Porsche en Mercedes zijn lief voor elkaar

Auteur: , 17 Reacties

Make peace, not war.

Mercedes-Benz E 500 Limited (W124) '95

We zagen het geregeld voorbijkomen: online fifties tussen Audi, BMW en Mercedes. Wie heeft de grootste, snelste en beste. Natuurlijk was dat zeer vermakelijk, maar ook een beetje kinderachtig. Daarbij geeft het ook geen goed beeld van hoe die merken met elkaar samenwerken. Ondanks dat het concurrenten van elkaar zijn, moeten ze gezamenlijk dezelfde problemen aanpakken. Denk aan de autolobby in Duitsland (daarbuiten ook overigens), daar zijn het juist de deze merken die uitstekend vertegenwoordigd zijn.

Maar ook op compleet andere schaal hebben de Duitse autobouwers met elkaar te maken. Wat te denken van de twee grootste musea in Stuttgart? Eentje is van Mercedes-Benz, de andere van Porsche. Het museum van Porsche bestaat inmiddels 10 jaar en het is het Mercedes-museum dat dat viert. Wat sympathiek! Met name de manier hoe ze dat gedaan hebben.

Porsche 550A Spyder '55

Wie nu het Mercedes museum een bezoekje brengt, zal daar naast een heleboel Mercedessen ook een heuse Porsche aantreffen. In de koebocht met alle Zilveren Pijlen staat namelijk een Porsche 550A Spyder. Maar wacht, Mike, er is meer! Op vertoon van hun bedrijfs-ID krijgen alle Porsche medewerkers gratis entree voor het Mercedes-Benz Museum tussen 31 januari en 10 februari.

Mercedes - Porsche

Daar houdt de samenwerking niet op. Zo werken beide musea slim samen. Wie een kaartje koopt voor het Mercedes-Benz museum, krijgt automatisch 25% korting op een kaartje voor het Porsche-museum en vice versa. Mercedes en Porsche hebben een lange historie samen. Zo werd de E500 / 500E gebouwd bij Porsche. Ook werkte Porsche oprichter Ferdinand Porsche aanvankelijk bij Daimler, voordat hij zijn eigen bedrijf begon.17 reacties

Het combiticket is er al vele jaren voor de bezoekers aan Stuttgart. Overigens: Porsche museum vond ik zelf mooier dan Mercedes Benz.
@maximusnl: ik heb dat precies andersom. Dat Porsche museum is een prima manier om een half uurtje in Zuffenhausen door te brengen (dat zal de reden zijn dat er vaker ben geweest dan in het Mercedes museum, maar bijzonder is dat Porsche museum niet) het is vooral klein. Overigens is de Staatsgalerie met afstand mijn favoriete museum in Stuttgart.
@mashell: die laatste kende ik nog niet. Wel eens met je dat Porsche klein is, vind alleen de collectie daar mooier. Bij MB is wel de muur met racewagens imponerend. Ach als je naar Stuttgart gaat luister niet naar mij en ga naar alle drie 😉 het is een bezoek meer dan waard.
Leuk zo’n samenwerking, is natuurlijk een veredelde marketingstunt. Maar buiten dat, mooie museums. Met name het Mercedes museum is erg indrukwekkend. Een stuk groter dan het Porsche museum en met een enorme hoeveelheid aan auto’s. Absoluut een aanrader, niet alleen voor autoliefhebbers!
@merc-94: size doesn’t matter…. ik zelf vind het porsche museum een stuk indrukwekkender
@soulmaster: Die in Gmünd misschien, die in Sturtgart is nou niet echt bijzonder of speciaal…
@johnhert: Ben ik het volledig mee eens. Viel mij enigszins tegen, had meer verwacht. Na1,5 uur was ik er wel doorheen, bij Mercedes zat dat iets anders. Heb er uren doorheen gestruind om telkens weer iets nieuws en gaafs tegen te komen. Vooral die tijdelijke exposities zijn leuk, staan vreemde/aangepaste/bijzondere auto’s uitgestald. Van vrachtwagens tot bussen tot personenauto’s. Doen ze erg leuk.
@merc-94: Inderdaad. Mercedes heeft dan ook wel het voordeel dat het een verscheidenheid aan soorten en types voertuigen heeft gebouwd waar op het moment vrijwel geen andere fabrikant ter wereld, met uitzondering van misschien Renault, kan tippen.
Inmiddels al meerdere keren in het Mercedes museum geweest.
Blijft voor mij met stip het mooiste museum ‘in the world’.
Trek er gerust een halve dag voor uit, al is ook makkelijk om er een hele dag voor te gebruiken.

Het Porsche museum is zeker ook de moeite waard, maar de collectie is aanzienlijk kleiner en het overgrote deel zijn de 911’s in alle mogelijke varianten.
Dit nieuws is hier toch al eens gepasseerd?
Heerlijke foto boven dit artikel.

Wat was die W124 toch een mooie dikke Mercedes. Een Mercedes van de oude stempel, toen de boekhouders zich nog niet met de ontwikkelingsafdeling mochten bemoeien en de marketingafdeling maar moest zien hoe ze die auto’s met hoge kostprijs kwijt zien te raken.
Niet de grootste samenwerking tussen de twee merken, maar wel een fijn voorbeeld van hoe het ook kan.
Een beetje verder in Munchen, het BMW Museum.
Beide wel echt een aanrader, kleine maar erg fijne collectie bij Porsche en een gigantische collectie bij Mercedes.
Wat is een koebocht voor iets? 😂
Porsche Museum ben ik al eens geweest, een aanrader!

Mercedes staat nog op mn lijstje, wellicht dit jaar nog een keertje!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).