Porsche Panamera facelift is poepende hond af?

Auteur: , 49 Reacties

Nog heel even en dan krijgen we een nieuwe Porsche Panamera. Ze zijn hem nog steeds uitvoerig aan het testen, nu zelfs in Qatar. Trekt Porsche de achterkant strak, maken ze de neus langer?

Hoewel de Panamera nog in een dikke laag camouflage ingepakt is lijkt er een grondige facelift door te schijnen. In basis zal de auto natuurlijk weinig veranderen. De indeling van het interieur, buitenmaten, ramen en deuren blijven grotendeels hetzelfde. Wijzigingen zijn te vinden in de koplampen, achterlichten en bumpers voor en achter. Deze heeft Porsche volledig nieuw geschetst met een flink verschil in uitstraling van de auto tot gevolg.

911 met kont

Vooral de bumpers lijken de Panamera facelift flink langer te maken. Lampen zijn een standje scherper gezet en er is een ‘haaienneusje’ zichtbaar. De grille staat schuin voorover, voor een net iets angstaanjagender blik in de binnenspiegels.

Later dit jaar onthult Porsche als het goed is deze nieuwe Panamera. Waarschijnlijk kunnen klanten het model pas in 2014 ophalen. Oh, laten we hopen dat die koplampen voortaan wat beter vast zitten.

Spyshots via @huibdevries.49 reacties

Ik zie geen verschil aan de voorkant. Before-after pictures, anyone?
@bigcar: welkom in de wereld van VAG
@Brutus: ach, zonder VAG geen porsche meer
@mightymike:
Zonder Porsche was er nooit een VAG geweest…. Wat had de wereld dan fraai geweest….
Het blijft een Moby Dick….
1 geluk voor Porsche.. veel lelijker dan een Ferrari zal het niet snel zijn..

Echt een vooruitgang is dit echter ook niet..
@dennisr:
Met de Panamera, Cayenne en Macan doen ze anders een heel goede poging om wel lelijker te zijn….
@jrk68: Hoe goed de poging ook is, het lukt ze niet om auto’s lelijker te maken dan Ferrari. En na Geneve is het helemaal duidelijk, Ferrari wint overduidelijk met de LaFugly.
@barryb:
Waar zeg ik dat het ze gelukt is…. Ik vind de huidige generatie Ferrari’s ook het aanzien niet waard….
Of moet ik je de betekenis van de term “een aardige poging” uit gaan leggen….
@jrk68: Jij doet je pic echt eer aan he.. Is er überhaupt een moderne auto die jouw goedkeuring weg kan dragen? Ik lees alleen maar; kraak hier, kraak daar.
@jerone:
Dat komt waarschijnlijk omdat je louter VAG gerelateerde artikelen leest. Als je je horizon zou verbreden dan zul je zien dat er ruim genoeg is dat ik wel kan waarderen….
@jrk68: Ik lees alles op de FP, dankjewel dat je me in een hokje probeert te plaatsen.
Het is vooral zo dat wanneer er iets te zeiken is jij haantje de voorste bent
@jerone:
Ach, iemand moet je behoeden voor de propaganda machine van VAG. Voor je het weet blijf je berooid achter dus eigenlijk heb ik het beste met eenieder voor en stel ik mijn ervaringen belangeloos terbeschikking. Wat je ermee doet staat je helemaal vrij….
@jrk68: Er is een verschil tussen ervaringen en meningen :D en de jouwe steek je in ieder geval niet onder banken of stoelen
@jerone: goed omschreven
@jrk68: Een les begrijpend lezen zou voor jou niet verkeerd zijn. Waar zeg ik dat jij zegt dat het ze gelukt is? Ik beaam wat jij zegt en dan kom je met zo’n reactie. Opzouten kneus.
@jrk68: wanneer jrk68 een Ferrari ziet negeert hij die en kijkt hij de andere kant op..
@jrk68: Naja laten we eerlijk zijn.. welk merk heeft de afgelopen tijd een auto op de markt gebracht waarvoor je nog echt je ogen iets verder op deed dan standje ‘slaap’..

Denk dat dat na de Jetta Mk2 aardig gestopt is.. (trolol :))
@dennisr: Jaguar F-type
@darkpluisje: Dat was idd een coole wagen, erg gecharmeerd van.. maar zo zijn er maar weinig..
@dennisr: ja maar een auto die en cool is en je vaak ziet heb je zelden, omdat het feit dat je ze vaak ziet ze al minder cool maakt..
@darkpluisje: Aston Martin Vanquish.
@yup923: Is ook maar meer van wat er al was.. AM is ook niet van de spannende veranderingen..
@dennisr:
Alfa 4C.
@jrk68: Dat ik daar niet aan gedacht heb.. dat vind ik absoluut een prachtige wagen..

