Politie vindt oplichters van kenteken AB-Lezer, crasht op dak

Auteur: , 79 Reacties

Het loopt vooralsnog niet goed af.

Ford Focus diefstal

Het kan soms snel lopen. Gisterochten attendeerde waarde collega @RubenPriest over het feit dat een Autoblog-lezer de dupe is geworden van kenteken klonen.

Kort samengevat: een onverlaat had het kenteken van Autobloglezer Dave gekopieerd en reed daarmee rond. Alle boetes kwamen bij Dave binnen. Dave heeft zelf een Ford Focus ST-Line van het allernieuwste type, terwijl de overtredingen werden begaan met een Focus ST van het vorige type. Alle overtredingen waren begaan in en rondom Heerlen.

Mede naar aanleiding van het artikel van gisteren is de plaatselijke Hermandad erop uitgetrokken om het sujet in de kladden te grijpen.

Eerst het goed nieuws: De Focus ST met het gekopieerde kenteken is dus gevonden! Helaas was de aanstaand gedetineerde niet geïnteresseerd om te stoppen en zich over te geven aan de lokale autoriteiten sprintte hij weg. Tussen Schinnen en Oirsbeek werd de achtervolging ingezet.

Tijdens die achtervolging kwam de politie in aanraking met een tegenligger. De agent in kwestie probeerde uit te wijken, maar schampte de tegenligger desalniettemin. Dat moet met een hoge snelheid gebeurd zijn, want de politie auto raakte op zijn kop. De agent is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht, aldus de politie. Vooralsnog zijn de daders net als The A-Team voortvluchtig.79 reacties

ik veronderstel dat de dader dan nog voortvluchtig is?
@dbonline: Yup, en doordat hij weg reed van de achtervolgende politie worden zijn problemen alleen maar groter.
@dees: DADERS TE PAKKEN?

https://l1.nl/achtervolging-eindigt-tegen-lantaarnpaal-oirsbeek-18016
@erik2907: zijn ze bij voorbaat gepakt? 😜 (het is een bericht uit januari 2014
@dbonline: met de nieuwe Awwwwdiiee hadden ze nm wel gepakt!
@dbonline: Aangezien de beste agent niet zo best kon sturen, beetje knullig dit.
@atrak: ah, u was er bij?

Genoeg volk wat zelfs met hulpdiensten met loeiende sirene over het hoofd ziet dus een eventuele conclusie over de rijvaardigheid van de agent in kwestie is wel erg voorbarig.
@atrak: Kijk anders even op de website van 1Limburg, daar zie je hoe die politiewagen op z’n kop ligt, maar veel belangrijker: Je ziet hoe smal de wegen daar zijn. Het is dus wel erg makkelijk om zomaar te roepen dat het aan de stuurmanskunsten van de agent ligt.
@atrak: zo’n focus st stuurt toch wat strakker dan een vw touran. Miss moet de politie daar eens over nadenken. Hoe goed ze ook kunnen rijden..
Hopelijk hebben ze er beelden etc. van zodat de dader een gezicht krijgt… Ze weten in ieder geval de regio waarin hij zich bevindt…
@sulobb: ze hebben wel het kenteken genoteerd….
Echt een parasiet, enkel problemen voor anderen veroorzaken. Hopelijk wordt ie snel gepakt en vinden ze nog wat redenen om die uit de samenleving te houden…
@onehp: hoop het ook. Ik heb namelijk nog ook een stapel papierwerk voor een civielrechtelijke procedure voor hem liggen.
@daveb: dan hoop ik voor jou eigenlijk dat ie niet te lang hoeft te zitten. Van een kale opgesloten kip valt weinig te plukken.
Maar veel succes en sterkte! Benieuwd hoe het afloopt
What a movie!
@momo: hier beeld van het resultaat:
Politiewagen op de kop tijdens achtervolging – http://www.1limburg.nl/l/83763 #1Limburg http://www.1limburg.nl/l/83763
@momo:

