Raad het merk en type van deze auto en win een koelkast*

Auteur: , 48 Reacties

Zo af en toe kom je op het net voorbeelden tegen van getunede auto's waarin niet alleen een hoop tijd en moeite is gestoken, maar waarvan het eindresultaat zelfs nog best te pruimen is. Alleen, wat is het?

Tom Rokos is een Tsjechische sleutelaar die zijn wagen flink heeft aangepast. Onder de kap ligt een tweeliter turbo met 200 pk uit een Mitsubishi Eclipse (4G63T voor de kenners), inclusief de obligate blow off valve. De voorbumper lijkt echter rechtstreeks van een vlotte Audi te komen en Lambo style-vleugeldeuren wijzen evenmin in een specifieke richting. Het interieur is ook flink aangepast, maar hier zou de kenner wellicht meer chocola van kunnen maken. Dan moet je wel een specifiek kennisterrein hebben, want het lijdend voorwerp is nu niet bepaald een bekende of veel geziene auto.

Het gaat namelijk om een Hyundai Lantra van de eerste generatie, die tussen 1991 en 1995 in de Hyundai-showroom stond. Een nogal zoutloos model, dat je door zijn scherpe prijsstelling destijds nog met enige regelmaat zag rijden. Tegenwoordig zijn ze vrijwel geheel uitgestorven en daar ligt waarschijnlijk niemand van wakker.

Before and after

Dat weerhield Tom niet om zijn Lantra, die sinds 2000 in zijn familie is, grondig onder handen te nemen. Daarvoor moest hij inventief te werk gaan, voor de Lantra zijn namelijk maar weinig tuning-onderdelen te vinden. Zo zijn de koplampglazen origineel, maar komen de projectielampen zelf uit een Skoda Superb. De knipperlichten zijn eigenlijk voor een Volkswagen Passat bedoeld, terwijl de voorbumper normaliter een Audi RS4 siert.

Tanken doet Tom met een tankklepje dat van een Honda CBR -ja, da’s een motorfiets- komt. Dan de remmerij, daarvoor shopte onze handige Tsjech bij Porsche. De klauwen komen van een 928 GT, terwijl de schijven zelf van een 993 zijn. De remtrommels achter werden vervangen door een origineel Hyundai-onderdeel: schijven van de Lantra 1.8GT. Voor het verbrede bodywork is overigens geen polyester of glasvezel gebruikt, alles werd netjes uit plaatstaal gemaakt.

En, zeg eens eerlijk, had je het goed geraden?

*Je maakt kans op een denkbeeldige koelkast, over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd

Foto’s: Tom Rokos / Extra-Tuning.com48 reacties

Heb m’n biertjes al in de denkbeeldige koelkast staan.
Op het interieur na, goed gelukt :-) In ieder geval stukken beter dan het origineel.
@kakhead: erg gaaf stuur!
Zie de hoogopgeleide jongeren bij de McDonald’s meeting al glunderen.
Had het niet gegokt. Moet wel zeggen dat wat er is gedaan wel netjes is gedaan.
Ik heb al een denkbeeldige koelkast… En een denkbeeldige bugatti, en een denkbeeldige f16!
Ik dacht dat het een Daewoo Nexia was. Helaas. *bier weer in tuin zetten doet*
@mobieler: Dat dacht ik dus ook.. Kon alleen niet op Nexia komen, haha
@eduardovich: qua front dacht ik een mustang
Geen denkbeeldige koelkast voor mij. Nou ja, ik heb al een imaginaire vriendin. Ook leuk.
Ik heb al 2 koelkasten. Een derde is wat overdreven. Zonde van het het geld. Had ik mij toch gewoon een nette auto gekocht.
Iets teveel ICE in de kofferbak.
Wel netjes gedaan, maar waarom in godsnaam.
@danmar: Omdat ‘ice, ice baby’
Voor mij kan het er mee door, het ziet er beter uit dan te voren
Haha, niet helemaal mijn smaak maar wel een netjes knutselproject. Ben wel benieuwd hoe het rijd, je kunt dan wel de motor en remmen aanpassen, de rest blijft gewoon slappe oude Hyundai meuk.
Als hij de deuren dicht laat en ik de 4 kachelpijpen weg denk is de auto best netjes.
Maar toen ik het interieur zag kreeg ik lichte kots neigingen! Dat is echt om te huilen!
Gave auto!? Lekker kleurtje ook!
Ik dacht aan een Lada 110….

