Productieversie Vencer Sarthe debuteert volgende maand

Auteur: , 42 Reacties

Over drie weken is het zo ver: dan wordt een productierijp exemplaar van de Vencer Sarthe, de eerste supercar ooit uit Nijverdal, tijdens het Top Marques-evenement in Monaco aan het publiek getoond.

De eerste afbeeldingen van de 510 pk en 650 Nm sterke Nederlander met een Amerikaans (GM-) hart kregen we medio vorig jaar al voorgeschoteld, maar.. “the design of the Sarthe altered significantly in comparison to the conceptual pictures shown until now“, zo beloven de Tukkers ons.

Vencer Sarthe bipsteaser

Om dit te benadrukken is Vencer daarom van heldere plaatjes op teaserbeelden overgeschakeld, zoals je hierboven kunt zien. In Monaco wordt duidelijk in hoeverre onderstaande gallery van de 1.390 kg lichte sportwagen nog relevant is.42 reacties

Waarom krijg ik steeds het gevoel dat deze mede-tukker (twentenaar) fan is van de McLaren F1?
@JaxDryke: Hij heeft inderdaad aardig wat weg van een erg heet gewassen F1 :) Wat een compliment is imo.
@fant: Erg heet gewassen F1 ??
@lemans96: Dat staat er ja.
@fant: Sorry, maar als iets te heet gewassen is, is het toch gekrompen/kleiner geworden, right?
Deze auto is juist zwaarder EN groter dan de BigMac, hoe verklaar jij je vreemde opmerking dan?
@lemans96: Zwaarder wel, maar ik vind hem er zo op de plaatjes wel een stuk kleiner uitzien. Zo verklaar ik mijn vreemde opmerking.
@JaxDryke: McLaren????? ;-)
In ieder geval voor en achter behoorlijk verandert. Koplampen lijken wat op die van Lotus Europa…
De inspiratie was op toen ze bij de achterkant kwamen?
@roller:
Dat is tegenwoordig al heel wat, er zijn merken waar de inspiratie al op is voor ze aan het tekenen beginnen….
@jrk68: Lol, top antwoord. :D
Hij kijkt wat scheel op de eerste foto, of is dat nieuwe bermverlichting?
Vond de oude koplampen mooier denk ik. ff drie weken wachten op betere pics voor het eindoordeel.
Leuk hoor die teasers, maar wat willen ze ermee bereiken?
Het resulteerd alleen in kudddes vergelijkingsmongolen die gaan roepen dat het ergens op lijkt.
Ik wacht het eindresultaat wel af, al is het maar uit respect voor mensen die wel hun nek uit durven te steken.
@jrk68: dus jij noemt mij een mongool?… lul
@JaxDryke:
Nope, dat doe je geheel en al zelf, dat je zo’n keurig opgevoed kereltje bent dat mij van achter zijn computertje “lul” moet noemen zie ik dan maar als een compliment. Waarvoor dank.
Achterkant doet me denken aan de toyota supra veilside fortune.
@carsandmore: bedoel je niet de RX-7 Veilside Fortune?
@spellingscontrole: Beide gelijk, kitje is ongeveer hetzelfde voor zowel de RX7 als de Supra. De achterkant dan iig.
@spellingscontrole: bedoel de supra
Behoorlijk veranderd sinds de plaatjes van 2012, waarmee moet dit gaan concurreren en wat is de prijs ongeveer ?
@agera:
Heb nog 3 weekjes geduld, dan weten we misschien meer.
@jrk68: @agera:
In autoweek hebben ze prijsindicatie van 265.000 euro (exclusief belastingen) gegeven.
http://vencer.nl/wp-content/uploads/2012/06/Autovisie_Vencer_20120621_lowres1.pdf
@Rob: Inclusief wordt het dan ruim 310k een boel geld dus ben benieuwd naar de klantenkring.
Ze hadden trouwens ook wel een design-bureau in kunnen schakelen voor het het logo ontwerp. Want dat trekt echt helemaal op niets. Lijkt wel het logo voor een B-koffie merk van de Aldi. Teven kan het belang van een mooi logo niet onderschat worden, een merk staat of valt erbij. Dit logo schreeuwt CHEAPO!!!
Geen half werk zo te zien. Hoop dat het hen voor de wind gaat en ben benieuwd naar de veranderingen
Het ziet er zeker niet verkeerd uit, maar wel een beetje anoniem. De meeste kleine sportwagenfabrikanten die echt doorbreken (Pagani, Koenigsegg, miss Spyker?) hebben allemaal iets heel erg aparts. Dit doet me een beetje denken aan Noble. Noble maakt ongetwijfeld goede auto’s, maar afgezien van de prestaties zijn ze niet erg spannend.
@berlinetta: Dat is waar. Maar Noble weet zich nog altijd te redden. Dus als Vencer een degelijke wagen maakt, zullen er zeker wel geïnteresseerde liefhebbers zijn. Zo zijn er altijd veel bedrijfjes op Top Marques.
Toch weer jammer zo’n Amerikaanse V8. Die crate engines zijn vreselijk slome motoren. Als je wilt scoren moet er een Audi of BMW blok in.
@midasracer: Het gaat hier om een Corvetteblok en die zijn niet sloom…
@lemans96: Wel in vergelijking met Europese blokken. Vooral de snelheid waarmee ze opspinnen. Hier een verhaal van fifth gear over de Rivale Landjacht met eenzelfde blok:
http://www.youtube.com/watch?v=RarQCjf4W9o&list=PLcnX9oJQl0KrUWGY0-AtZa4hFxgMznRar
@midasracer: Thanks voor de reminder :p Wou dit filmpje al eens bekijken!
@midasracer:
Aan dat “opspinnen” is wel wat te doen, dat heeft immers met roterende massa te maken.
Nu zal het voor z’n kleine fabrikant niet makkelijk zijn om een lichtere krukas en drijfstangen te ontwikkelen maar met een lichter vliegwiel icm een iets hoger stationair toerental kunnen ze dat vrij eenvoudig verbeteren.
@jrk68: Ja dat klopt. Alleen jammer dat ze dat niet standaard doen. Ik heb laatst een documentaire over Gordon Murray gezien (op Liveleak) en die wil motoren waar helemaal geen vliegwiel inzit. Blijkbaar zit er zo’n blok in de Rocket en de F1. Die dingen hangen dan ook als een waanzinnige aan het gas. Ik heb op mijn blok ook het vliegwiel laten afdraaien van 5 naar ongeveer 2kg. Dan loopt hij wat lomper stationair maar ongelooflijk hoe dat ding in zijn toeren klimt. Dat is een van de geneugtes van een “sportieve” motor en bij GM hebben ze dat nog niet ontdekt.
@midasracer: klinklare onzin. Dat langzaam toeren maken komt door de gekozen versnellingsbak en daarbij horende overbrengingen. jrk68 geeft al het eea aan.
In de Rivale zit een 6.2 dus LS3. Gezien de pk`s zit er in de Vencer zo goed als zeker weten een LS7. Een LS7 heeft een van de lichtste draaiende gedeeltes van motoren die nu te koop zijn dmv bijv titanium drijfstangen. Corvette heeft zelf voor het te langzaam op toeren komen alleen een andere bak gemonteerd in de nieuwere (MKII) C6 modellen. Een tremec tr6060 met kortere overbrengingen ipv T56.
@huyl: idd onze 6 gang automaten bak, op dit moment enige optie is een pain in the *&%^, alleen hebben de auto’s beide een LS3 denk alleen dat Vencer een verhoogd Holley inlaatspruitstuk gebruikt, in combinatie met een tr6060 of porsche 6 bak.