Police academy 27 ..
Les voor de politie. Zo’n geval zet je eerst vast (dat ie niet kan wegrijden) met liefst anonieme wagens, dan pas ga je vragen stellen….
@onehp:
zo’n geval zijnde (goede inlichtingen erg belangrijk):
gestolen kenteken
hoge snelheidsovertredingen
gestolen benzine
misschien ook gestolen auto
———————-
= die gaat vast niet mooi stoppen…
@Onehp: Ze zullen er in dit geval misschien helemaal niet gericht naar aan het zoeken zijn geweest. Wellicht kwamen ze tijdens het surveilleren gewoon de betreffende auto tegen waarover ze al waren ingelicht. Dan is het gewoon een kwestie van handelen, al helemaal in een opvallende politiewagen
@1audi1: gewoon doorzeven on sight. Het meest effectieve.
@unknown32: oops foutje, was de rechtmatige eigenaar, niet zo eenvoudig verschillende jaargangen van automodellen uit elkaar te houden voor gewone agenten…
@onehp: De originele auto staat bij de dealer voor het oplossen van een probleem, dus de originele auto is niet op de weg.
@1audi1: precies, mogelijk ging de automatische kentekenscanner wel “bliep, bliep” en kwam er op het display “aanhouding gewenst” .
@mashell: waarschijnlijk, maar misschien had er moeten staan, ‘hoog vluchtgevaar, wacht op versterking’. Een achtervolging wil je liefst ontwijken voor iedereen, al helemaal als het een best snelle auto is met de eerder vernoemde criteria.
@Onehp: als we jou toch niet hadden om de politie dit allemaal te leren…
In de artikelen waar de politie niet in actie komt, maar rustig wachtig op versterkingen is het commentaar meestal ook niet mals.
Ik zeg hulde voor de inzet van deze agent, hoop dat de verwondingen meevallen en hij weer snel door kan met zijn goede werk
@hehe: geen kritiek, enkel constructieve suggestie die misschien een betere afloop had mogelijk gemaakt. Mag dat? In Zweden doet de politie zelfs geen achtervolgingen meer door het gevaar, dus dan moeten ze vanaf het begin goed inklemmen, of een beter moment afwachten om in te grijpen…
@Onehp: je verwonderen mag en denken over betere alternatieven vind ik zelfs een goede eigenschap.
Ik persoonlijk denk echter dat het volgen van een crimineel in een opvallende politieauto zonder dit in een achtervolging te laten uitlopen niet altijd een keuze voor de agent is.
Of je moet de crimineel laten gaan, maar zolang er beperkt risico voor omstanders is lijkt me dat ook niet wenselijk.
@onehp: ik kan me zo voorstellen dat “hoog vluchtgevaar, wacht op versterking” alleen op de wat zwaardere misdaden van toepassing is. Dus niet een paar snelheidsovertredingen en tanken zonder te betalen. Inmiddels zal de prioriteit na de vluchtpoging wel wat opgeschaald zijn.
@mashell: waarschijnlijk. Mijn punt was enkel dat als iemand bij de politie dit geval op voorhand had bekeken, men redelijk eenvoudig had kunnen zien dat er een hoog vluchtgevaar is. That’s all folks ;)
@1audi1: de eenheid is aangestuurd na een melding van een mede autoblogger. Er is namelijk voor dit hele gebeuren nog telefonisch contact met mij geweest door de politie.
@daveb: wel mooi dat het balletje via het blog is gaan rollen. Hulde voor de melder. Jammer dat de dader niet is opgepakt maar hopelijk komt er nu wel een einde aan de overlast.
@bakboord1: dat zeker. Fiatfiat ben ik ook zeer dankbaar. Mocht de auto nog ergens te zien zijn blijf dan bellen. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om deze auto:
https://www.google.nl/amp/s/www.presseportal.de/blaulicht/pm/amp/65841/4246413
@onehp: Tuurlijk! Elk politiekorps heeft even een paar onopvallende politie-auto’s klaar staan voor dit soort ‘kleine’ gevallen.

