voor een beetje crack taxi moet dat geen probleem zijn ;)
@crackdavid: Het feit dat die Marokkanen stoer doen met gehuurde auto’s snap ik niet helemaal. In Duitsland waar ik woon ook aardig vaak van die toeterende auto’s door de stad. Ook vaak allemaal gehuurd. Blijkbaar vinden ze het tof om zich rijker voor te doen dan dat ze zijn.
@cls350sb: tüterend..
@cls350sb: en dan al die studenten die op het eind een duur pak huren en een soms zelfs een limousine laten aanrijden, wie denken ze wel dat ze zijn, hebben niet eens een echte job, vreemd volk. En dan die verhuurders, eerst een dure auto kopen en ze dan aan wildvreemden meegeven om wat terug te cashen, vreemd volk. En heb je van die mensen die ipv van een auto zelf te kopen, een zogenaamde maatschappij dat laten doen en hem dan van hun lenen tegen betaling, maar toch doen ze alsof het hun eigen auto is. Vreemd volk. Etc etc
@cls350sb: net als altijd een opmerking van een lomperik. Dit soort auto’s huren kost p.dag ongeveer €1000 + borgsom van €10/15k. Alleen al voor de borgsom moet de meeste onder ons een jaartje sparen.. Dus waarom doen zs stoer met huurbakken? Omdat ze met geld kunnen smijten!
@cls350sb: het meest merkwaardige is dat ze de wagens huren en er dan mee naar een bruiloft gaan ipv een dagje lekker te gaan sturen.
@crackdavid: Jij doet niet meer mee.
Alle autos met belgische en nederlandse kenteken zijn gehuurd. De autos met groene garage platen en transitplaten zijn van eigenaren zelf
@maffiazo: groene platen zijn handelaarsplaten. Transitplaten zijn rood met witte cijfers in Belgie
Ik had wel wat meer kritiek op de trouwauto verwacht. Wat een draak!
Het zijn net mieren; lopen achter elkaar aan in de rij en nemen meestal iets mee wat ver boven hun pet gaat…
“Naar verluidt doen zowel de federale als de lokale politie inmiddels onderzoek naar de beelden van de opgedoken filmpjes op Youtube.”… Hahahahaaa , de door mij bekostigende Belgische justitie. Terug lekker laf de feiten achterna hollen ipv ad hoc in te grijpen. En wat is de boodschap die die kleine Marokkaanse jongen met de fiets aan de hand en fonkelende oogjes meekrijgt : Crime DOES pay…
Huur of niet, eigenaar of niet. Gruwelijk mooi om te zien. Respect voor de Marokkanen. Bloggers die negatief reageren zijn gewoon jaloers …
@lazy123: Ja patsen met iemand anders zijn auto, daar kun je niet anders dan jaloers op zijn ;)
@lazy123: Waar moet ik Jaloers op zijn? Ze lopen te patsen met een auto die niet van hun is. Ze doen zich rijker voor dan dat ze zijn. Zie ook de neppe gucci tasjes/petjes bijvoorbeeld. Nee, daar word ik niet jaloers op.
@lazy123: leg dat jaloers is uit ? Ik snap dat nooit . Criminelen lopen stoer te doen met spullen die niet van hun zijn en er wordt op gereageerd en dan zouden mensen die er op reageren jaloers zijn? Leg eens uit. Want alleen kleine kinderen roepen dat iemand jaloers is. Volwassen mensen snappen dat als je tof doet met andermans spullen of stoer doet met spullen die je met verkeerd geld hebt gekocht je eigenlijk gewoon een enorme eikel bent. Of zeg ik nu iets jaloers?
Luxurycarselection.be is zijn autobedrijf. Handelt in voornamelijk luxe snelle wagens zoals te zien is in dit filmpje. De meeste auto’s komen dus ook uit zijn eigen garage en heel wat ook verhuurd. Prachtig om te zien dit als autoliefhebber !! Meer, meer, meer !!
Je moet gewoon geen overlast veroorzaken, individueel niet en in groep ook niet. Ga lekker je feestje vieren, maar val anderen er niet mee lastig, die zijn er niet geïnteresseerd in dat fatima met ali trouwt.
Als die mensen hun geld willen stuksmijten op de huur van een zooi dikke auto’s dan moeten ze dat lekker doen. Als het allemaal crimicash is, dan lopen ze vanzelf in de kijker van justitie met dit soort openlijke toneelstukjes.
