Probleemwijk in Ede geterroriseerd door autobranden

Auteur: , 78 Reacties

Je zou bijna je geliefde vierwieler buiten de betreffende wijk gaan parkeren.

Ede

Wie in de wijk Veldhuizen woont weet het als geen ander. Er is grote overlast in de wijk met veel vandalisme tot gevolg. Afgelopen maandag op dinsdagnacht zijn er in deze wijk auto’s in brand gestoken en ook in de nacht van dinsdag op woensdag was het raak. In die bewuste nacht gingen er twee auto’s in vlammen op. Twee andere auto’s raakten zwaar beschadigd.

Afgelopen nacht werden er opnieuw auto’s in de fik gestoken. Een voorbijganger zag iets na 02.00 uur vier auto’s in brand staan. Alle vier de auto’s waren ondanks het bluswerk van de brandweer volledig uitgebrand. Door de hitte zijn zelfs de ramen gesprongen van een naastgelegen woning.

Dit is het zoveelste geval in een reeks van autobranden in de wijk Veldhuizen. Burgemeester Cees van der Knaap heeft eerder deze week al een samenscholingsverbod ingesteld voor een deel van de wijk. Echter lijkt dit weinig op te lossen.

Foto via Twitter78 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Een samenscholingsverbod? Volgens mij is het in brand steken van andermans eigendommen ook verboden, trekken ze zich ook niets van aan.
@caferacer: hahha ja precies en net alsof een groep van 30 gasten ineens denkt kom we zetten een auto in brand. Valt niet op namelijk
@caferacer: als dat verbod er niet is, kan het niet worden gehandhaafd. Vernieling en brandstichting zijn al strafbaar. Of het probleem wordt opgelost met een samenscholingsverbod? Ik denk het niet. Tijd voor een noodverordening.
@thunderstruck: tijd voor een razzia, maar dan op de moderne manier. Opgepakt tuig netjes in een vliegtuig zetten terug naar het land waarvan ze hun andere paspoort hebben. Het Nederlandse paspoort afnemen en ze verbannen uit de eu. Om handhaven daarvan mogelijk te maken uiteraard wel een database aanleggen met vingerafdrukken en dna. Geef ze 500 euro startgeld (we blijven nette Nederlanders) en stuur hun bezittingen in een container na.

Kost wat geld, maar lost een hele hoop problemen daadwerkelijk op.
@lekbak: Zo dan racist , wie zegt dat het mensen met een niet-Nederlandse nationaliteit zijn?

#standaardreactie #sarcasme #goedemorgentrouwens
@olivier420: ik ben bang dat lekbak meer plusjes dan jij gaat krijgen. En om antwoord op je vraag te geven: Volg af en toe het nieuws eens…
@klaasjevaak: Los van het feit dat het mij niet om plusjes gaat , lees mijn bericht eens even rustig door -> #Sarcasme. Ik deel dus de mening van lekbak ;-)
@olivier420: sorry, hashtags niet gelezen, is toch van Twitter ofzo? +1 van mij :)
@olivier420: het nieuws, en alle andere bronnen die je kunt vinden.

Daarbij ben ik niet racistisch. Zij die zich gedragen heb ik geen problemen mee.

Heb je nog meer zwakke argumenten of ben je eindelijk bereid je ogen open te doen?
@lekbak: en toen stond er opeens een nieuwe reactie boven mij. Laat maar zitten dus…
@olivier420: het zijn waarschijnlijk Finnen
@olivier420: alsje het nieuws volgde wist je dat dit begonnen is na het sluiten van een MARROKAANS theehuis.
@olivier420: racisme is wat anders dan discriminatie…
@davelepeef: misschien lukt het in hoofdletters: SARCASME.

Ik deel dus volledig de mening van @lekbak en gaf alleen een standaard reactie die men zou kunnen verwachten.