On topic: Ik mag hopen dat voor zo’n tyfusasociaal ook nog eens negeren van stopteken en vluchten voor politie erbij komen. Achter slot en grendel dit soort kanslozen.
@hardleers25: heb de politie dit eerder al zien doen, was wel de randstad denk ik. Kwestie van een goed risicoprofiel te maken? Dat er een politieauto voorbij rijdt is niet zo speciaal, betekent niet dat je moet ingrijpen… Nu ja, enkel een suggestie om toekomstige gevaarlijke achtervolgingen te vermijden… Makkelijk spreken uiteraard, is ook enkel suggestie voor volgende keer…
@onehp: je hamert wat te hard op die spijker, onehp. Toevallig van plan om binnenkort naar NL te komen met die Seat van je? ;-)
@bara: geen plannen nee, waarom? Ik sloeg maar één keer goed op die spijker, maar anderen probeerden hem los te maken, en ik maar slaan dan… ;)
Nou, de politie zit er in ieder geval bovenop.

Hopelijk is het letsel van de agent niet te ernstig.

En dumpt de crimineel maar snel het kenteken omdat hij weet dat hij gericht gezocht wordt.
@fanboy: zodat de volgende onschuldige automobilist slachtoffer wordt van dit koekoeksjong? Lekker dan…
@potver7: Liever niet nee. Maar dit is wel het voorbeeld van hoe handhaving werkt. Dat er dus een pakkans is. Hij kan dus niet meer denken dit te kunnen doen zonder gevolgen.
@fanboy: dan kan hij beter de auto dumpen
Eeuwig zonde dat ze hem niet meteen bij de kladden hebben kunnen grijpen. Idioot. Hopelijk gaat het de met de gewonde agent verder goed.
@pomoek: Inderdaad. Kans dat er nu nog een heterdaad uit gaat komen is nihil tot niet aanwezig.
Tja, die pak je nu dus niet meer door een gebrek aan focus.
Het kan toeval zijn natuurlijk maar wel weer opvallend dat de politie in actie schiet na berichtgeving in de media.

Eigenlijk best treurig dat dit soort artikelen nodig zijn om wat aandacht te krijgen van de politie. De beste man had hier al een tijd last van. Kun je de agenten zelf niet kwalijk nemen natuurlijk maar het is van de zotten.
@sketcher: best een gevaarlijke conclusie. Op basis van deze berecihtgeveng controleren dat de politie zich wat aantrekt van media aandacht. De conclusie dat de crimineel een enorme sukkel is dat deze ondanks de media aandacht toch weer de weg op gaat is een veel veiliger conclsie.
@mashell: Gevaarlijk nog wel. Dat de dader een sukkel is zal ik niet ontkennen. Denk dat het geen AB bezoeker is maar het is sowieso dom om in de zelfde regio te lang met een vals kenteken te gaan rijden.
@sketcher: niet geheel waar. Aangifte is gedaan en kenteken in ANPR geladen. Dan is het afwachtrn. Candaag is de auto gespot door een mede blogger en daar is door de politie op gehandeld. Er is van trvoren namelijk telefonisch contact met mij geweest.
@daveb: Duidelijk, toch gespot dus, super.

Het zou alleen niet de eerste keer zijn dat iets boven op de stapel komt en er plots wel initiatief genomen wordt ba media aandacht.

Heel fijn dat het nu voor jou in elk geval stopt en je binnenkort van de bonnen regen af bent.