Ik heb die commentaren eens gelezen bij het eerste artikel hierover op het Nieuwsblad en Laatste Nieuws. Er was toen nog geen sprake van banden met het criminele milieu, witwas of drugsgeld, de artikels gingen gewoon over die stoet met die wagens. Mijn god wat schaam ik mij zeg om deel uit te maken van zo’n verzuurde maatschappij hier in het zonnige Belgie. Meesten hoopten dat het werd gekocht/gehuurd met drugsgeld anderen vroegen zich af vanwaar dat geld komt en nog anderen schreven hele hoofdstukken hoe ze zich benadrukken dat ze echt niet jaloers zijn en dat die wagens zo lelijk zijn. Mensen kunnen het echt niet meer verdragen dat een ander meer heeft, bijgevolg moet degene die een speciale wagen heeft of een dure horloge haast constant zich moet verantwoorden vanwaar dat geld vandaan komt, zijn onze zaken toch niet? Nu komt die mislukkeling van VB af met een voorstel om iedereen met dure spul te gaan lastig vallen. Want iemand die in de plaats van dagelijks zijn winkelkar vult met goedkope cava nu gewoon dat geld spaart voor een Rolex is automatisch verdacht.

Mijn tip voor degene die opvallende wagens en dure horloges willen kopen: Spaar nog even door en koop een woning in een land waar het niet zo zuur is zoals hier. Koop de wagen daar, bespaar in sommige landen een shitload aan wegentaxen en btw en laat die wagen daar staan. En vooral geniet ervan. :)
@scaglietti612:

Want we moeten vechten tegen symptoom bestrijding? Namelijk het lastig vallen van uiterlijk vertoon. Het echte probleem is dat men een heleboel eerlijke transacties crimineel noemt en die dan probeert op te sporen ah. de rolexen en autos.
Filip Dewinter valt niet te vergelijken met Geert Wilders, Dewinter is een rooie voor wat die ‘eigen volk’ noemt, met een afkeer voor vreemdelingen. Wilder associeert zich niet met dat nare Castro kleurtje.
Ik heb ze maar even gebeld. Heb een kennis die was uitgenodigd. Niemand kent iemand of zit bij die drugsbende The turtles. Alles blijkt gehuurd. Dat is ook gelijk hoe ze dat altijd doen. Dure dingen huren en andere laten denken dat het gekocht is. Debielen.
@hollandsemarokkaan: Leuk dat ze het voor anderen doen, alleen zo denk ik helaas niet. Overigens prima als het hun ding is, zolang ze maar niet hele straten blokkeren zonder vergunning/ontheffing.
@unknown234: Ik irriteer mij er ook aan. Maar ik zie geen enkel reden om mij druk te maken over een stoet in Antwerpen waar ik geen last van had. Ik snap jouw verzuurde reactie niet.
@hollandsemarokkaan: Turtles zijn door justitie en rivalen uit onderwereld allang uitgekleed.
@hollandsemarokkaan: met de debielen bedoel ik natuurlijk die debielen in Antwerpen
Een verhuurbedrijf uit Utrecht staat elke jaar met peperdure auto’s op een Marokkaanse trouwbeurs. Vorig keer stond hij met een Merc SLS, Rolls Royce Phantom en een Lambo. Er is aanbod en er is een vraag.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@laraki: Ik kan dit bevestigen
Ik erger me vooral aan het feit dat ze weeral eens de erg krappe straten in het centrum van Antwerpen moeten blokkeren. Denk dat enkel hun leven belangrijk is. Ze staan allemaal fout geparkeerd en zelfs meerdere een dubbele fout omdat ze ook nog eens hun beide pinkers aanzetten welke enkel mogen aangezet worden in geval van nood/een ongeval. De politie kon hier makkelijk enkele duizenden euro’s aan boetes innen, maar neen liever het verkeer omleiden en waarschijnlijk de boel omdraaien en zij die kwaad zijn beginnen te verbaliseren. Belachelijk apenland waar ik in leef.
Ik begrijp het probleem niet. 80% van alle blanken in een moderne benz/fraudi/BMW kunnen die wagens ook niet betalen maar huren die wagens bij de bank of werkgever. Hoor je nooit iemand over. Laat die marokkanen lekker patsen zeg..
@buutvrij: is dat zo? Ik zou denken dat wie een goede baan heeft en daarbij een dure leaseauto als arbeidsvoorwaarde die kan ook met niet al te veel moeite hele nette bedragen sparen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).