En nu weer lief doen hoor mensen
@olivier420: ah. Kwam niet aan. Maar dan nog…
@davelepeef:
Goh! Verstand van zaken? Wat is wel acceptabel dan?
@9000cse: ik stel dat discriminatie wat anders is dan racisme… Wat moet er acceptabel zijn, mis ik wat? Ga nu ff je andere reactie lezen maar daar moet ik ff voor zitten geloof ik :)
@lekbak: juist!! De enige oplossing die er is, en dat moeten die slappelingen hier eens onder ogen zien!
@lekbak: Ik ga lachen als het een Hollander is.
@lekbak: heb ik al gelezen/gezien en snap best wat je bedoeld, maar alsnog ga ik lachen als het een Hollander is.
Het moet niet gekker worden daar. Opsluiten en een goed lesje leren aan deze imbeciele straatratten
Ik zal het wel niet mogen zeggen, maar ik doe het toch: een aanwinst voor de maatschappij…
@klaasjevaak: Het ergste is, het gaat om een theehuis dat de gemeente gesloten heeft en de buurt wilt dat terug hebben, schijnt echt goed te zijn geweest voor de rust in de buurt. Prima, maar waarom zo? Je kunt toch ook op een normale manier protesteren of steunbetuigingen zoeken.
@granlusso: Het is niet eens dat gemeente dat thee huis gesloten heeft. Het is een compleet winkelcentrum dat gewoon gesloopt word. En toch kan dan dit tuig weer doen alsof hun worden benadeeld. En dit zijn de zelfde kut Marokanen die overdag op de bewoners rond het winkelcentrum stenen gooien…
@klaasjevaak: Ik ben het met je eens in dit geval, omdat ik weet dat het zo is inderdaad. Maar toch opvallend dat mensen direct allochtone Nederlanders de schuld geeft, terwijl daarover niets in het artikel staat. Nogmaals, het zijn inderdaad allochtonen en dat maakt mij ook nogal pessimistisch over hun positie hier, want ze hebben alweer wat uitgevreten.
Maar ik merk dat we tegenwoordig behoorlijk gekleurd (haha) over dit soort zaken denken. Dat zegt misschien wel genoeg, ondanks dat ik in de basis niets heb tegen ‘buitenlanders’.
@granlusso: het is niet zo dat direct de schuld bij allochtone Nederlanders komt te liggen. Er staat dan wel niets over in dit artikel, maar er zijn genoeg andere bronnen. En mede daarop baseer ik mijn reactie.
@klaasjevaak: vandaar ook dat de MAROKAANSE consul daar is gaan praten. Dus zullen het wel …… zijn toch
Dan komen wij hier met die bandenprikker in het Westland nog aardig goed weg
@toempf: Het verbaast me nog steeds dat nog nooit iemand hem heeft gezien. Vroeg of laat valt hij vast door de mand. Er zijn toch wel steeds meer mensen hier in t Westland die camera’s ophangen en maatregelen treffen. Ik begrijp nog steeds zijn doel ervan niet.. Hoop dat ze mijn straat in N’wijk overslaan.. :)
@caferacer: helaas zie je vaak niet veel op de camera’s en heeft het tuig meestal een capuchon op..
And the police ain’t doin’ shit. Marokkaans straattuig he, zijn ze bang voor.
Een pyromaan werkt meestal alleen, de kans is dus groot dat zo’n samenscholingsverbod geen verschil maakt
@koenigsegggone1: huh? Heb je onder een steen gelegen of gisteren zoveel gezopen dat je hersenen nog moeten opstarten?
@koenigsegggone1: in Ede is een groep nieuwe Nederlanders (nationaliteit mag je zelf bedenken, kan niet missen namelijk) die niet bereid zijn de Nederlandse normen en waarden over te nemen en de Nederlandse cultuur niet accepteren. Het gevolg is dat ze dingen vernielen, journalisten met stenen bekogelen en zich algemeen misdragen, waarschijnlijk omdat ze ontevreden zijn over iets wat Nederlanders met gesprekken op zouden lossen.