Je zei eerder dat je ook een ander traject aan het bewandelen was. Probeer je vanwege andere problemen de auto terug te geven aan de dealer? Succes. Ken hier in het VK ook iemand die dat probeerde te doen na heel veel problemen. Valt niet mee.
@sketcher: Klopt maar ik wilde het in deze wel even ontkrachten. En je aanname van dat andere traject klopt ook.
Ik denk dat deze man momenteel of de auto niet meer gebruikt of de platen eraf heeft gehaald en heeft vervangen voor de oorspronkelijke platen of een ander setje gekopieerde platen. Die gast weet nu waarschijnlijk wel dat hij gezocht wordt. Jammer dat de politie crashte en niet die bloedzuiger in de focus.
@sportevo: vermodelijk gaat het om deze auto. Locatie van de diefstal is nabij de plek waar de auto vaak gespot is.
https://www.google.nl/amp/s/www.presseportal.de/blaulicht/pm/amp/65841/4246413
Gewoon sneller schoten lossen op dit soort tuig van de riggel! Banden lek schieten dat soort dingen, of dat leipe apparaat gebruiken wat men in de Vs gebruikt, waar een soort net om de banden wordt verstrikt en je tot stoppen dwingt.
@ghost: In dit geval lijkt mij dat niet de juiste oplossing. De wegen tussen Schinnen en Oirsbeek zijn niet bepaald breed. Een enkele baan heen en een enkele baan terug, met in de meeste gevallen het fietspad op de weg. De kans dat zo’n klojo in een rappe Ford dan de andere weghelft opschuift of tegen een woning aan klapt is gigantisch groot in dat gebied.
@ghost: ja keihard aanpakken, lekker Amerikaans veel geweld inzetten, altijd een goed idee. Gaat nooit mis.
@mashell: lekker Hollands, geen geweld, gaat wel mis, daders ontkomen. Die gasten lachen zich weer helemaal dood!!
@mashell:

Idd ..
Je moet verkrachters altijd een 4de kans geven om iemand te verkrachten ..
@ghost: *richel
@ghost: Banden lek schieten op een rijdend voertuig is helaas niet zo makkelijk. Tenzij .50 #geefdepolitiemeerfirepowah
Hoe moeilijk kan dit nou zijn, zoveel Focus ST’s zijn er toch ook weer niet? Gewoon even de RDW data in duiken en filteren op vermogen en kleur. Dan nog specificeren op omgeving Heerlen en je houdt er misschien 5 over…
@jdbn: je gaat ervan uit dat de Focus ooit netjes aangeschaft is geweest volgens de regels. Proberen waard uiteraard, maar kan net zo goed gestolen zijn in pakweg Italië of zo..
@jdbn: misschien is het vinden van de persoon nog niet zo moeilijk. Als je dat koppelt aan een bepaalt asociaal profiel, heb je m misschien zo. Lastiger is het om te bewijzen dat deze persoon schuldig is; want je mag verwachten dat die gestolen platen er nu weer af zijn.
@gregorius: Het is te hopen dat de politie de auto in tegengestelde richting zag rijden, dan is de persoon in kwestie wellicht herkenbaar in beeld gebracht op de dashcams.
@edge: niet elke politieauto is voorzien van dashcams. Er zijn echter wel beelden van hem bekend en die zijn gevorderd door de politie.
@daveb:

Nee knul ..
Dingen zijn allemaal voorzien van een dashcam ..
Flitspaal op de heerenweg in heksenberg heerlen. Bekend punt ook al vaker geflitst. Zuid limburg, je zal er maar wonen
@v6ti: dit maakt mij nieuwsgierig, vaker geflitst en ‘kritiek’ op het wonen in Limburg. Als je vaker geflitst bent, dan weet je toch dat die paal er staat?
@erik2907: wellicht sponsort hij graag het CJIB..
@erik2907: Hij neemt het waarschijnlijk voor lief. Zolang ie maar zo snel mogelijk uit Limburg is!
@v6ti: Ach, ik kwam er dankzij die flitspaal achter dat ze hier in Nederland ook van voren flitsen. Ook al zoiets stoms.
Hij zal nu wel gewisseld zijn van kenteken? Met de APR camera’s hebben ze je anders binnen 10 minuten. En nu er een agent bij betrokken is zal er wel werk van gemaakt worden.
Als ze de schade gaan verhalen op het kenteken ..
Dan kan je me oprapen hier ..
@lincoln: wat denk je zelf. Stukken en bewijslast plus krantenartikels liggen al bij de verzekering.
@daveb:

Dus jij hebt het politiewerk zelf al gedaan ..

Zegt toch genoeg hoop ik ..
Na het lezen hoopte ik even dat de dader op zijn dak lag.
@gandini: “van de titel” hoort er nog ergens tussen…
Auto is na de achtervolging nog gespot in Aachen.
@daveb: vergeten te vermelden. Met nog steeds mijn kenteken….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).