De over the top styling is niet direct mijn ding, maar complimenten voor de technische upgrades. Er is weinig Lantra meer aan, misschien maar beter ook.
Is er een purschuimbus ontploft in de kofferbak? Zeker z’n werk mee naar huis genomen.
Niet mijn smaak maar wel veel tijd in gestoken. Netjes gedaan
Dit kan ik toch best wel waarderen!
Respect voor deze man dat hij precies deze auto uitkiest waar niks voor te krijgen is te tunen. En je hebt wel een 1 of a kind auto.
Wel vet! Interieur is iets te overdreven maar wel netjes
Haha dat Brazzers logo’tje op foto 5… Ouwe rukbeer is ’t ook.
@gforce: wat is dat Brazzers?
@papa: google
@papa: doe maar ff brazzers.com
@gforce: jij dan ook gforce
Die gast is echt totaal gestoord, rijp voor een inrichting
10 jaar geleden was dit helemaal in. Het is absoluut niet mijn smaak, maar de kwaliteit is wel om je petje voor af te nemen!
Ik dacht een passat, bijna goed;) verder wel netjes gedaan, maar niet echt mijn smaak. Interieur is wel echt foeilelijk.
En A4 achterkant
Hij heeft wel z’n best gedaan! Klasse.
Tjah… het is allemaal niet echt lekker op elkaar afgestemd.
Het zijn ergens wel veel van die toffe dingen (bv de m5 uitlaten of de recaro achtige stoelen) maar het geheel te zamen is toch echt een bijeengeraapt zootje.
Wel netjes uitgevoerd!
Ik dacht eerst ‘Astra sedan’, toen ‘Bora’ en ‘Impreza’.
Dus kan ik beter mijn fles LaChouffe uit mijn eigen koelkast gaan halen.

Fraai geworden! Dat ‘Schroot’ op de gordels vind ik valse bescheidenheid.
Ziet er aardig dik uit
Wat ik mij altijd afvraag bij dit soort projecten: waarom? Als je het geld hebt om zoveel aan je auto te laten doen en het er ook nog uit ziet alsof het fatsoenlijk werk is, waarom dan niet een degelijke auto als basis?
Slimme jongen die Tom Rokos. Als je begint met een Hyundai Lantra, weet je in elk geval zeker dat je de enige bent met zo’n auto op de meetings bij de Mac. Petje af.
Een auto als dit is enkel beter te maken, het eindresultaat is dan ook best gelukt.
@autoblog heeft toch wel het budget om een koelkast weg te kunnen geven?
@gop1: *kijkt naar redactie-koelkast* We houden niet zo van lauw bier =)
@dizono: Haha wat ben jij nog laat op de redactie dan.
Dan pomp je zoveel tijd, geld en energie in zo’n project. Wil je graag pronken om door alles open te zetten kom je erachter dat je vergeten bent om een gasdempertje op de motorkap te plaatsen. Dus vervolgens een stuk steigerpijp afgezaagd…
@jpoers: Dat hoort. dat is gemeengoed in de “scene”.. Het liefst echter twee RedBull blikjes op elkaar.. nog meer geaccepteerd…
Deze is zo ver verwijderd van een Hyundai Lantra als Noordpool van de Zuidpool. Leuk uitgebeeld met de ijsberen en pinguïns in de kofferbak.
Ik dacht in eerste instantie dat de naam van de eigenaar een typfout was en las: Tom Roks, je weet misschien wel, die van Autovisie. (Ach ja het is nog vroeg op de dag)
Hier had ik nooit een Hyundai Lantra achter gezocht. Hoewel de auto niet mijn smaak is vind ik het (op enkele details na) best knap gedaan. Komt niet zo heel vaak voor: Korea-tuning.
@milan0: Maar dan was het nog fout want die bij AV heeft gewerkt vroeger heet ToN.
Heiligschennis…
@Freewarefreak; je hebt gelijk. Zoals ik al zei; het was nog vroeg ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).