Aangezien we toch wel degelijk in Nederland zijn weet de politie en de politiek niet goed hoe ze hier mee om moeten gaan en loopt het helemaal uit de hand.
@lekbak: bedankt voor de uitleg!
@lekbak: ik vind gelijke monniken gelijke kappen, dus hup hun auto’s in brand en met zwerfkeien teruggooien. Of tot hun nek in de grond, en dan potje knikkeren. Doen ze in hun “thuisland” ook.
@lekbak en alle anderen, het probleem wat deze groep van 50 à 60 mensen geeft, heeft een jaren lange achtergrond, die de meeste mensen geheel vergeten te benoemen. Want dat bekt niet zo lekker.
De strafbare feiten die men pleegt zijn niet goed te praten en de daders verdienen dan ook een goede straf.
Ik ken de wijk, ik heb er middenin gewoond en opgegroeid. Ik ben geboren en getogen Edenaar(voor ingewijde; Edenees) en heb alles van dichtbij meegemaakt, want het speelt al jaren.
Het grootste probleem is dat deze jongens te weinig goede kansen aangeboden krijgen en vanuit de maatschappij hen dingen worden verweten, die voor hen niet waar zijn. Dat stempel gaat bij sommige dan ook op hun eigen leven werken, terwijl zij daar niet de opvoeding en opleiding naar gehad hebben, maar doordat er een deel van de maatschappij, hen bij voorbaat al een stempel geeft, waar moeilijk nog aan te ontkomen is. Dat lukt alleen met heel veel geluk.
En natuurlijk is er een percentage personen, die gewoon al niet sterk in hun schoenen staan, maar dat geldt ook voor alle andere Nederlanders. Die worden wel meer geholpen, omdat zij minder trots zijn, omgeholpen te worden, dan de groep die nu de problemen geeft.
Zij wie de eerste handreiking doet, in dit probleem, zal eerst met hoon weggelachen worden, dat voelt als een ontmoediging, maar de volhouder, die uit ware liefde voor zijn medemens leeft, is misschien niet de winnaar, maar krijgt wel de kracht van het gelijk aan zijn zijde.
Geloof in de goedheid van de mens en je wordt geraakt, met liefde en door haat. Omdat je je kwetsbaar opsteld, is dat het gevolg, omdat dat menselijk gedrag is.
@Orichy:
Ik ben het best wel met je eens, maar anno 2016 zul je hier weinig respons mee krijgen. De harde lijn kan alleen nog maar de oplossing bieden. Denken velen.
Van de andere kant zal het overduidelijk zijn dat het in brand steken van andermans auto’s de sympathie niet bepaald doet toenemen.
@Orichy: toch eigenaardig dat het in heel Europa dezelfde groep is die zoveel problemen geeft. Wellicht kan je dan beter concluderen dat die lui hier niet passen.

