Dit kost de vernieuwde Kia Niro

Auteur: , 6 Reacties

De prijzen zijn bekendgemaakt.

In februari maakte Kia bekend dat de Niro Hybrid en Niro Plug-in Hybrid in het nieuw zou worden gestoken (meer info hier). Wat de Koreanen toen nog niet bekendmaakten was het prijskaartje dat beide hybride auto’s zouden gaan krijgen. Daar is nu een antwoord op gekomen.

De Niro Hybrid is er vanaf 28.995 euro en de Niro Plug‑in Hybrid kost 36.195 euro. Daarmee is de stekkerauto een stuk duurder in vergelijking met zijn stekkerloze variant. Of de volledige elektrische eNiro ook een update gaat krijgen is niet bekend. Zijn technische broer, de Hyundai Kona Electric, is wel van een update voorzien met onder meer de introductie van 3 fase laden.

Beide modellen komen met een 1.6 GDi viercilinder benzinemotor met 141 pk. Sinds de introductie in 2016 heeft Kia al meer dan 16.000 stuks van de hybride Niro verkocht. Nu moet men het vooral hebben van de volledige elektrische Niro, die aantrekkelijk in de bijtelling is. Vanaf juli staan beide auto’s bij de dealers. Bestellen kan nu al.6 reacties

16.000? Zal wel alleen NL zijn dan?
“Verkocht” geeft een vrij vertekend beeld, aangezien deze auto alleen maar door opritridders wordt geleast.
@miata93: Zal niet zo extreem veel verschillen met de meeste andere auto’s. Overigens kopen leasemaatschappijen ook gewoon auto’s.
De 1.6gdi heeft geen 141pk. Samen met de electromotor heeft hij 141pk.
Ik vind dit zo’n fantasieloos model, elke keer als ik er een zie rijden denk ik: waarom? Is er echt geen leuker alternatief?
wat is er zo vernieuwd aan? De auto blijft er out uit zien. Die achterlichten kan toch niet anno 2019?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).