Qoros 3 Hatch zegt ‘ni hao’

Auteur: , 12 Reacties

Qoros komt na de 3 Sedan met een Hatchbackvariant, die simpelweg 'Hatch' heet. Je moet de dingen niet moeilijker maken dan ze zijn, en deze 'geen franje'-instelling past wel bij het merk.

Qoros 3 Hatch

In feite is er aan deze vijfdeurs weinig aan te merken. Hij oogt leuk, zijn 1.6-motor is lekker doorsnee, en hij is nog behoorlijk crashbestendig ook, afgaand op de resultaten van de sedan.

Het model vinkt dus alle vakjes aan, ik heb er zelf niets op aan te merken, maar aan de andere kant springt hij er nou ook niet echt uit. Het is gewoon een nette auto die in geen enkel opzicht spannend is. Het zijn met name zijn Chinese wortels die de auto noemenswaardig maken.

De Chinezen die we de laatste jaren voorgeschoteld kregen waren doodskisten op wielen, met stinkend plastic en zichtbare lijmresten. Flimsy rommel dus. Deze Qoros is dat geenszins.
12 reacties

waarom moet ik bij de voorkant aan een Renault Laguna II denken…
Ik moest toch echt 2 keer kijken voordat ik geloofde dat sir_smokealot dit artikel had geschreven! Totdat ik bij de laatste alinea kwam natuurlijk.
@maranello: Hoezo? Ik heb niet echt een mening over deze middle of the road-auto, wat redelijk in de tekst wordt geflecteerd. De laatste alinea is niets meer dan een feitelijke observatie.
@sir_smokalot: “Hij oogt leuk” Dat vind ik toch echt een mening, en ik ben het er ook niet mee eens. Deze auto is wel heel Europees geworden. Gewoon saaie eenheidsworst-Europees zelfs.
@sir_smokalot: excuses dat mijn reactie ietwat negatief klonk, maar ik vind het eerder wel grappig om te lezen. Een beetje afwijkende schrijfstijl had je en dat viel me op.
Op zich ziet dit er gewoon prima uit. Hoewel je wel overeenkomsten ziet met andere merken, vind ik dat ie er toch niet uitziet als een kopie. Al doet ie me op de profielfoto op de een of andere manier een beetje aan de opel kadett denken *verstopt zich onder het bureau*.

Neusje oogt ten opzichte van de concurrenten vrij lang, maar dat komt denk ik omdat de voorruit vrij rechtop staat.
Een nieuw automerk, en de inspiratie is nu al op.
Schrijnend om te zien.
@ridder te voet: Neen, mensen houden niet van te veel veranderingen in een keer. Als je dan als ‘nieuwe’ autofabrikant aankomt met een hate it or love it ontwerp zullen heel veel mensen moeten wennen aan de naam én aan het uiterlijk.

Is gewoon een prima auto voor de gewone mens. Dat er een nieuw logo op zit is al opvallend genoeg.
Als je niet wilt opvallen, is dit een goede keuze. Een soort Skoda Corolla.
Zon auto, maar dan met een 280pk1.6 of die sedan met 310pk 3.2 tdi lijkt mij wel wat. Maar ik hou dan ook van duitsers
ありがと
Wat zou zo’n ding in NL moeten kosten?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).