Waarom moeten wij ons altijd aanpassen? Waarom moeten wij altijd diegene zijn die uit ‘ware liefde’ die anderen moeten helpen? Uit de praktijk blijkt dat deze groep niet functioneert hier. Niet alleen in Ede, maar in heel Europa. Laat ze lekker terug gaan naar de plek waar ze wel functioneren, naar een plek die zij wel begrijpen!
Ga weg uit die pauperbuurt. Bizar dat dit soort dingen zo vaak kunnen gebeuren, dat allemaal door dat uitschot.
Hola mensen, niet zo onverdraagzaam he.
Dan eindig je als Pim. Na een fikse bolwassing van Freek en Youp.
Zo gaat dat in modelstaat Nederland.
Heb al veel artikelen zien langskomen over autobranden, dat in Maastricht ondertussen al 70 auto’s zijn uitgebrand heb ik nog niet gelezen.. http://www.1limburg.nl/l/27249
Reserve-Belgen of niet, het is toch net zo relevant.
@jooz: al brandt heel Limburg af…
@davelepeef:
Gevalletje hoogmoedswaanzin?
Polariseren en stigmatiseren mag niet. Foei. Maar wel auto’s in de fik steken. Lang leve de besnedelander
Tja, met het gebruikelijke ‘stoute jongen niet meer doen’ lossen we dit niet op, dat mag inmiddels wel duidelijk zijn. Ik stem voor lijfstraffen.
@dutchdriftking: lijfstraffen betekent een verlaging tot hun niveau. Dat betekent dus dat ze gewonnen hebben.
@lekbak: doel heiligt de middelen…
@draadloos: Sharia is zo slecht nog niet
Wat een fijn slag volk is toch. Het is blijkbaar erg moeilijk om je aan te passen want het is hun “kultur”. Rot dan op man. Nog een puntje nu we toch bezig zijn: ik zou het fijn vinden als ze zich dan Nederlandse Marokkanen noemen en niet andersom! Ze zijn tenslotte op papier Nederlander en misschien geeft dat dan toch enigszins de indruk dat ze zich aan moeten passen aan onze normen en waarden.
@dutchdriver12: niet helemaal correct, ze hebben een dubbel paspoort. Wat overigens ook een voordeel heeft. Nederlands paspoort innemen en lekker uitzetten. Dan kunnen wij weer bouwen aan een mooi Nederland. Nog een voordeel, dan kunnen we gelijk een tweede Bevrijdingsdag invoeren :)
@klaasjevaak: Hahaha
Jammer genoeg zijn er dus ook mensen die het tegenovergestelde van ons zijn….
Wat ik mij afvraag is, waar zijn de ouders van die snotjochies in dit hele verhaal? Die weten waarschijnlijk dondersgoed dat hun kind hier aan meedoet. Waarom grijpen zij niet in? Of keuren ze dit gedrag goed?
@jumpman23: het interesseert ouders in die culturen helemaal niets wat hun kinderen uitspoken. Zolang de Nederlandse staat maar gewoon elke maand de uitkering en toeslagen overmaakt zul je ze niet horen.
@jumpman23:
Zoiets als: Zoals de ouden zingen, piepen de jongen?
24 uur per dag politie op straat tot je ze hebt opgepakt. Kost wat maar daarmee vergroot je wel de pakkans aanzienlijk.
Zet gewoon een maand lang een ME ploeg op stand by ergens in de buurt. Bij het eerste vermoeden van ongein meteen die ploeg er op. Dit soort gedrag gaat maar op 1 manier weg. Dr uit knuppelen. T’is toch verdomme van de zotte dat dit soort volk gewoon nacht na nacht hun gang kan gaan.
Willen we meer of minder….
.
autobranden?
@klaasjevaak: ha anders lees ik even ..
willen we meer of minder ….. ?
Ik snap nooit de vreemde reactie als je zegt dat het opnieuw Marokkanen zijn.
Dat is geen racisme, dat is realisme. Ga naar de wijk Veldhuizen en aanschouw het zelf.
Natuurlijk, als je liever je oogkleppen ophoud en heerlijk naïef wilt blijven heb je alle vrijheid om dat te doen. Maar om iemand een racist te noemen slaat echt nergens op.
Hetzelfde verhaal bij Johan Derksen. Hij zegt het misschien niet zo netjes, maar in de kern zit we de waarheid. Hoe vaak hebben we al wel niet problemen gehad tegen ploegen die haast volledig uit Marokkanen bestaan.
Ik zou ook liever willen zeggen dat het anders is, maar helaas is dat niet het geval.
Kan iemand mij uitleggen waarom die rotzakjes niet gewoon lekker terug naar het Rifgebergte gaan als ze het hier allemaal zo vervelend en naar vinden? Dan verpesten ze het tenminste niet voor de mensen die het hier wel naar hun zin hebben en er wat van proberen te maken…
@maarten020:
Nee Maarten, dan zijn het ineens wel Nederlanders, zei met alleen rechten, van plichten hebben ze nog nooit gehoord.
Spreek ze aan op hun plichten en “diezkriemienazie” is het enige dat ze kunnen uitkramen.
Van mij mogen ze een enkeltje Aleppo krijgen, maar dan ben ik weer een rascist en zo wil je in dit land ook niet afgeschilderd worden.
@talladega, Aleppo is Syrië, en naar mijn weten zijn dit opnieuw Marokkanen…
@gemaskerdemuchacho:
Goed opgelet jochie, en welk soort “medelanders” voelt zich het meest geroepen om daar de wapens op te pakken?
Juist, plus dat de kans dat ze daar vandaan terugkeren kleiner is dan Maartens voorstel.
Echt, eerst denken en dan reageren, het is echt niet zo ingewikkeld.
Jammer dat een paar Finnen het weet voor de rest verprsten…
Goed zo jongens. Gewoon doorgaan. Sloop de boel maar, steek maar alle auto’s van Ede in de fik. Levert heel veel PVV stemmen op. Wilders voor MP, dat willen die Marokkaantjes allemaal.
Is maar 1 oplossing voor. Die gasten een heel goed pak rammel geven. Leg die wapenknuppel maar in de nek..
