Irre! Vettel heeft pre-contract met Mercedes voor 2018?

Auteur: , 17 Reacties

Dat is in ieder geval de claim van een doorgaans goed ingevoerde journalist.

Vettel-Hamilton

De Italiaanse journalist Leo Turrini claimt dat Sebastian Vettel een pre-contract getekend heeft met het team van Mercedes om in 2018 voor de Duitse renstal in de Formule 1 uit te komen. Niki Lauda zou dat in vertrouwen aan enkele van zijn vrienden te kennen gegeven hebben tijdens de wintertests. Eerder uitte amateur-drummer Eddie Jordan ook al woorden van deze strekking. Uiteraard werd alles ontkend door het team van Mercedes.

Sebastian zou na het vertrek van Rosberg al benaderd zijn door Mercedes, maar hij zat nog een jaar vast aan zijn contract bij Ferrari. Ferrari én Vettel beleefden vorig jaar een matig seizoen, waardoor een overstap meer voor de hand zou liggen. Dit jaar gaat Ferrari echter als een speer. Het rode team lijkt op het moment zelfs een nipte voorsprong te hebben ten opzichte van de Silberpfeile.

Bij Mercedes staat Lewis ook voor 2018 nog onder contract. Bottas daarentegen schijnt maar een deal te hebben voor één jaar. De Fin zou dus het kind van de rekening kunnen worden, zeker als hij dit jaar verzuipt ten opzichte van teamgenoot Hamilton. In de eerste drie races van het jaar had het daar overigens alle schijn van, maar Bottas revancheerde zich in Sochi.

Als Bottas het goed blijft doen en Vettel kampioen wordt met Ferrari, zien we de move eigenlijk niet gebeuren. Maar je weet het nooit in de Formule 1. Seb lijkt zich in ieder geval wel in de ideale positie gemanoeuvreerd te hebben. Als een echte puppetmaster heeft hij de twee topteams kennelijk voor het uitkiezen.

Een mogelijke reden dat Vettel tóch weg zou willen bij zijn huidige team is dat mattie en teamgenoot Kimi Raikkonen op de schopstoel zit in Maranello. Binnen het team zou de gedroomde vervanger van de Fin naar verluidt Ricciardo zijn. Hoewel Vettel het naar buiten toe niet zal toegeven, zit hij waarschijnlijk niet te wachten op een hereniging met de coureur die hem in 2014 versloeg bij Red Bull.

Het laatste scenario zou zijn dat Hamilton en Vettel van zitje ruilen, maar dan moet Hamilton zijn contract bij Mercedes in willen leveren. Of dat het geval gaat zijn zal ook in grote mate afhangen van de prestaties van LH44’s team dit jaar en van de verstandhouding met VB77. Kortom, wordt vervolgd.

Bedankt Erik voor de tip!17 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Nee, dit zie ik niet gebeuren. Zeker niet nu Ferrari z’n zaken op orde lijkt te hebben. Als Seb dit jaar het WK wint gaat ie echt niet naar de Stuttgart boys.
@str8six: Er gaat filmpje van micheal schumacher over fb die moet je NIET kijken! Zit virus achter
Als je daarna op internetbankieren gaat kunnen ze bij je rekening
Stuur ff door!!
Was net ook op het nieuws
@lekkerlinksrijden: voor iedereen die het nog niet had gehoord
@lekkerlinksrijden: Hij moet het toch ergens van betalen. Volgend jaar Mick de F2 in. Kost allemaal wat.
Ik geloof wel dat Vettel dat voorcontract heeft. Enerzijds als escape route voor het geval Ferrari dit jaar weer een slechte auto zou afleveren, anderzijds om betere contractvoorwaarden eruit te slepen in het geval hij wel bij Ferrari blijft.

Ik verwacht persoonlijk niet dat Vettel naar Mercedes vertrekt. Ferrari zit er op dit moment te goed bij om zomaar naar de concurrent te vertrekken, en Vettel wordt zowel door het team als door de Tifosi op handen gedragen.
Ik dacht dat iedereen Max zou willen!
@maferick74: Ja gek he? Tenslotte gaat hij min-stens 4 keer wereldkampioen worden. Je zou toch verwachten dat iedereen hem dan zou willen…
Vettel weet natuurlijk als geen ander hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij Ferrari. Ondanks de goede start van 2017 is het nog maar de vraag hoe de toekomst er uit ziet.
Als het waar is, en waarom niet, dan zou het zomaar kunnen dat Ferrari aan het einde van dit seizoen een probleem heeft. Raikkonen is niet goed genoeg meer voor een extra jaar in het rood. En dan hebben ze dus alleen nog maar Ricciardo. Wie gaat Ricciardo dan vergezellen? Verstappen zeker niet, ik geloof nooit dat ze RB beide coureurs laat gaat. Sainz ook niet. Misschien Bottas dan?
@pomoek: Mocht Vettel -> Mercedes, Kimi -> Pensioen, Ricciardo -> Ferrari echt gebeuren, dan zie ik Sainz naast Max aansluiten bij Red Bull. Voor het tweede Ferrari zitje, zie ik de Italianen dan uitwijken naar Perez of Grosjean. Ik denk dat Bottas dan, helaas voor hem, buiten de boot valt en zich mag richten op een zitje bij Force India of Williams.
Max en Ricciardo naar Ferrari zou toch mooi zijn en Lewis en Seb bij Benz. Mooie strijd.
@chabar: nog mooier zou zijn Sainz bij Ferrari en dan tegen Verstappen bij Red Bull strijden. Vettel bij Mercedes mag dan 3e worden, dan krijg je het leukste gedrag van Hamilton.
2 haantjes, dat gaat vast niet gebeuren. Dat geeikel tussen Ros en Ham zijn ze vast nog niet vergeten.
Lauda moet dus op zoek naar nieuwe vrienden die hij wel kan vertrouwen…
Er gingen geruchten dat Sainz op het verlanglijst van Ferrari zou staan.
De wisseling van Vettel en Botas, zou ik geen rare vinden.
Daarbij kan Ricciardo overkomen van Red Bull Racing en bij Ferrari gaan racen.
Maar mijn vraag is dan wie komt er in het tweede stoeltje bij Red Bull Racing? Sainz? Kvyat? Of iemand anders? Jammer dat Richard Verschoor, Nyck de Vries nog niet zo ver zijn.
Als het Sainz wordt, moet ie zich wel normaal gaan gedragen, een beetje show is prima, maar hij moet op de baan wel fatsoenlijke keuzes maken. Dan maar met teamorders rijden, waar ik geen voorstander van ben, maar bij Sainz zou dat best een nodig kunnen zijn.
Gasly naar Toro Rosso en klaar voor een prima volgend seizoen.
Waar Max, met de RB14(JC), zijn eerste wereldtitel binnenhaalt.
Giovinazzi en Mick Schumacher voor Palmer, Wehrlein en, of Stroll, van deze laatste twee zie je, dat zij de snelheid niet aankunnen.
Als Bottas het goed blijft doen wordt hij toch kampioen en niet Vettel? Naar Mercedes gaan is dan niet logisch en als hijzelf kampioen wordt met Ferrari evenmin. Overigens wat stelt een pre-contract qua geldigheid eigenlijk voor, ooit van pre-contractbreuk gehoord? Heeft een groot gaan-we-echt-een-keertje-doen gehalte.
Volgens mijn is een pre-contract niet veel meer dan een intentieverklaring, dus stelt IMHO geen reet voor.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).