Porsche is de snelste op kletsnatte Le Mans-testdag

Auteur: , 21 Reacties

Over exact twee weken weten we wie de 24 uur van Le Mans gewonnen heeft, maar voorlopig ligt de focus vooral op de voorbereidingen. Vandaag stond de officiële testdag op het programma.

Porsche is de snelste op kletsnatte Le Mans-testdag

De grotendeels natte test leverde weinig verrassingen op, want Porsche, Audi en Toyota bezetten de eerste acht posities. Brendon Hartley was de snelste (3:21.061) in de Porsche 919, op ongeveer een seconde gevolgd door Porsche-collega Neel Jani. Hartley noteerde zijn snelste rondetijd aan het begin van het tweede uur, toen het heel even droog bleef op Circuit de la Sarthe. Jani deed dat ’s ochtends, net voor het begon te regenen.

Stiekem waren we vooral benieuwd naar de prestaties van de Nissan GT-R LM NISMO. Als we de testtijden als leidraad gebruiken, dan hoeven we dit jaar nog geen rekening te houden met de Japanners. Olivier Pla (18e) was namelijk dik twintig seconden langzamer dan Hartley en moest zelfs verschillende LMP2-auto’s (pijnlijk detail: bijna allemaal met motoren van Nissan) voor zich dulden. Ook de andere twee fabrieksauto’s van Nissan (29e en 32e) konden nog geen potten breken.

De Belg Laurens Vanthoor noteerde de snelste tijd in de LMP2-klasse, waarin hij met de Ligier Honda JSP2 rijdt voor OAK Racing. Darren Turner was de beste GTE Pro in de Aston Martin Vantage GTE. Aston Martin-collega Pedro Lamy flikte datzelfde kunstje in de GTE AM-klasse.

De volledige uitslag is hier te zien.21 reacties

Als Porsche het dit jaar Audi lastig maakt moet ik toch eens gaan overwegen om volgend jaar een kaartje te kopen. Sowieso dit jaar weer wat streams volgen. :-)
@mclarenf1lm: de volledige 24 uur gratis op rtl7…
@gwnbmw: so what, streamen is badass
@mcaa: leuk!
@mcaa: streamen is badass? ik vindt op de tv kijken toch makkelijker als op mn laptop…
Leuk, maar dat Porsche snel zou zijn, daar kijk ik niet raar van op.
Nu maar hopen dat ze wat minder fragiel worden, dat is dit seizoen de achilleshiel van de Porsches.

Over de Nissans gaan veel geruchten, 1 ervan zou zijn dat ze het hybridesysteem niet zouden gebruiken.
Iemand die daar duidelijkheid in kan scheppen?
@whatdoiknow: Absolute duidelijkheid niet. Wat ik heb gelezen is dat ze het hybridesysteem alleen op de voorwielen gebruiken. De elektro-aandrijving op de achterwielen kregen ze niet (goed) werkend. Vandaar de aanpassing van de auto van 8 MJ naar de 2 MJ-klasse. Ondanks alle mediaberichten van Nissan, laten ze weinig los over de vooruitgang op technisch gebied van de auto. Denk dus dat dat ook de huidige stand van zaken is.
Concurrentie uit eigen stal! Gaat hopelijk een mooi gevecht worden.
Ik begin er echt weer zin in te krijgen! Ik ga weer heen, twijfel alleen of ik de vrije training of kwalificatie naast de race heen ga.
@piwie:
Gewoon zorgen dat je er uiterlijk woensdag bent, pak je alles mee incl. Mad Friday.
Die vrijdag is ook een groot feest, als je ziet wat er dan op de baan aan moois rondrijdt.
Ik ga zaterdagmiddag vanaf de start tot de finish zondag helemaal kijken op tv. 24H geen sociaal leven maar lekker autosport kijken
Jammer hoor Audi
Toyota lekkere winterslaap gehad? Waar ze vorig jaar nog de snelste waren kunnen ze het nu bij lange na niet bijbenen. En dat terwijl ze een speciale Le Mans versie zouden bouwen. Ben benieuwd of we tijdens de race toch een drie/vierstrijd krijgen…
@antoonniels: Toyota ontwikkelt elke twee jaar een nieuwe auto en dit jaar is het tussenjaar waarbij ze voornamelijk updates hebben gedaan (wil niet zeggen dat er niet veel verandert maar het blijft een TS040).

Zowel porsche en audi zijn allebei een klasse opgeschoven kwa energie systemen (porsche van 6MJ naar 8MJ en audi van 2 MJ naar 4 MJ). Toyota heeft ook al gezegd dat dit het laatste jaar is waarbij ze gebruik maken van hun supercapacitor. Het aller belangrijkste blijft natuurlijk dat dit maar een test is.
Audi heeft de eerste 2 races van het seizoen gewonnen, En zal denk ik ook le mans gaan winnen, Porsche legt het dit jaar af tegen audi in de race, Toyota is dit jaar zwak bezig, Audi en Porsche hebben stappen vooruit gezet, Toyota is blijven hangen,
Helaas moet ik dit jaar een keertje overslaan, met pijn in mijn hart. Wat een geweldig evenement!! Altijd weer die studie….
Kijken wat nissan gaat doen
Ze hebben nu nog 2 weken om de performance op te schroeven
Porsche maakt de LeMans weer boeiend!
Ik hoop op de Japanners.
Oehh spannend
Dat wordt een hele leuke race hoop ik!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).