Ik heb zo’n 15 jaar geleden in deze wijk gewoond. Toen werd deze al geteisterd door auto en caravanbranden. Zo ook mijn eigen auto. De politie doet of deed helemaal niets. Heb nooit meer iets hierover gehoord terwijl de branden altijd zijn doorgegaan zij het in meer en mindere mate. Wat mij opvalt is dat men het in de afgelopen 20 jaar nooit heeft kunnen oplossen en men nu denkt het bij de Marokkanen wel op te kunnen lossen. Ik hoop het van harte. Ook al ben je verzekerd het brengt een hoop ellende met zich mee.
-edit: nutteloze bijdrage-
Ik vind het maar in- en intriest dat we in deze situatie terecht zijn gekomen. Ik vraag me dan ook af hoe het zo ver is kunnen komen. Ergens moet het fout zijn gegaan. En een oplossing heb ook ik er niet voor.
Maar ik ben wel bang dat de situatie echt een keer totaal uit de hand gaat lopen. En vergeet niet, dat er krachten spelen waarop we totaal (nog) geen grip hebben: De social media.
Ik scheer ze beslist niet allemaal over een kam, maar er zitten echte smeerlappen onder die zich laten leiden door elementen die alleen maar baat hebben bij rotzooi, destabilisering, onrust en zelfs dood en verderf.
Ben ik te pessimistisch? Een zwartkijker? Oordeel zelf maar:
Ik ben vlak na WO II geboren (1948) en opgegroeid tussen de opruimwerkzaamheden in die tijd. En dat was beslist geen gemakkelijke tijd. Er was heel veel nog te verwerken verdriet, weinig geld, weinig woningaanbod en ga zo maar door. Persoonlijk heb ik er nooit onder hoeven lijden. Ik kreeg goed te eten, kreeg goede kleren en schoenen en kon naar school.
Er werd in die tijd keihard gewerkt. Iedereen stak er de schouders onder en Nederland bloeide op. Er kwam welvaart. Zoveel, dat steeds meer mensen het “vuile werk” niet meer wilden doen. De oplossing daarvoor moest uit het buitenland gehaald worden: Vooral Italianen en Spanjaarden.
Maar er gebeurde nog iets. Door de toenemende welvaart werden de mensen “losser”. Het gedachtengoed van plichtsbesef, normen en waarden, enz. moest op de helling. De werkweek ging terug van 6 naar 5 dagen per week en van 48 via 45 en 40 uren naar soms wel 36 uren per week. Maar dat niet alleen: Ook de verhoudingen moesten op de helling: Zo moest het respect voor een politieagent verdwijnen. En uiteindelijk had bijna niemand er meer respect voor.
Nou wil ik hier geen pleit dooien voor herstel van plichtsbesef en terugkeer van oude(rwetse) normen en waarden, maar van één ding ben ik wel overtuigd: Zouden de Marokkanen hier terecht zijn gekomen in de situatie als die waarin ik zelf ben opgegroeid, dat zou de term “kut-Marokkanen” mogelijk niet bestaan.
Ja! Ja! Ik weet het. ’t Is een lang verhaal en daarom zal ik het zelf maar alvast zeggen: Amen!
@9000cse: ik weet niet hoe het toen was en of wat ik nu stel overal geldt, maar volgens mij is de saamhorigheid en maatschappelijke controle in de hedendaagse samenleving pleitte. Iedereen zorgt voor z’n eigen hachie en is -terecht- bang om op de treden omdat je tegenwoordig dan in de minderheid staat tov “de klerelijers”… Vroeger was niet alles beter, denk dat mensen meer narrow minded waren dan nu, maar als het om respect voor anderen ging denk ik graag dat het ooit veel beter geweest is… Jongeren verwachten nu ook respect; regel eerst eens dat je op eigen poten staat, ga je daarna maar ’s druk maken om de rest…
@davelepeef:
….”Vroeger was niet alles beter, denk dat mensen meer narrow minded waren dan nu”….
Ik denk niet dat je daarin gelijk hebt. Vergeet niet dat veel dingen die nu tot de eerste levensbehoeften horen toen gewoon niet bestonden. En dan kun je een gebrek aan communicatiemiddelen waarmee jij nu bent opgegroeid niet vertalen als een gevalletje narrow mindness van de mensen die in die tijd leefden. Mensen wisten gewoon niet beter.
Ik heb nog meegemaakt dat er TV kwam. Zwart/wit beelden die vaak wazig werden en/of geheel wegvielen op een schermpje zo groot als nu een tablet in een houten kast van bijna een kubieke meter. En iemand die er zich een kon permitteren kon ’s avonds rekenen op bezoek van de halve straat. Het was een regelrechte sensatie: Kijken naar beelden uit landen waarvan de meesten niet eens wisten waar ze lagen.
En nee, het was niet beter dan nu, maar mensen waren meer betrokken met elkaar. Er bestonden hechtere banden.
Ook ben ik zo’n 2 – 3 jaar geleden echt enorm geschrokken toen ik eens met de trein moest reizen. Geen mens sprak meer met elkaar! De ene helft zat met oordopjes in en de andere helft bleef maar vingeren op zo’n ding. Was het daarom “vroeger” beter of slechter dan nu? Ik durf die vraag niet te beantwoorden. Ik kan alleen voor mezelf spreken en zeggen dat ik het niet erg gezellig vond. De mensen zijn meer “op zichzelf” en het lijkt er daarom op alsof het gebeuren om hun heen ze gewoon niet interesseert.
Maar ach! Ik hoef er niet zo lang meer mee te leven want ik ben al bijna oud ;-)
@9000cse: dat mensen het niet konden helpen zegt nog niet dat ze minder ruimdenkend waren, het geeft alleen een onderliggende oorzaak. Maar buiten dat beaam je wat ik probeer te zeggen; mensen zijn minder betrokken met elkaar zeg jij, ik stel dat het de gemiddelde persoon geen reet interesseert hoe het een ander vergaat, tenzij ze misschien beiden in hetzelfde lekke bootje zitten…
Te dom om zonder subsidie een theehuisje te beginnen ..

Only in NL ..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).