BMW draait de mooiste 6-serie stilletjes de nek om [updated]

Auteur: , 36 Reacties

Het doek is gevallen voor de mooiste Sechser.

BMW heeft er zelf geen ruchtbaarheid aan gegeven, maar in februari zouden de laatste 6-serie Coupé’s (rijtest) van de huidige generatie van de band zijn gelopen. De Cabrio (rijtest) en Gran Coupe worden voorlopig nog wel gebouwd. BMW bevestigde het treurige feit aan Road & Track.

In tegenstelling tot de meest gebruikelijke gang van zaken kwam de 6-serie coupé ná de 6-serie cabrio op de markt. De interne bouwcode van de coupé is dan ook F13 terwijl die van de cabrio F12 is. Dat is contra-intuïtief voor de BMW-adept, daar bij de 3/4-serie de bouwcodes respectievelijk Ax0/Ax1/Ax2/Ax3 zijn voor de Sedan/Touring/Coupé/Cabrio. Om het nog ingewikkelder te maken heeft de 6-serie Gran Coupe F06 als bouwcode. Enfin, tot zover deze sectie voor de echte autonerds.

BMW geeft geen reden op voor het stoppen van de productie. We weten dat de nieuwe BMW 8-serie binnen afzienbare tijd de plek van de 6-serie over gaat nemen in het modellengamma. Dat geldt echter net zo goed voor de Coupé als voor de Cabrio. Waarschijnlijk heeft het dus gewoon met een gebrek aan vraag te maken. De Gran Coupe snoept veel klanten af van de traditionele tweedeurs.

Wat mij betreft is dat jammer, want ik vind de traditionele coupé een stukje mooier dan de vierdeurs coupé. Dankzij de wat kortere koets is ‘ie (in mijn ogen) ook wat beter in proportie en meer geschikt voor het Nederlandse straatbeeld. Gooi jij ook wat whiskey op de grond voor het verscheiden van de F13, of zal je geen traan laten om de dood van deze chique coupé?

UPDATE: Volgens BMW Nederland is de 6-Serie Coupé helemaal nog niet uit productie. Snel nog eentje bestellen dus!36 reacties

Mooiste 6 serie? Sorry, maar ik kan die verschrikkelijk wanstaltige neus toch echt niet waarderen. Toevallig ooit van een E24 6-serie gehoord?
@dadutchdude: van de huidige productie waarschijnlijk. De E24 kunnen ze moeilijk nu uit productie nemen, is al een tijdje geleden gebeurd…
@futse: Dat snap ik natuurlijk wel, maar dat neemt niet weg dat ik het persoonlijk gewoon een wanstaltig hok vind. Op de kont na dan, want die heeft wel wat. De Bangle 6-serie begint ook aardig goed op te drogen.
@dadutchdude: mijn maaltijd kwam boven toen ik de E24 opzocht. Dat smaakte niet heel lekker, maar misschien vind iemand anders het wel lekker.
Ieder z’n smaak zeggen we dan!
@banaan7: serieus? Ik ben niet echt een enorme BMW liefhebber, maar de sharknose is wel één van dé design iconen uit die tijd wat mij betreft.
Ik ben niet zo’n hel groter Biemer fan, maar deze heb ik altijd erg mooi gevonden….
Ik ben erg benieuwd naar de nieuwe 8, maar ik ben even kwijt wanneer die ongeveer geïntroduceerd gaat worden. Iemand?
@racerx: IAA najaar 2017
@erik2907: danku!
Altijd al mooi gevonden, die F13 6-serie. Er stond toevallig laatst nog eentje bij ons op de parkeerplaats. Ondanks dat ik hem regelmatig heb zien rijden kon ik het toch weer niet laten om even een rondje eromheen te lopen.
Toch jammer.
Er komt dus een 8 op de volgende 6 te staan ..

BMW .. de halfords onder de autofabrikanten ..
Ik heb toch zo’n gevoel dat de 8 serie een reactie op de S-coupe / cabrio van Mercedes gaat worden. En dat het niet de “nieuwe 6 serie” gaat worden.
@ontploffer:

Je gevoel is juist ..
8 is een hoger getal dan 6 ..

9 is nog beter ..
@lincoln: het antwoord van Audi, de A8 coupe kan inderdaad zomaar eens A9 gaan heten.
Beetje jammer. De 6-Serie vind ik een van de weinig mooie moderne Bimmers.
Er gaat voor mij toch niks boven een M6 Gran Coupé, ziet er zo lekker uit!
Ligt het aan mij of zijn dit enorm gephotoshopte plaatjes?
Mooiste BMW van de laatste jaren wat mij betreft. Zowel de coupé als de GC.
Ik vind de GC mooier dan de coupé. Zal er geen whisky voor op de grond laten druppen. Ook niet voor de GC. Zonde van de whisky ;)
Pour out a little liquor for your homies nigga.

Fraaie auto. Maar als Gran Coupe vind ik hem toch wat mooier.
Ik vond die vorige 6er altijd zo mooi! Deze vind ik ook gaaf maar die vorige was net iets dikker vind ik.
En nu gauw de Bangle-6 terug in productie nemen, inclusief V10 en die positioneren onder de 8-serie. Win-win
@jack_abarth: en de bangle 5 serie. Was dat een schitterend en onconventioneel vormgegeven.
@laraki:

Inderdaad!
Wel jammer hoor. Ben wel fan van de 6 coupe
Ik vind het ook één van de best gelukte 6-series, alleen wel erg zwaar. En de Gran Coupe is nóg mooier.
Een klinisch en zeer veilig design. Een CLS en Panamera hadden een meer gedurfd design.
De wagen klopte niet. De verhoudingen waren verkeerd. Zal er geen traan om laten.
@hupke: maar de gran coupe verkoopt wel en die heeft helemaal vreemde verhoudingen, dat is een rare uitgerekte 5 serie. Die 6GC zal ook wel klappen krijgen nu er een nieuwe 5 serie is.
@jaapiyo kan het niet laten om in elk stukje tekst een hiphopverwijzing op te nemen. Nuff respect G!
Nederlands, OK. Engels, ook OK. Maar heren, het woord “counter-intuïtief”? Werkelijk?
On topic: wat mij betreft geen groot verlies. De Bangle-6 was een hok, dit exemplaar is wat minder een hok; maar iedere keer ik er een zie passeren denk ik: “klopt niet helemaal qua lijnvoering”. En het maakt daarbij niet uit of het nou de coupé met 2 deuren, 4 deuren of zonder dak is.
De mooiste 6 serie is de oude 8 serie.
https://flic.kr/p/8gh2C6
Deze dingen verkopen gewoonweg niet.
Fake News! It’s true! BMW is the greatest brand ever!
De 6 Coupé is in de VS uit de prijslijst gehaald wegens te weinig vraag daar. De auto wordt tesamen met de Cabrio en GC inderdaad nog gewoon doorgebouwd, tot volgend jaar. Er is voorshands dus geen reden tot ongerustheid.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).