Politie vat Friese BMW-boeven in de kraag [updated]

Auteur: , 17 Reacties

Wat is dat toch met Fryslân dezer dagen?

F30

De satellietstaat van Nederland komt dezer dagen regelmatig in het nieuws doordat er zich criminele activiteiten plaatsvinden. Onlangs werden er bij een grote drugsactie nog twaalf auto’s in beslag genomen en ook in januari haalden de autoriteiten al een paar BMW’s op bij een BPM-fraudeur. Waar is de tijd gebleven dat Friesland louter bestond uit fierljeppende Doutzen‘s?

Vandaag is het weer raak en wederom waren BMW’ het lijdende voorwerp van de duistere zaken. De politie was een onderzoek begonnen naar aanleiding van de diefstal van 30 BMW’s in de regio in de periode van mei vorig jaar tot het begin van dit jaar. Het gaat vooral om modellen om de 1-serie en 3-serie (rijtest). Bij nog eens tien andere auto’s werd een poging tot diefstal gedaan of werden onderdelen gejat.

Het onderzoek leidde gisteren tot een inval bij een loods aan de Helmhout in Drachten. Daar werd een gedemonteerde BMW aangetroffen. Deze was in de nacht van zaterdag 6 mei op zondag 7 mei gestolen vanuit de Oldeholtpade. In de loods werden vijf verdachten direct gearresteerd. Een zesde persoon kon later in zijn woning in Heerenveen gesnapt worden.

De politie zegt de verdachten in verband te kunnen brengen met tenminste zes gestolen BMW’s, maar sluit hun betrokkenheid bij meerdere gevallen niet uit. Eigenaars van BMW’s in Noord-Nederland kunnen voorlopig dus met een iets geruster hart slapen gaan.

Update: Van Friese lezer Sander, die nabij de betreffende loods werkt, kregen we onderstaande foto’s toegestuurd. Daar is flink geplukt, zo te zien!

BMWs gestolen

Bedankt Dennis voor de tip!
Image-Credit: gestripte BMW F30 Dreier uit het AJ-archief17 reacties

Stond in die loods toevallig ook een rode F430 Spider onder een afdekhoes aan de druppellader?
@Edge: De eigenaar daarvan moet ook een DS3 en een BMW hebben
@Edge: Die stond gelukkig op een klein steenworpje afstand er vandaan. Maar nu lekker voor de deur in mijn woonplaats. Het zonnetje schijnt he…
Nu maar hopen dat de boefjes afstand willen doen van hun gestolen waar ..

Misschien doen ze het inruil voor vrijspraak ..
Die teller vooruit draaier had vast de achternaam … Pon. :-)
Afgelopen zondag hebben ze onze 4-serie ook ontdaan van de airbag (het gehele stuur) en het iDrive-systeem. Betwijfel of het dezelfde bende is aangezien ik woonachtig ben in Noord-Brabant. Vuil boeventuig..
Productieve politie in Friesland dus.
@lekbak: tja als ze alleen de positieve verhalen uit friesland vermelden dan lijkt dar idd zo. Helaas gebeurt er ook nog wel eens wat anders maar daarvoor mag je op wâldnet etc gaam rondneuzen want dat haalt de leeuwarder niet eens ;)
@peug206: sinds die app het niet meer doet kijk ik daar toch minder op…
@peug206: Ja maar je moet het in perspectief zien. In vergelijking tot Nederland komt onze satellietstaat er per hoofd van de bevolking altijd bijzonder gelukkig vanaf in de statistieken.
Ach, ze krijgen een aai over het bolleke, een waarschuwing en ze mogen weer naar huis.
Ok top en nu niet laten gaan. Zet ze vast met spijkers
29 BMW’s gestolen. En dan wachten op de 30e voordat je een onderzoek begint. Dat is pas zelfcontrole. Lincolnstand uit.
Mijn BMW 1 Serie is toevallig gestolen in Heerenveen vorigjaar. er waren 2 babbies me al de heledag aan het achtervolgen. En toen hebben ze het sleutelsingaal opgevangen. En de volgende dag was hij weg -_-
@vinnybimmer: Babbies?
@skinnybmw: Verbastering van Habbie Babbies, verwijzend naar de Habbie Babbie talen van veelal (Noord-) Afrikaanse of Arabische origine die ze spreken.
@vinnybimmer: niet zo heel erg toevallig dus.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).