Porsche 918 Spyder vliegt het publiek in, 21 gewonden

Auteur: , 32 Reacties

Een jaarlijks auto-evenement op Malta is uitgedraaid op een ramp.

Porsche 918 Spyder vliegt het publiek in, 21 gewonden

Op de Paqpaqli ghal-Istrina motorshow, georganiseerd op het vliegveld van Malta, is vanmiddag een Porsche 918 Spyder op volle snelheid van de baan geraakt. Ooggetuigen melden aan Times of Malta dat de Porsche met een achterwiel in het gras terecht kwam, waarna de auto begon te spinnen en door de barrières vloog. De Porsche kwam tot stilstand op een plek waar veel toeschouwers en auto’s stonden.

Er zijn zeker 21 mensen gewond geraakt. Twaalf zijn zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis, waarvan er drie in kritieke toestand verkeren. Er zijn beelden van het ongeluk gemaakt. Bijzonder vervelend videomateriaal. Wie ze wil zien kan hier terecht.

Porsche 918 Spyder vliegt het publiek in, 21 gewonden32 reacties

Verschrikkelijk!
Akelig, denk je een dagje weg te gaan met je kind, krijg je dit… Sterkte!
Ter info, het was Paul Bailey die er vanaf schoof… Hij had alle drie de wagens (Laf, 918 en P1) bij zich daar in Malta.

Als je naar de beelden kijkt vraag je je af, hoe het kan dat men vijf meter van een dergelijke baan af kan staan met dergelijke hekjes als bescherming. Tijdens een popconcert hebben ze betere hekken.

Doet me een beetje denken aan het verhaal rond de monstertruck in Nederland en de gele Koenigsegg die van de baan vloog enkele jaren geleden.

MR
@marc_rutten: beelden?
@mylvan: check de video’s via de link in het verhaal, het is zijn wagen. Nummerplaat is idem, het staat zelfs op de pagina zelf dat hij de eigenaar van de wagen is. Daarnaast is het zo in de UK dat de eigenaar de enige rijder is van de auto, soms staat je vrouw of een ander familielid bij je op de verzekering, maar je kan niet zo maar iedereen aten rijden in een auto. Niet zoals wij dat in Nederland doen. Dus de kans is zeer groot dat hij zelf reed.
@marc_rutten: thnx.
@mylvan: Je hoort hem zelfs in de video roepen “Haal een ambulance” (in het Engels natuurlijk), dus ik denk dat ie binnenkort een P1 en LaF in de aanbieding heeft… Hij zal wat geld moeten ophalen voor wat schadeclaimpjes…
@marc_rutten: als je geld hebt voor die autos kan je het betalen, en ik denk dat het op eigen risico was.
@thimochand: hij was serieus op zoek naar centjes om ze te kunnen blijven rijden. Hij verzon allerlei events en dingen om aan geld te komen. Hij zal niet aan de grond zitten, maar echt rijk is ie niet meer.
@marc_rutten: Je ziet hem volgens mij ook in dat eerste filmpje met een flink bloedende hoofdwond lopen en in het tweede filmpje met een volledig verbonden hoofd zitten. (Herken hem aan het t-shirt wat hij ook aan heeft op de foto met zijn p1 die ook op de site staat).
@carfreakjim: zijn vrouw zit naast hem…
@marc_rutten: Wat een gelul weer…Bailey ”haalt” inderdaad geld op, maar dit is puur voor goeie doelen waar hij het aan doorgeeft. Je denkt toch zeker echt niet dat hij al die autos heeft en dan met zn handje op staat te houden dat ie weer een rondje mee kan rijden?

Door zn autos te gebruiken bij verschillende charities is ook nog is voordelig met de belasting op meerdere manieren.

OT: Ik hoop dat Bailey de juiste verzekering heeft, wat ik wel aanneem…Eerste gedachten zijn uiteraard bij de slachtoffers, die auto komt wel weer goed.
@marc_rutten: maar het was op een afgesliten weg dan geldt dat toch niet want geen (reguliere) verzekering.
Hoewel ik niet alles in detail hoef te zien: filmer, zoom uit als je dichtbij wil gaan filmen..
@stfu: Ja goede tip, de filmert zal zeker op een Nederlands blog kijken.
@stfu: Sowieso onbegrijpelijk dat je door blijft filmen als je dit door je lens ziet…

Óf je flikkert de telefoon weg en gaat die persoon die nog geen meter vóór je gewond op de grond ligt helpen. Én als je geen hulp kan bieden zorg dan in ieder geval dat je niet in de weg loopt en gebruik dat kloteding dan op zijn minst om de hulpdiensten te bellen. Ik kan hier echt kwaad om worden.

Maar goed, daar hebben de slachtoffers niets aan. Hoop dat ze er allemaal weer bovenop komen.
@moveyourmind: deels eens. Anderzijds: dit is wel nieuwsvergaring en documentatie. En wie weet hebben ze nog iets aan de beelden.
@stfu: die beelden zijn waardeloos. Wat drama-filmer. En dan ook nog die letters erdoor zetten om er geld aan te kunnen verdienen?!?!?
@moveyourmind: Hier zou ik het volledig mee eens zijn mits dit op de openbare weg zou zijn gebeurt. Dit is een echter op een supercar event. Er zullen dus waarschijnlijk enige medewerkers aanwezig zijn. Beter laat de random persoon die dit filmt dat aan de medewerkers over, zij weten beter wat er moet gebeuren en zijn hopelijk enigszins op dit soort situaties voorbereid. Als iedereen ineens de hulpdiensten gaat bellen wordt het ook wel onoverzichtelijk.
Ik weet wel dat als ik zo’n event zou organiseren dat ik sowieso al een paar ambulances had klaarstaan, simpelweg uit voorzorg. Ik kan me niet voorstellen dat er geen hulpdiensten al aanwezig waren (ambulance, politie of brandweer).
Pfoe heftig!!
nare beelden.

Maar net als bij het monstertruck drama vind ik dat het grootste deel van de schuld bij de organisatie ligt.

Iedereen maakt fouten, nog professionele coureurs, en dan kunnen dit soort dingen gebeuren.
De organisatie moet zorgen voor de veiligheid van de toeschouwers.
Ook al geeft dat ook geen garantie getuige het ongeluk op de Nordschleife eerder dit jaar.
Zonde van die 918! Nee beterschap aan de gewonden
Op nos.nl staat dat het achterwiel losschoot en daardoor geen controle meer. Oei.
Volgens mij staat dat ding daar gewoon op 4 wielen.. @stfu:
-edit: nutteloze bijdrage-
-edit: nutteloze bijdrage-
@zoraul: laat ik het houden bij: ik hoop voor jou dat je nooit op pijnlijke wijze hoeft te leren hoe monumentaal stompzinnig je reactie is.
Op de radio zeiden ze dat het wiel eraf vloog.
@audirijder: Hoorde ik net ook toevallig. Toen nogmaals even de nare beelden gecheckt, maar volgens mij is dat echt niet het geval. Lijkt me ook stug dat dat bij een auto van dit caliber zou gebeuren. Zeker gezien de leeftijd van de auto.
Ik snap sowieso niet wat je met zulke auto’s op Malta moet. Ze hebben daar niet eens een snelweg. Alles is hier dus speciaal voor ingevoerd……..
Heftig zeg!
Altijd triest als een leuke dag zo moet eindigen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).