Jason heeft gewoon een enorme hekel aan de Amerikaanse V8 in al zijn opzichten, voor onze GTS een prima optie maar de GTR kunnen we beter met een LS7 lay-out uit rusten.
@savagerivale: Is de automaat zo`n 6L80/90 van GM? Vencer zal idd wel voor de Porsche bak gaan zoals die opstelling veelal in Ultima`s en FFM GTM en zo gebruikt worden.

Verder zijn er nog wel wat mooie (bijna porno zelfs) spruitstukken voor de LS zoals Jenvey en Kinsler. Als Jullie of Vencer die gebruiken maakt dat een exotische auto echt af. Jullie LS zullen wel bij APP in Weesp vandaan komen. Anders wel eens de moeite om wat te informeren.
Zo ver ik nu kan beoordelen ziet het er niet slecht. Zo te zien hebben ze wel het één en ander aangepast. Ik ben benieuwd! Trouwens hebben ze ook een teaser van de zijkant. Voor de geïnteresseerden:
http://vencer.nl/nl/about-us

Specificaties zijn trouwens ook niet mis, hoewel dat natuurlijk alleen theoretische cijfers zijn. Het is even afwachten wat er waar gemaakt gaat worden. Voor de gene die iets meer specs willen dan enkel het vermogen:
http://vencer.nl/nl/nederlands-models/technische-data
Aah, o.k.. Wel ‘ns naast zo’n F1 in ’t echt gestaan ? Zijn echt kleine auto’s(behalve die langstaarten dan).
Ze zitten nu niet meer in nijverdal, ze hebben een nieuw pand laten bouwen in Vriezenveen.
Nijverdal ligt in Salland.
Nog steeds een onderliggende nokkenas met stoterstangen. Mijn blokje heeft het ook, maar dat stamt uit de jaren 80. Ik kan me geen ander modern blok bedenken dat nog werkt met een onderliggende nokkenas. Nu kan Jay Leno wel roepen dat het goed is voor het zwaartepunt, maar het is niet echt high tech.
http://www.turnkeyenginesupply.com/products/LS7-7.0L-V%252d8-630-HP.html

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).