Porsche 918 in vlammen op bij tankstation [video, updated]

Auteur: , 28 Reacties

Als de Porsche 918 nog moest bewijzen dat het een hypercar is die zich kan meten met zijn Italiaanse broeders, dan bij dezen: het eerste compleet uitgebrande exemplaar is een feit.

Porsche 918 brand

Rampspoed voor een Canadese Porsche 918-eigenaar gisteravond: zijn dure Duitse elektrospeeltje van pakweg een miljoen pegels ging bij een tankzuil even ten noorden van Toronto in vlammen op. Omdat het 2014 is, verschenen er direct beelden van online, inclusief een video gefilmd door een vrouwmens dat hopelijk beter is in haar werk dan in het maken van video’s, want mijn God: hoe moeilijk kan het zijn om een camera te richten en stil te houden?

Met het verschijnen van de beelden dringt zich direct de volgende vraag op: heeft het vuurspook nu ook Porsche achterhaald? Tot het verschijnen van de 991 GT3 hoorden we nagenoeg nooit iets over brandende Porsches, en sindsdien is de frequentie ervan redelijk opgeschroefd. Deze vraag is echter prematuur, we weten niet wat de aanleiding voor de brand was. Voor hetzelfde geld stak de eigenaar een peuk op tijdens het bijtanken.

Ondanks de vlammenzee bleef het tankstation gespaard, waarschijnlijk vanwege de aanwezige afsluiters.

Porsche 918 brand

Terugroepactie

Eerder dit jaar riep Porsche 48 exemplaren van de 918 Spyder terug wegens een klein issue met de draagarmen van de achteras: de gemonteerde exemplaren konden onder extreme omstandigheden breken. Na deze kleine recall is bovenstaande 918-barbecue het tweede smetje op het blazoen. Porsche zal ongetwijfeld een team ingenieurs richting Canada sturen om de precieze toedracht van de fik te achterhalen.

De bron van de foto’s is niet helemaal duidelijk, zodra zoiets online komt verspreidt het zich [drumroll] als een lopend vuurtje. In ieder geval pikte Jalopnik het rap op. De shaky video (bij gebrek aan een andere versie) vind je op autojunk.

Update: de 918 was in bezit van Michael Wekerle, een financieel expert. De eerste berichten duiden op een paar druppels benzine die tijdens het tanken overliepen, en de hete uitlaat (die bij de 918 hoog geplaatst is) raakten. De rest is geschiedenis. Het vuurtje brandde ongeveer 15 minuten.28 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Schiesse passiert, maar om nou op deze manier aan te willen tonen dat jij je kan meten met de echte sportwagen merken..
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@sir_smokalot:

Prematuur? Serieus joh?

Soms heb ik het idee dat meneerrooktteveel op goed geluk een woordenboek openslaat en enkele woorden selecteert die hij vervolgens in zijn artikelen gebruikt. Ik merk dat woorden vaak in de verkeerde context worden geplaatst.
@drugsrunner: voorbeeld?
@drugsrunner: Voorbarig dan. Zo je wilt.
@drugsrunner: Het valt niet mee he, die maandagochtend…
@drugsrunner: Prematuur is niet verkeerd gebruikt in deze context…
@drugsrunner: Leuk allemaal, ik zit te wachten op m’n handel. Rij is door joh :p
@E34M5Touring: Hahahaha +1
Een echte supercar dus…..
Belangrijkste vraag in deze situatie: Is it on tape?

De vraag of je misschien hulp moet verlenen of juist als de wiedeweerga moet maken dat je wegkomt komt niet meer in ons op. Zolang we maar alles wat we meemaken kunnen sharen met onze Facebookvrienden.
@moveyourmind: In geval van een brand bij een benzine station kan je best zo ver mogelijk uit de buurt blijven. Zeker als je ziet dat er niemand meer in nood of zelfs maar in de buurt van het tankstation is.
@fejjie: Inderdaad, daarom zouden ze zich drukker moeten maken om weg te komen dan om het te filmen. Het is overigens wel zo dat bij een tankstation de brandstoftanks veilig onder de grond liggen en de installatie voorzien is van noodafsluiters zodat bij brand de risico’s zoveel mogelijk beperkt zijn. Neemt niet weg dat de brandende auto zelf al het nodige gevaar oplevert.

Zo snel mogelijk uit de weg gaan is naast je eigen veiligheid natuurlijk ook belangrijk om ruim baan te bieden voor de hulpdiensten.
Ik dacht dat Ferrari de rechten van spontaan vlamvatten had.. Is dit niet strafbaar?
Zieke rev’s! Meer vlammen dan een Aventador!
Wilkommen bei die VW-Familie!
Er was teveel getankt en daardoor kwam er wat brandstof op de hete uitlaat. Dit schijnt de oorzaak te zijn gwst.
Zonde!
Als ik dit plaatje zie
http://richtsai.com/2013pebble/slides/036-Pebble-Beach-918-Spyder-fuel-cap.JPG
dan denk ik gelijk aan iets met benzine morsen op de (warme) uitlaat pijpen boven op de auto.
Gezien de brand aan de linkerkant van de auto is bij een tank station.
@kjeld: ik zat ook meteen met die gedachte!
@kjeld: Ik vind ook dat die uitlaatpijpen gewoon op de verkeerde plaats zitten. Ik vind juist twee/vier gigapijpen naast een diffusor veel mooier, ik vind dit een beetje raar.
@mercedesclk350: Die pijpen zitten daar niet voor de sier. Het is net als F1 van vorig jaar, de uitlaatgassen worden gebruikt voor extra downforce doormiddel van de taartschep achterop de 918.

Mooi is dus geen argument. Als je gevaarlijk zou zeggen dan zou je een punt hebben ;)
@kjeld: Klopt. Dit kwam ik ook tegen op Facebook.
https://www.facebook.com/AutoblogCanada.Page/posts/701988916548181
@GeoBem007: Het lijkt mij wel een goede rede voor een terugroep actie. Dit is gewoon heel gevaarlijk en een slecht ontwerp.
Als ik in de Amerikaanse “road safety board” zou zitten zou ik gelijk alle Porsche 918’s niet meer veilig verklaren en een import verbod opzetten.
De betreffende (?) 918 Spyder in betere tijden… http://www.youtube.com/watch?v=8arXs04D2Rs

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).