Zijn er iets meer dan ik vanochtend dacht.. maar als je naar bijv BMW kijkt, vond ik dat ze vroeger mooiere wagens maakten, Zo ook Ferrari.. enz.
@dennisr:
4 serie coupe en eigenlijk de hele nieuwe 3 serie wel. Landrover defender ook mooi trouwens, maar die is al iets lange rop de markt
@undifined1: ‘Je moet er van houden’ zal wel een grote rol spelen in deze discussie.. maar van de nieuwe BMW’s ben ik absoluut niet gecharmeerd.. die 4 serie is een gooi in de goeie richting maar toch ook best wat redenen waarom ik hem niet zou willen, gekeken naar uiterlijk/lijnen dan..
@dennisr: it is mar krekt wat jo moai fyne no. Ik vind zelf BMW sinds Bangle daar weg is weer heel mooie auto’s maken. Maar die van voor Bangle vind ik op de e36 na ook erg mooi. Een oude Jetta heb ik dan weer niks mee.
@undifined1: noh krekt!

Tja, smaken.. :) Jetta gaat eind dit jaar weg voor een E46.. :) (Al blijf ik de jetta mooi vinden)
@dennisr: GT86
@aventador51: Klopt, zag die staan bij de dealer en is een mooi wagentje..

het feit dat er ook een subaru en nog een vaag merk precies zo is maakt hem wel een beetje un-cool maar het model is zeer geslaagd idd.
@jrk68: zonder de cayenne was er ook geen porsche meer geweest waarschijnlijk, blijkbaar met zo’n afzet zijn er mensen die dit wel goed/mooi etc vinden.
@mightymike:
Tuurlijk knul, geloof je maar braaf alles wat de PR machine uitbraakt….
@jrk68: wat zijn jou bronnen fossiel?
@solmatje:
Porsche zelf. Ruim voordat zij met deze gedrochten op de markt kwamen was Porsche alweer winstgevend. Maar daar moet je dan ook intervieuws voor hebben gelezen zoals ze in de schrijvende pers werden gepubliceerd.
Het is genoegzaam bekend dat jij dat allemaal veel te veel moeite vindt en liever loos tegen alles en iedereen je azijn zeikt.
Kijk anders even naar Ferrari, die draaien ook flinke winsten zonder hun roots te verlochenen met tractoren en lompe 5deurs hatchbacks.
@jrk68: Ok super..
Ik zeik alleen tegen jou en egocentrische figuren aan.. Grappig dat je mij beschuldigd van tegen alles en iedereen aan zeiken, terwijl jij hier de verzuurde bejaarde bent.. (over in de spiegel kijken gesproken)
Daarnaast vind ik het niet te veel moeite, maar heb ik andere dingen te doen die hoger op het lijstje staan. Het is wel duidelijk dat jij de hele dag NIETS te doen hebt met je AOW..
Eigenlijk vind ik jou ook best vies.. Hier een beetje rondhangen en domineren tussen jongens van dik 20 jaar jonger. Vind je dat fijn? Daar hebben ze ook andere sites voor hoor..
@dennisr: Een geluk ook voor Porsche dat het een Porsche is. Elke andere fabrikant had dit ding niet eens durven maken.
Hopelijk wordt de achterkant een stuk beter, veel lelijker kan ook niet dus dat zal wel lukken. De neus hoeft niet langer lijkt me?! Plak die hond trouwens ook even op een A7, past ook perfect.
“Wijzigingen zijn te vinden in de koplampen, achterlichten en bumpers voor en achter.”
Hebben ze er anti-diefstal schroefjes in gezet, of is er nog meer veranderd? :D
Porsche Panamera facelift is poepende hond af?
Porsche Panamera facelift poepende hond is af.
Geshopt bij autostyle.nl ?? Is een reten snelle bak maar daar blijft het ook bij, die koets mag wel is een echt upgrade gebruiken.
Dat ze maar snel met de Shooting Brake versie komen, en dat die hopelijk lijkt op de concept versie!
de Panamera is een van de meest indrukwekkende auto’s op de markt, extreem belemmerd door het feit dat het er niet uitziet.. ik ben erg benieuwd naar de facelift, stylen kan Porsche wel hebben ze al laten zien met de Boxster, 911 en de Panamera Sport Turismo concept!
Facelift is welkom, maar zal niet veel verschil maken denk ik. Of er moet al heel veel veranderen achteraan. Dan al beter een volledig nieuw model.
In die eerste foto lijkt het wel een C6. Naja opzich best netjes, er zijn lelijker auto’s waar je op kan lijken.
Meest duidelijke voorbeeld van een schijtende-hond-auto is de A7 sportback….damn…ugly
@Megakix: nee chrysler heeft er 1, daar begon jeremy clarkson ook met het voorbeeld van die hond meen ik, die is echt afschuwelijk!
De a7 vind ik zelf nog best mooi eigenlijk :$
Porsche is in de fout gegaan door de panamera en de cayenne teproduceren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).